Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. (Netflix)

Recenze (72)

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jedno se Netflixu upřít nedá a to že ze své dílny vypouští solidní a dospělácké animáky! Potom jsou tu filmy, které to mají bych řekl pade na pade a to samé seriály. Jak se ale jedná o animovaný film, tak je najedou produkce jako kdyby to byl Disney nebo Pixar a fakt jako válí! A co myslíte byla slza? Ano byla a nestydím se za to :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kouzelný drak coby čínská verze Aladdina zasazená do současné Šanghaje nemá sice příběhově moc čím překvapit, nicméně je to mile a od srdce odvyprávěná pohádka o důležitosti rodiny a (ne)materiálních hodnotách s nadčasovou platností, takže člověk filmu odpustí jistou míru předvídatelnosti a neinovativnosti. Long je obdobně potrhlý jako Džin a opravdu mě bavila jeho konfrontace s moderním světem. Postavy nebyly sice charakterizovány bůhvíjak hluboce, ale svůj účel splnily. Děj filmu hezky odsýpal a vedle humorných a akčně laděných scén došlo i na nejedno nenásilně okaté ponaučení do života. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Kouzelný drak je jasným důkazem, že Číňani jsou stále mistři svého oboru v kopírování a vykrádání. Totálně vykradený námět však zachraňuje velice sympatická postava dráčka, svěží tempo a příjemná atmosféra. Drak je sám o sobě velmi vtipný, jeho scény mě strašně bavily, povedl se rovněž i řádně šílený záporák. Výhrady mám k příběhu, který je, jak už jsem zmínil na začátku, jen obyčejná kopírka a sám o sobě nenabízí nic zajímavého. Také mi přišlo, že by se s drakem mohlo udělat ještě mnohem více srandy, že je jeho postava zbytečně nevyužitá. Jinak ale vcelku povedený animák, za který se Netflix rozhodně stydět nemusí. 7/10. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tento animák z dílny Netflixu musím hodně pochválit. Už od začátku vidíme krásný příběh, který diváka chytne za srdce. Nádherné přátelství mezi Dinem a Linou, které je bohužel přerušeno, ale Din se nechce jen tak vzdát. Oceňuji také to, že se příběh odehrává v Číně, v posledních animácích už je to celkem zvykem, ale mně se to čínské prostředí v animácích líbí víc než americké, takže za mě palec nahoru. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ten Čínsky háv tomu veľmi svedčí. Hrdinovia sú sympatický a hoci je to prerozprávanie inej, klasickej rozprávky, má to v detailoch stále čím prekvapovať( hoci príbehovo je to veľmi priamočiare). V zásade z toho mám rovnaký pocit, ako z tohtoročného Lucu. Také to pripomenutie, že rozprávky sú dakedy len rozprávky a že dakedy im svedčí, keď neriešia úplne dospelé veci a udržujú si tú povestnú detskú naivitu a pozerajú na svet cez ružové okuliare. Dakedy to zarezonuje viac. A aj napriek poznanému, to ( aspoň mňa) vôbec nenudilo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Hned v úvodu, když děti pouští draka, držíc se šňůry, protáhne je to pod bambusovými tyčemi na prádlo a šňůra projde bez přerušení skrz bambus. (finy_cz)
  • Jackie Chan nadaboval Longa v mandarínské verzi a diváci mluvící anglicky si ho tak neužijí. (Rominator)

Reklama

Reklama