Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

tlesk 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert obou výtečných ústředních herců to vytahuje z vod šedého průměru. Průser tohoto filmu je jeho doslovnost, ale hlavně žánrová neucelenost. Není to ani komedie, ani drama, ani thriller. Je tu jen silně patrný dokonale nevyužitý potenciál v příběhu. Jehož devizou není jen již zmíněná doslovnost, ale i fakt, že největší zvrat ke kterému celý film směřuje, odhadnete zhruba tak v polovině filmu a pak už jen čekáte kdy to přijde. Oddychová jednohubka, ke které není třeba se vracet a za zhlédnutí stojí jen pro McKellena a Mirren... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"TAJEMSTVÍ MEZI TEBOU, BOHEM, ĎÁBLEM A TĚMI MRTVÝMI." Nemohu si pomoci, ale McKellenovi tahle role nějak vůbec nesedla. Mirrenová v pohodě, žádná atomovka, přesto ok, ale Gandalf tentokrát nezazářil (profesorský výkon, plný přehrávaných gest a manýr)... Člověk tak nějak cítí, že co se týče děje, bude to celé trošku jinak, než se zdá (první problém - je to okaté), vzpomněl jsem si na NEJVYŠŠÍ NABÍDKU, ale tady není žádná tak sexy rekvizita, jako úchvatná tajná sbírka obrazů, tady je ordinérní okrádačka přes investiční účet (druhý problém - není to rafinované) a když dojde na důvěrnosti mezi hlavními postavami, působí to rozpačitě stejně jako historická vsuvka z 2. světové (třetí problém - chybí věrohodnost). 50% ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám podobný styl filmů rád, tak tady je to nuda a šeď. Paradoxně to tu drží nad vodou "důchodci" v hlavních rolích Helen Mirren a Ian McKellen, kteří opravdu umí hrát, ale je to nejspíše jediná kladná věc, která mě k filmu napadá. Co se týče příběhu, tak to tu vyloženě zabíjí fakt, že se celou dobu ví o "dvojité hře" a ve výsledku víte, jak to všechno dopadne. Slabší 3* ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Dva roztomilí stařečci zahráli perfektní divadlo. Tedy až do ¾ filmu. Potom se zápletka, která vypadala velmi slibně a nechávala mě dlouho v napětí, otočila ve vycucanou debilitu. Jako by tvůrci nevěděli, jak vysvětlit, proč se vše odehrávalo tak, jak se odehrávalo. I já jsem měla v hlavě lepší scénář a konečné rozuzlení, než mi bylo předloženo. Herci hráli bravurně, užívala jsem si anglický přízvuk a celkově velmi britský nádech. Celou dobu je ale vše tak trošku čitelné a je jisté, že jeden je tu za idiota a druhý za kořist. Teď jen čekat, kdo je kdo… Cením ale herecké obsazení a příjemnou stopáž, která se v posledních letech nedaří tvůrcům držet pod 2 hodiny! Myslím, že už to začíná pár lidem trošku lézt krkem. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se dalo předvídat a očekávat, to co přišlo, jen si počkat na to, jak se k tomu dopracujeme. Přesně tyhle filmy s jakýmsi závěrečným wow efektem se drtivě točily již v minulým století, proto dnes zřejmě tyto kousky nemůžou už ničím překvapit. Nejvíc slušivý na téhle lži bylo obsazení hlavního dua herců v pokročilým věku, kterým to šlo náramně. A právě za Helen a Iana ty čtyři musím bouchnout! 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama