Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Piatok trinásteho" je moja suveréjne najobľúbenejšia slasher horrorová séria. Nemŕtvy zabiják Jason Voorhees a jeho brutálne vražedné vyčínanie pri jazere Crystal Lake. Tretia časť ("Friday the 13th Part III") je podarenou súčasťou tejto kultovej americkej vyvražďovacej kolekcie. Výrazná a významná je najmä tým, že si tu Jason prvý krát nasadí starú hokejovú brankársku masku. Doplnok, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou jeho image. Mimochodom, v tomto diely Jason zabije dvanásť ľudí. **** ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Na začiatku tu máme zábery z dvojky potom sa dej presunie na teenegerov, ktorý sa rozhodli že pôjdu na farmu u krištálového jazera a so sebou vezú aj dvoch hyppíkou. Cestou ich bude varovať bezdomovec, že to jazero je prekliate ale nepočúvnu ho a tak sa zomelú vraždy ktoré im pripraví Jason. Brutálna scénka sa mi páčila jedna, keď Jason vystrelil šíp dievčaťu du oka 80 percent. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pořád ta stejná písnička, těžko uvěřit, že někoho může bavit úplně to samé napotřetí. A to je ještě několik dalších pokračování... Jestli jsem měl po chabé dvojce ještě chuť na trojku, tak teď už se mi chce s touto chaboučkou vyvražďovací sérií nadobro skoncovat. Film je blbý, nudný, některé scény hrozně trapné a nemyslím po technické stránce, ta je na tu dobu zmáknutá vcelku dobře, ale v chování postav. V té době to lidi možná žrali, teď už to působí spíš divně než hororově. Já osobně si dám radši nějakou novodobější vyvražďovačku. 40% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kromě toho,že to vzal Jason pořádně do rukou,nasadil si masku,zvolil dobře, nejspíš fandí hokeji. Tak se nedržel ani trochu při zemi a všechny pořádně zmasakroval,jen s tou poslední holkou měl trochu víc práce,ale zase se tu objevila jeho matinka a ta jí fakt dodala.Ten rozporcovanej kluk nad houpací sítí,to byla taky lahůdka.Na každýho přišel z něčím jiným,fantazii se meze nekladou. Jen tak dál Jasone,per to do nich,nic jinýho si totiž ty prevíti nezaslouží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě osobně se jedná o suverénně nejlepší díl celé série a ano já to řeknu na plnou hubu pro mě to je nejlepší slasher všech dob. Zlověstné budování atmosféry v první polovině se v polovině druhé přehoupne do stylového masakru. Tady v tomto díle konečně nacházíme všechny typické trademarky této série. Jason si nasadí hokejovou masku vezme do ruky mačetu a s chutí do toho. Jinak přidám ještě jeden postřeh a sice, že při sledování tehdejších 3D efektů je sranda pozorovat, že do dnešní doby se v podstatě tato technologie nijak zvlášť nevyvinula. No a abych nezapoměl tak skladba která provází úvodní a závěrečné titulky je prostě moje zamilovaná. Navíc to co Miner ještě ve dvojce nezvládl vybrousit tady vylepšil k absolutní dokonalosti. Všechny tyhle aspekty, tak přispívají k tomu, že dle mého názoru už lepší slasher nikdo nenatočí.100% ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Ve scéně, kdy Rick (Paul Kratka) a Chris (Dana Kimmell) nasednou do auta a chystají se odjet pryč z tábora, je možné vidět v odrazu od zadního okýnka kameramana a dalších pár členů štábu. (Zdroj: ČSFD)
  • Když si Debbie (Tracie Savage) prohlíží časopis Fangoria, tak narazí na článek o Tomu Savinim, který se podílel na maskérských efektech v několika dílech Pátku třináctého. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno