Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Miner moc nelenil a hned se pustil do dalšího dílu. Mnohdy právě tento krok nedopadne moc dobře, ale co se této série týče, ukázalo se, že se to vůbec nevadilo. Scénáristé se drželi osvědčeného příběhu, který se stejně točí hlavně okolo masakru lidí a tak bylo potřeba vymyslet jen několik nových způsobů, aby mordy vypadali ještě efektivněji než doposud a samozřejmě neopomenout na nějakou tu „novinku“, která by se nesmazatelně vryla do paměti diváků, no a alespoň trochu se jejich dílo odlišovalo od těch předchozích. My tak sice i tentokrát budeme sledovat masakrování teenagerů, ale táboroví vedoucí už nebyli v kurzu a tak bohatě postačili jen nadržené párečky a trojice motorkářů. Co však více stačí ke štěstí, zvláště u této série. Klasická rekapitulace předchozích událostí samozřejmě nesmí chybět ani zde, ale místo úvodního mordu přeživší hlavní hrdinky z předchozí části, si tentokrát vychutnáme zamordování buranského páru z obchodu u silnice vedoucí k nechvalně známému jezeru. Jason si potřeboval „schladit“ své raněné ego a hlavně si obstarat nové hadry. Svůj „pytel na hlavu“ odhodil, ale jen proto, aby dostal mnohem lepší věcičku na svůj hnusný ksicht. Tou je samozřejmě jeho legendární hokejová maska – což je samozřejmě onen kultovní prvek, díky kterému se trojka nesmazatelně vryla do paměti diváků. Než se k ní však dostal, musel nejprve rapidně snížit přeživších a jelikož je Jason kluk šikovný a hlavně bezcitný a po krvi lačnící parchant – netrvalo to ani moc dlouho, než se pustil znovu do práce, která mu jde nejlépe. Na tu správnou atmosféru si sice musíme chvíli počkat, ale finální výsledek stál za to. Některé mordy jsou správně brutální (nechtěl bych dostat harpunou do oka, nebo mačetou do rozkroku), 3D formát tomu jistě taky dopomohl mírou vrchovatou. Nechybí ani pohledné děvčata, trošku té nahoty a ušetřen nebude ani debílek Shelly (původní majitel hokejové masky). Já si prostě zatím nemůžu pomoct, ale tahle série je neskutečně vyrovnaná, hlavně co se kvality týče. Každý z prvních třech dílů má své kvality i zápory, ale pořád jde o lehce nadprůměrnou podívanou. 70% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ať se na to dívám jak se dívám (a jelikož jsem během několika málo dnů nakoukal všechny Pátky, mám celkem jasno) vychází mi trojka coby nejlepší Pátek 13., mající jako jeden z mála dílů opravdu vše. Drží se původního příběhu, Jason je ve formě a s maskou, puberťáci jsou sympatičtí tak akorát a všem šáfuje skutečně šikovný režisér. Vynikající slasher. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trojka má síce v histórii hororu svoje pevné miesto kvôli prvému využitiu hokejovej masky na hlave Jasona, inak ide ale skôr o podpriemerné pokračovanie priemernej série. V prípade prvej aj druhej časti dokážem vyzdvihnúť niekoľko momentov, ale hlavne ich atmosféru, ktorá sa v mojich očiach tentokrát absolútne vytratila. Neustále sa vraciame do stodoly, kde ma to s Jasonom ani teenagermi vôbec nebavilo a opäť sa odsúva čas, kedy sa nenásytný vrah pustí do omladiny a prestane sa zameriavať na chudákov náhodných okoloidúcich. Nuž musíte si počkať celú hodinu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je tak nudná, že nezaspať pri nej je umenie...Neskôr sa divákovi dostane aspoň aká-taká atmosféra s pár vychytávkami (harpúna). Aspoň nejakým pozitívom je posledných 30 minút kde sa Miner snaží rýchlo dobehnúť, to čo mu ušlo v predchádzajúcej hodine a celom druhom diely. Okrem toho, že Jason konečne nasadí svoju kultovú masku, ani tretí diel nevybočuje z radu celej série... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po celé sérii zvedám ze 3* na 4*, protože tenhle díl je nejlepším celé série. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Chris (Dana Kimmell) Rickovi (Paul Kratka) říká: "It's hard to believe The Wild Bunch is already in bed“ (Těžko uvěřit, že divoká banda je již v posteli). Jde odkaz na western Divoká banda (1969). (Stocki)
  • Jediný díl série, kde žádná z postav nezmíní jméno Jason. (Chatterer)

Reklama

Reklama