Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (235)

klerik 

všechny recenze uživatele

Jazero sa u nás bohužiaľ na plátno kín nedostalo, ale je neporovnateľne lepšie a poctivejšie ako ANAKONDA či ÚTOK Z HLBÍN. Odborník na umieranie Steve Miner (H20) sa s filmom vyhral, netlačí na pílu, baví fanúšikov žánru. Krásne triky, veľmi dobrí herci, odľahčené dialógy, hudba... My, čo vieme, že zoo vyvražďovačka je nenahraditeľná súčasť ľudskej kultúry musíme len dúfať, že sa stále nájdu podobne naladení režiséri, ktorí vedia, ako si žáner uctiť... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Jezero“ je klasickým filmem, který si můžete pustit v podstatě kdykoli a většinou vám ani nezkazí náladu. Není to velká zábava, myslím v tom smyslu, že se asi nebudete moc smát, ale neunudí vás to k smrti, pokud vám tedy tenhle styl filmů nevadí. So musím ještě říct, tak na ok 1999 neskutečně dobré efekty, a tak ani nepřekvapí, že se na snímku podílel Stan Winston. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to slabý horor. Zajímavé však je, že disponuje velmi kvalitními triky a je záhadou, proč se právě vyplácaly na takovou nedomrlou kravinu. Steve Miner je z formy a podle toho film vypadá. Herci asi nečetli scénář, protože jinak si nedovedu vysvětlit účast Billa Pullmana, Bridget Fonda nebo Olivera Platta. Výsledek je ovšem zoufalý. Jak už jsem uvedl, jsou zde dvě, po technické stránce velmi dobře zvládnuté hororové scény. Jinak je to bída. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemná, oddychová a úsměvná komedie s trochou hororových a dramatických prvků. Tento film obohacuje porce vtipných scén a dialogů, avšak podávaných v úměrném množství. A také díky nim postupem času rozhodně nemáte dojem, že to, na co se díváte je "horor". Taktéž gigantický krokodýl je dost precizně zvládnut a nepůsobí dojmem amatérsky vytvořené příšerky v laciném programu, přenesené na "plátno". "Ale nesežral mně!"- "Protože právě sežral krávu, vole!" ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Keď sa v pokojnej lokalite s krásnym jazerom ocitne niečo čo požiera nielen zvieratá(a sú to riadne zvieratá, taký jeleň a medveď nie je pre našu príšeru problém), ale aj ľudí tak je to veľký problém. Ten krokodíl vyzeral naozaj ako živý a vidno, že ľudia čo ho robili svoju robotu vedia vynikajúco. Efekty boli hlavnou stránkou filmu a keď sa obetou stal obrovský grizly, poviem vám bolo načo pozerať. Prekvapivé bolo to, že pri tzv. krvavých scénach, kamera neuhýbala a ukázala nám to čo sme aj chceli. Odhryznutie hlavy, telo vytiahnuté z vody(no ale iba jeho horná polovica :) všetko by sa dalo zobraziť tak, aby sme nevideli až toľko... no Steve Miner má s horormi už skúsenosti a tak nám ukázal ako sa patrí všetko. Nie je to akčný film, nie je to komédia. Je tam strach aj romantika, proste taký poriadny guláš, z ktorého napokon vyšiel solídny pozerateľný triler. Samozrejme s popcornom s colou to pozerať musíte, pretože by ste sa až tak nebavili ako sa dá. Tento rok Ajova Piranha krásne upgradovala Minerov zámer. Celá recenzia: TU ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • V jednej scéne sa zdá, že krava visí z helikoptéry. Živú kravu v skutočnosti zdvihol v kolikovom závese žeriav. (Arsenal83)
  • Devět metrů dlouhý krokodýl vznikl ve studiu Stana Winstona, které stojí také za filmy Terminátor (1984), Avatar (2009) nebo například Predátor (1987). (Terva)

Reklama

Reklama