Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (235)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od Stevea Minera, hororového klasika, bych čekal trošku lepší výsledek. Jezero je notně krátký film o takovém podivném domácím mažlíčkovi. Mezi hororovými scénami v některých okamžicích probleskuje humor, o který se stará Oliver Platt. Nejvíce zbytečnou postavou ve filmu je bezkonkurečně Bill Pullman. Naopak když už si divák moc neužije obřího krokodýla tak potěší alespoň špičkování mezi Plattem a Gleesonem. V žánru monster hororu je Jezero mírně pod hladinou průměru. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jazero sa u nás bohužiaľ na plátno kín nedostalo, ale je neporovnateľne lepšie a poctivejšie ako ANAKONDA či ÚTOK Z HLBÍN. Odborník na umieranie Steve Miner (H20) sa s filmom vyhral, netlačí na pílu, baví fanúšikov žánru. Krásne triky, veľmi dobrí herci, odľahčené dialógy, hudba... My, čo vieme, že zoo vyvražďovačka je nenahraditeľná súčasť ľudskej kultúry musíme len dúfať, že sa stále nájdu podobne naladení režiséri, ktorí vedia, ako si žáner uctiť... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradične komediálne pojatý horor o krokodílovi, ktorý terorizuje malé mestečko. Film sa vyhýba klišé o starostovi, ktorý by situáciu bral na ľahkú váhu a podobným otrepaným veciam. Vďaka krátkej stopáži sa hneď ide na vec a aj kompetentný celkom rýchlo začnú jednať a rozpúta sa lov na krokodíla. Nejak extra napínavý film nie je, ale hlavným kladom je množstvo komických postáv, ktoré sa medzi sebou neustále pošťuchujú. V tomto smere sú najlepší šerif Brendan Gleeson a bohatý expert na krokodílov Oliver Platt. Oko poteší nádherná a panovačná Bridget Fonda a celému to šéfuje charizmatický Bill Pullman. Vďaka krátkej stopáži nie je čas poriadne rozbehnúť ani romantickú líniu, ktorá je len naznačená. Ale aspoň film nenudí. Po technickej stránke to je stále v pohode akceptovateľné. Krokodíl je síce očividne digitálny, ale miestami vyzerá celkom pôsobivo. Pridať 20 minút na príbehu, popracovať trochu na napínavých scénach, možno pridať trochu viac gore scén a bola by to pecka. Takto je to ale príjemná jednohubka, ktorú som videl už aspoň 5 krát a rozhodne nie naposledy. 7/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů o různých zvířecích zabijácích, kteří se ukrývají v jezeru je natočeno už spousta. Většina z nich nestojí za nic, ale najdou se i takové, které stojí určitě za zhlédnutí. Tento film je takovým milníkem v tomto žánru a diváky rozdělil na dvě skupiny. Pro jednu je to odpad a ztráta času, pro ty druhé docela slušná podívaná s hororovo-komickými prvky. Na krokodýlí filmy musím mít náladu, protože se většinou jedná o přerostlé gigantické mrchy, které sežerou všechny a všechno na co přijdou. Tentokrát je všechno trochu jinak, protože mrtvých tu moc není a speciální efekty měl na starosti náš starý známý Stan Winston. Scénář filmu sice není zas až tak originální, ale nedá se říct, že by byl špatný. Bohužel se ani takto zkušení pánové nevyvarovali několika zásadních chyb a divákům zanechali v hlavách několik otazníků. Atmosféra filmu byla velice zvláštní. O nějakých nervy drásajících scénách nemůže být ani řeč. Zas až tolik lekacích či vražedných scén jsme neviděli. Spíše mi to přišlo jako bych sledoval dobrodružnou černou komedii s příchutí hororu, která mě docela dostala. Ti co očekávají pořádný masakr a křupání kostí budou asi hodně zklamaní, ale ti, co se chtějí u takového filmu i pobavit, jsou na správném místě. Film je doslova prošpikován směšnými situacemi, nezapomenutelnými hláškami a hlavně hodně solidní hudbou. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jediný díl s příhodným hodnocením, jediný, který ale natěšenému divákovi, toužícímu po pořádných jatkách v zubech prehistorického predátora, příliš mnoho neposkytne. Můžeme se pokochat v trochu horší kvalitě aljašskou divočinu a na konci se snad dočkáme alespoň pohledu na zmiňované monstrum. Sice se další díly série objevují v hrozivých hodnotách, CGI už je dost lámané přes koleno, ale v rámci vyvražďovačky stupidních postav i stejně stupidních herců mně osobně následující tři díly vystačily. Ke crossoveru s Anakondou se ale již raději vyjadřovat nebudu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Černé jezero, kde se děj odehrává, je fiktivní a ve státě Maine byste ho hledali marně. (Terva)
  • V Španielsku sa film nazýval jednoducho Mandíbulas (v španielčine znamená "čeľuste"), ako pocta filmu Stevena Spielberga, pretože jeho film sa volal Tiburón (po španielsky "žralok") namiesto doslovného prekladu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama