Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (133)

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá sezóna je zatím největší poctou původních cirkusů, jejichž doménou bylo shromažďovat různorodé zrůdičky ze všech koutů světa, za to opravdu smekám. Společnost by se mohla posrat, když nějaký vědec z Kambodži otestuje šampón na opici, ale nepokrytě servírovat dětem a puberťákům, že jít do nevratné změny pohlaví je supr čupr, bez následků, to je najednou cajk. Ale hej, jsme "woke", to je důležitější než být "sane". Reklama netflixu s důrazem na tuhle bezmozkovou agendu se jim povedla. Mimo to je tu pořád pár dobrých, vtipných i dojemných momentů, které jsme si oblíbily v první a druhé sérii. Bohužel scénáristce došel dech i inkoust, a tak začala jen mlátit hlavou do stolu. Nevěril bych tomu, ale nejspokojenější jsem s příběhem Adama, pak Otise. Přeskakováním scén Erica, Cala a příšerek s.r.o. jsem ušetřil dost času. Závěr uspokojivý, tři slabší hvězdy. ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER: Dobře, tohle už zašlo moc daleko. První série byly skvělý, originální nápad ale tohle už je něco docela jiného a opravdu bizarního. Celou dobu jsem přemýšlel už jen o jediné věci, a sice o teorii, že jde ve skutečnosti o nějaký dystopický scénář, který by to celé vysvětloval. Vysvětlení, proč chování postav, děj a vlastně i celý svět naprosto nedává smysl. Napadlo mě upřímně, že jde o nějakou uzavřenou "klec" v nějaké kosmické nebo postapokalyptické zoo, kde se zvenčí dívají diváci dovnitř na to, jak moc zvrácená může být lidská společnost. Tím by se vysvětlovalo mnohé, včetně toho, že některé postavy jsou vlastně uzavřené ve svých lokacích (rodiče některých postav v jednom bytě apod.) a že celé prostředí vlastně nejde ukotvit v časoprostoru - objevují se tu smartphony a tablety ale zároveň všichni poslouchají stařičká rádia z 80.-90.let, všude jezdí auta z 80. let ale ve stavu jakoby sjela z výrobní linky a nikomu to není divné, traktor vypadá jako z roku 1950.. některé dějové linky nedávají dokonce žádný smysl. Jedna postava nastoupí na farmu jako učeň ale vůbec nic tam nedělá, nic se neučí a asi po týdnu tam najednou dělá učitele ostatním studentům? Lže absolutně o všem, včetně toho, že nevlastní řidičský průkaz nebo že nikdy neseděl na koni - což jsou jediné věci, které tam má dělat, ale když se na to nakonec přijde, vůbec nic se nestane a nikomu to nevadí, postava tam zůstává dál. Ne, tohle je opravdu už čistý bizár a to, že jsem ho bohužel musel dokoukat až do konce mě muselo připravit o pěkných pár mozkových buněk. odpad! ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší série ze všech čtyř. Nevadily mi tam nové postavy, naopak jsem si říkala, že jsou zajímavé a docela mi do příběhu i seděly. Ale co mi vadilo bylo to, jak nábožensky tuhle sérii pojali. Hlavně ohledně Erica, který měl náboženské vidiny, navštěvoval ho Bůh, tohle mi přišlo totálně mimo mísu. Chápu, že někomu se to může líbit, ale pro mě tohle nebylo. Mohl najít úplně jinou cestu, kterou by zjistil, že se má stát knězem. Na druhou stranu se mi ale líbilo, jakým způsobem zakončili linku mezi Maeve a Otisem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle nehodnotím jednotlivé řady, ale propad 4. série Sexuální výchovy oproti těm předchozím je tak markantní, že to jinak nejde. Místo jen lehce ztřeštěného a možná zhuštěného vyprávění o sexu mladých v době internetu, se ocitáme v jakémsi katalogu sexuálních odlišností, kdy jsou normální žáci na škole výjimkou a sexuálně odlišní žáci normou. Nedíváme se na jednotlivé příběhy ale na vzorové situace jak z výukového videa nějaké uvolněnější školy. Ještě horší je, že s postavami už se nedá ztotožnit, zastupují typy nebo sexuální odlišnosti, aniž by to hladce zapadalo do děje, spíš to působí násilně a nepřirozeně. Postava Otise byla ještě protivnější a sobečtější než v předchozích řadách. Celkově jsem měla pocit, jakoby všichni byli tak trochu ztracení a nevěděli, co hrát či proč. Dosledovala jsem jen proto, že jsem si řekla, že to dodívám. SHRNUTÍ: Když sexuální esprit vyprchá i u puberťáků. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoci je mi veľmi ľúto, že väčšina tunajších účastníkov zájazdu nedokáže oceniť kvalitu a dospelosť poslednej série, nie je to žiadnym prekvapením. Česko-Slovenský divák nedokáže zanechať vlastné stigmy a dogmy a pozerať sa na niečo v jeho pravej a nefalšovanej forme. Nedospeli sme tam ešte ani zďaleka. Posledná séria je iná, menej humorná, viac zameraná na problémy doby. Kto to nedokáže oceniť a vidí za tým len nejakú propagandu či dokonca úpadok spoločnosti, má samozrejme nárok na takýto názor, no pre mňa je málo predmetný. Dávať za vinu to, že sa zmenil tón seriálu je validný a po pravú to môže niekomu meniť dojem zo šou, no opakovane sa sťažovať a plakať, že vidia LGTBQ+ veci alebo že dokonca pretláčanie BLM (nevidel som tam ani jednu takú vec) je už tak pasé, že už sa nad tým viac nehodno pozastaviť. Už to len môžeme skonštatovať a ísť ďalej. Seriál stále má silné momenty, vtipné situácie a zaujímavé životné cesty a mne to teda stačí. Asi bude fakt najlepšie to tu ukončiť. Hoci koniec dvoch hlavných postáv je bittersweet. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)

Reklama

Reklama