Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER: Dobře, tohle už zašlo moc daleko. První série byly skvělý, originální nápad ale tohle už je něco docela jiného a opravdu bizarního. Celou dobu jsem přemýšlel už jen o jediné věci, a sice o teorii, že jde ve skutečnosti o nějaký dystopický scénář, který by to celé vysvětloval. Vysvětlení, proč chování postav, děj a vlastně i celý svět naprosto nedává smysl. Napadlo mě upřímně, že jde o nějakou uzavřenou "klec" v nějaké kosmické nebo postapokalyptické zoo, kde se zvenčí dívají diváci dovnitř na to, jak moc zvrácená může být lidská společnost. Tím by se vysvětlovalo mnohé, včetně toho, že některé postavy jsou vlastně uzavřené ve svých lokacích (rodiče některých postav v jednom bytě apod.) a že celé prostředí vlastně nejde ukotvit v časoprostoru - objevují se tu smartphony a tablety ale zároveň všichni poslouchají stařičká rádia z 80.-90.let, všude jezdí auta z 80. let ale ve stavu jakoby sjela z výrobní linky a nikomu to není divné, traktor vypadá jako z roku 1950.. některé dějové linky nedávají dokonce žádný smysl. Jedna postava nastoupí na farmu jako učeň ale vůbec nic tam nedělá, nic se neučí a asi po týdnu tam najednou dělá učitele ostatním studentům? Lže absolutně o všem, včetně toho, že nevlastní řidičský průkaz nebo že nikdy neseděl na koni - což jsou jediné věci, které tam má dělat, ale když se na to nakonec přijde, vůbec nic se nestane a nikomu to nevadí, postava tam zůstává dál. Ne, tohle je opravdu už čistý bizár a to, že jsem ho bohužel musel dokoukat až do konce mě muselo připravit o pěkných pár mozkových buněk. odpad! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná sezóna je v dosti věcech jiná. Nová škola, nové postavy, které dostávají dost prostoru na úkor těch, které jsme sledovali dříve. Někdo se neukáže vůbec. Nemělo to takovou lehkost jako první dvě řady. Některé věci se přidali jenom kvůli tomu, aby byli ještě více diverzifikované. Někdy měl neskutečný vývoj (Adam, Erik, Aimee) A titulní dvojice? Za mě musím říct, že přesně takovou podobu jsem na závěr chtěl. A tajně budu doufat v budoucnu na nějakou zkrácenou miniserii, kde se prozkoumá jejich život. Casting byl úchvatný. Mnoho z nich se propracovává do nejvyšší lig v jiných projektech. a tak toto moje přání zůstane nejspíš navždy nevyslyšené. Ale třeba se podaří. Každopádně SE je úžasný seriál. Nabádá lidi k tomu, aby se nebáli s jinými komunikovat, páč je to jedna z nejdůležitějších vlastností všech vztahů. ()

Reklama

djfun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seroš mám fakt dost rád, resp. první 3 série. Né, že by ta čtvrtá byla špatná, ale v mých očích trochu ztratila tu lehkost, vtip a nadsázku. A především: osobně nemám nic proti buznám (uf, to jsem si dovolil označení, co?!:)), transkám, bisexuálům, fluidům, nebinárním a bůhví jakejm ještě "bi" (či nebýt:)) - ať si je každý čím chce, třeba krokodýlem nebo žirafou (A VĚŘTE, ŽE TOHLE NENÍ DNES V BRITSKÝCH ŠKOLÁCH VYJÍMKOU!!!), ale ať mě s tím prosím NIKDO neustále NEOTRAVUJE, ať už v běžném (dnes spíš neběžném) životě, stejně jako v médiích, filmech či seriálech. V prvních 3 sériích měla tato různá stvoření také zastoupení, ale celkem nenásilně a některá i trochu mimoděk, ale tady jich je už jak čoklů, gender a queer omýlání válcuje dřívější stěžejní linky a být "normální" nebo heterák se už pomalu jeví jako zásadní nedostatek! ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série a je to dobře. Téma je vyčpělé, nikam se neposunulo. Naštěstí pořád je to dost zábavné na to, abych se opět podíval, tentokrát na sexuální problémy středoškoláků. Souboj sexuálních poradců je tím správným kořením série a divák se opět něčemu přiučí. Závěrečná Let It Be v parádním gospelovém aranžmá pak dokáže dát zapomenout na pár neduhů, které série má (např .nižší rozpočet je vidět na kameře.) . Jsem také rád, že vyloženě happy end se nekonal a poslední slova Maeve udělala důstojnou tečku na konec. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme za sebou poslednú sériu tohto geniálneho seriálu. Musím povedať aj keď nerád, že rozhodne najhoršiu. Nie je zlá, pozerá sa nato fajn, baví to, ale ako keby stratila to, čo robilo tento seriál výnimočným. Zmena prostredia na poslednú sériu za mňa chyba, vylúčenie niektorých postáv( síce vedľajších) chyba a celkové zakončenie chyba. Tu sa patrilo skončiť veľkolepo, v štýle a dobrej nálade. Troška mi prišlo, že chémia medzi Otisom a Maeve sa vytratila. Na druhú stranu som sa bavil, postavy mi budú veľmi chýbať tak ako aj celý seriál a nemôžem tomu odoprieť skvelé komediálne ale aj dramatické scény, ktoré tlačili slzy do očí. Veľká vďaka tvorcom za niečo tak šialeného  a za kopu zábavy. PS: Za mňa Endgame Otis a Ruby, ktorá si ma od druhej série neskutočne získala. PS: Parádne vygradovanie postáv ako Adam, Aimee, Michael. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)
  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)

Reklama

Reklama