Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (134)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seroš, co se za 4 roky vyprofiloval do pozice jednoho z nejoblíbenějších na Netflixu, jsem svého času fakt miloval a až na pár až moc extravagantních postav fandil naprosto každému, s kým jsme se tu začali pravidelně stýkat. Letošní kadence razantních změn mě ovšem až moc vylekala a donutila zarazit řádnou zpátečku ohledně očekávání, přeci jen jsem už předloni říkal, že mi tvůrci dluží do příště. To nedodrželi a naprosto chápu zdejší obecný propad v hodnocení. Naštěstí jsem dost za dobře s tím, jak to celé na konci zaoblili a stále budu vzpomínat pouze v dobrém. [viděno na Netflixu] ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle nehodnotím jednotlivé řady, ale propad 4. série Sexuální výchovy oproti těm předchozím je tak markantní, že to jinak nejde. Místo jen lehce ztřeštěného a možná zhuštěného vyprávění o sexu mladých v době internetu, se ocitáme v jakémsi katalogu sexuálních odlišností, kdy jsou normální žáci na škole výjimkou a sexuálně odlišní žáci normou. Nedíváme se na jednotlivé příběhy ale na vzorové situace jak z výukového videa nějaké uvolněnější školy. Ještě horší je, že s postavami už se nedá ztotožnit, zastupují typy nebo sexuální odlišnosti, aniž by to hladce zapadalo do děje, spíš to působí násilně a nepřirozeně. Postava Otise byla ještě protivnější a sobečtější než v předchozích řadách. Celkově jsem měla pocit, jakoby všichni byli tak trochu ztracení a nevěděli, co hrát či proč. Dosledovala jsem jen proto, že jsem si řekla, že to dodívám. SHRNUTÍ: Když sexuální esprit vyprchá i u puberťáků. ()

Reklama

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoci je mi veľmi ľúto, že väčšina tunajších účastníkov zájazdu nedokáže oceniť kvalitu a dospelosť poslednej série, nie je to žiadnym prekvapením. Česko-Slovenský divák nedokáže zanechať vlastné stigmy a dogmy a pozerať sa na niečo v jeho pravej a nefalšovanej forme. Nedospeli sme tam ešte ani zďaleka. Posledná séria je iná, menej humorná, viac zameraná na problémy doby. Kto to nedokáže oceniť a vidí za tým len nejakú propagandu či dokonca úpadok spoločnosti, má samozrejme nárok na takýto názor, no pre mňa je málo predmetný. Dávať za vinu to, že sa zmenil tón seriálu je validný a po pravú to môže niekomu meniť dojem zo šou, no opakovane sa sťažovať a plakať, že vidia LGTBQ+ veci alebo že dokonca pretláčanie BLM (nevidel som tam ani jednu takú vec) je už tak pasé, že už sa nad tým viac nehodno pozastaviť. Už to len môžeme skonštatovať a ísť ďalej. Seriál stále má silné momenty, vtipné situácie a zaujímavé životné cesty a mne to teda stačí. Asi bude fakt najlepšie to tu ukončiť. Hoci koniec dvoch hlavných postáv je bittersweet. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oukej, 4. série byla dost šok. Změna prostředí, z relativně nenucené zábavy na téma sex, vztahy a nejrůznější sexuální poruchy a úchylky jsme se ocitli v doslova zoo LGBT a duhy. Objevili jsme se spolu s hlavními postavami v dystopické říši zrůdiček (a teď to nemyslím nijak zle), kde snad nikdo není hetero, netrpí nějakou duševní/tělesnou poruchou a celá škola působí jako Bradavice pro děti duhy. První díl byl tedy opravdu přepal, u kterého jsem si říkal, že tohle nepůjde. Jenže já se nevzdávám a duha mě nevyděsí! Minulé 3 série mě opravdu bavily a tak jsem se hecnul. A udělal jsem dobře, seriál sice ani jednou nedosáhne kvality předchozích sérií, ale nakonec se docela dobře rozjede a zakončení je důstojnější, než by se s prvním dílem dalo čekat. Nové postavy nejsou dobré, prostě nejsou. Otis je ještě víc nesympatický a Maeve je zde málo, povětšinou navíc mimo hlavní dění. Díky bohu za Ruby, Aimee a Adama s Michaelem, kteří dokázali táhnout poslední sérii a jejichž zakončený vývoj stojí za dokoukání seriálu. Scénáristicky ale promrhané, minimálně vtipné, téměř bez původního kouzla a přítomná agitka už je za mě přespříliš přestřelená, propad kvality je opravdu znát. Hodnotím ušmudlanýma 4 robertkama, ale funkční baterky jsou jen ve 3 z nich a já tak hodnotím spíše z lásky k předchozímu obsahu. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sex Education skončila právě včas. Řekla vše, co mohla, a zůstala věrná svému vlastnímu pojetí. Ani čtvrtá řada nehraje na klasické struny, ať už co se týče vyprávění, tak především co se týče postav. Vypráví po svém, nenuceně, britsky. Postavy nejednají “v rámci” nebo “mimo” svůj charakter, mnohem více než postavy připomínají lidi, a to se všemi svými obavami, kompulzivním a zdánlivě nepodloženým chováním. A právě to, jak je seriál celou dobu svůj, nepoddává se a nepodbízí se zažitými vzory, z něj udělalo jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. Je dobře, že se svou tendencí k adoraci libovolné (fyzické i duševní) vychýlenosti Sex Education končí, než se z něj stala nepokrytá freak show. Všem bylo dopřáno hlasu, nikdo neskončil jako černobílá karikatura, Sex Education po celé své trvání hrálo všemi barvami, všemi emocemi a v závěrečné řadě předestřelo pár fascinujících témat, skrze která může každý opět nalézt některé z odpovědí, které třeba hledá. Dočkali jsme se tak konce, který je stejný jako začátek - neskonale užívací a vtipný a zároveň emočně napjatý i podnětný. Prostě magie. Thank you for everything, dickhead. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na pohřbu hraje píseň „With Or Without You“ od U2. (griph)

Reklama

Reklama