Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oversteer je anglický výraz pro přetáčivé chování aut. Overqueer je výraz, jenž jsem si vymyslel. Znamená to stav, kdy umělecké dílo – zde seriál – působí jako křečovitě vyumělkovaná reklama na vše, co není heterosexuální. Je škoda, že zobrazení lidí s jinou sexuální orientací či genderovou identitou zde sklouzává k místy až odpudivé karikatuře. A abych nezapomněl: Eric je scénáristy zobrazován stále více jako afektovanej primitivní sebestřednej píčus. Z toho musí gayové být štěstím bez sebe. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série a je to dobře. Téma je vyčpělé, nikam se neposunulo. Naštěstí pořád je to dost zábavné na to, abych se opět podíval, tentokrát na sexuální problémy středoškoláků. Souboj sexuálních poradců je tím správným kořením série a divák se opět něčemu přiučí. Závěrečná Let It Be v parádním gospelovém aranžmá pak dokáže dát zapomenout na pár neduhů, které série má (např .nižší rozpočet je vidět na kameře.) . Jsem také rád, že vyloženě happy end se nekonal a poslední slova Maeve udělala důstojnou tečku na konec. ()

Reklama

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec jednoho z posledních kvalitních Netflixáckých seriálů, zároveň asi momentálně jediného který dokáže prezentovat ožehavé problémy dnešní mládeže, aniž by byl cringe a neautentický jako prase. Zakončení Otisova příběhu je podle mě nejlepší možné, nechtěl jsem aby skončil s osobou A ani s osobou B (nechci spoilerovat pro citlivé osoby), ale aby felil s osobou C u Smash Bros, jelikož osoba C byla vždycky nejvíc real. Mám u toho podobný feeling jako třeba u poslední série Stranger Things a to, že by bylo fajn tomu dát pauzu tak 15-20 let, nechat to uzrát a potom natočit další sérii, když už budeme všichni starší a budeme úplně v prdeli. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Odporná woke slátanina plná podivných módních stvoření a rádoby existencionálních problémů dnešní sebestředné, zhýčkané a znuděné mládeže. Skoro jako jiny seriál oproti třem předchozím supersériím. Poměrně kyselá tečka v každém ohledu. (Herečka která ztvárnila Cal pomáhala na tvorbě cele série jako LGBtQHykCgKsndjcjdn8!+ konzultantka. Problémy její postavy měly hodně společného s jejím skutečným životem. Bohužel v reálném světě sebevraždu nakonec uskutečnila) ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme po dvou letech konečně 4. a poslední sérii seriálu Sex Education. A absolutně nevím, kde mám začít. Vyplatilo se čekání a stojí to za to? Moje odpověď je ANO. Žádné spoilery tu nejsou, takže se nemusíte bát. Pokud jste stejný fanoušek tohoto seriálu tak jako já, tak už z nutnosti doporučuji zkouknout. Čtvrtá série oproti třem předešlým je výrazně jiná. Nové postavy, nová škola a nové vztahy. To by nebylo zas tak nic zvláštního, ale pak tady scénáristé přišli s jednou věcí, která podlě mě celý seriál akorát zhoršila. A to je až moc LGBTQ+ záležitostí. Jsem úplně v pohodě s tím, když je někdo gay nebo lesba, ať si každý dělá, co chce. Navíc hromadu postav je zde od začátku a mají jinou orientaci, jako je Adam nebo Eric. A to mi vůbec nevadí. Ale když už do toho někdo až moc míchá ještě queer party, transgender lidi a do toho všeho ještě téma ekologie, tak to mi přišlo fakt už moc. Humor je zde podobný jako u minulých sérií, takže to aspoň hezky vyvažuje. Celkově jsem si jinak ale 4. sérii užil. Ze všech sérií je čtvrtá asi teda nejslabší, ale je poslední, a jako zakončení se to víceméně povedlo. Je tu spoustu momentů, kdy jsem pouze zíral a ani jsem nemohl popadnout dech, kdy jsem brečel smíchy a nebo naopak mě přepadl pocit smutku, když jsem se vcítil do situace a do hlavních postav. Hlavně teda druhá polovina seriálu a poslední dva díly. Chvílemi mi to i připomínalo trochu seriál Euforie. Smutné někdy až depresivní situace, kdy citlivější člověk by brečel hned. I já se přiznám, že při posledních dvou dílech jsem měl na krajíčku a modlil jsem se, aby seriál dopadl dobře. Jestli se tak stane nebo ne, to si počkejte a podívejte se sami. Zároveň se mi líbí, že hromada postav prošla osobním vývojem a někam se posunuly. U hodně postav se mi stalo, že na začátku seriálu jsem je nemusel nebo i nesnášel, ale tady ke konci se mi zalíbili. I to, jak dopadl Otis, se mi ve výsledku taky líbí a upřímně jsem to čekal. Na Netflixu prostě končí éra jednoho z nejpopulárnějších teen seriálů a doufám, že někdy přijde třeba podobný. A nebo se za pár let na tento podívám znova, ať už jenom z nostalgie a nebo zavzpomínat na jeden z mých oblíbených seriálů. Byla to jízda a rozhodně doporučuji. 7/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)
  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno