Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední řada jede ve stejném duchu a opět i nabírá a rozebírá více novou tématiku a to queer. Trochu by mi nevadilo, ale zde Netflix se do toho ponořil až moc. Podle tohoto to vypadá, že v malém městě je tak každej třetí queer nebo gay a seriál to musí stále prozkoumávat vše do detailu. Nemuselo to být tak přehnané a bylo by to ok. Cal linii jsem nemusel ani ve 3.řadě, Jackson za mě také vcelku zbytečný (aspoň teda ta první část), jinak všechen ostatní originální cast supr. Nová škola mi ale moc jako škola nepřišla, spíš jenom takové sdružení přátel a výuka prakticky žádná. I když se nejspíše jedná o nejslabší sérii, tak jsem si seriál ale furt i tak užil a zkouknul jsem ho hned a pořád mě bavil. I když k tomu mám výčitky, tak to stále má své kouzlo. Mezi některými bych si přál více dialogů, ale s tím už se nic nenadělá. Zakončení za mě smysl dává a přišlo mi ok. Konec supr seriálu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá a poslední série - (7,5/10). Tak jsem se dočkal uzavření dalšího seriálu, který jsem sledoval delší dobu a za tu dobu si vybudoval hluboké místečko v mém srdci. Sex Education patří k tomu nejlepšímu, co nám NETFLIX za celou dobu své existence nabídl. Seriál je to unikátní, protože dokáže prezentovat palčivá témata, o kterém se konzervativní společnost bojí mluvit a podává je velice kousavým způsobem. Dokáže si sám ze sebe udělat srandu i v těch nejvypjatějších scénách a to je velice obtížné. Spousta seriálu podobného rázu buď snadno sklouznou do propasti cringe, nebo všichni diváci říkají, že to je zbytečně woke. Přiznávám, že některá témata tady byla prezentována zbytečně na sílu, ale vzhledem k tomu, kolik tam toho chtěli tvůrci narvat, je to pochopitelné. Sex Education dokázalo po celé 4 série držet laťku velice vysoko a patřilo k excelentním počinům. Musím bohužel konstatovat, že poslední čtvrtá série kvalitou lehce klopýtla. Není to tak zásadní zhoršení, jako můžeme vidět u spousty dalších seriálů, ale pokles kvality je tam znatelný. Hlavně rozjezd série jsem musel tak trochu přetrpět, aby jsem pak dostal kvalitnější díly v druhé půlce série. Sex Education je takové semeniště talentů, neboť seriál objevil talenty jako Emma Mackey nebo budoucí Doctor Who Ncuti Gatwa. Divák si může vybírat z plejády talentovaných mladých herců. Já osobně jsem si nejvíce užil linku Adama, kterého považuju za největší překvapení čtvrté série. Vývoj charakteru je zde perfektní a člověk má ze závěru jeho linky hrozně hřejivý pocit. Dostáváme tady i spoustu nových postav, ale je téměř nemožné, aby si úplně nové postavy našly cestu k srdci diváka, který tam už má obsazená místa postavami, které jsou tady s ním čtyři série. Naše milované postavy tady dostávají důstojná rozloučení, se kterými jsem nanejvýš spokojený. Celý seriál končí na takové melancholické notě, kdy zůstává spousta nezodpovězených otázek. V tuto chvíli musí divák použít svoji fantasii a domyslet si osudy našich oblíbených hrdinů. Nebo musí doufat v nějaký menší bonus od NETFLIXU, v podobě filmu (velmi nepravděpodobné). Chápu, že tento typ konce někomu nemusel sednout. Protože to bylo celou dobu takové love story, které však neskončí happy endem. Ovšem ne všechno musí skončit úplně vždycky tak, jak bychom si představovali. Ideální příkladem může být třeba HIMYM. V ústech nakonec zůstává mírná pachuť, která má však sladký dojezd. ” I Want You To Know That However Much It F**king Hurts That We Can't Be Together, I Won't Ever Close Myself Off Again. Meeting You Cracked My Heart Open, And Now It's Forever Changed.” Nejlepší epizoda: Episode 6 (S04E06)       ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série a je to dobře. Téma je vyčpělé, nikam se neposunulo. Naštěstí pořád je to dost zábavné na to, abych se opět podíval, tentokrát na sexuální problémy středoškoláků. Souboj sexuálních poradců je tím správným kořením série a divák se opět něčemu přiučí. Závěrečná Let It Be v parádním gospelovém aranžmá pak dokáže dát zapomenout na pár neduhů, které série má (např .nižší rozpočet je vidět na kameře.) . Jsem také rád, že vyloženě happy end se nekonal a poslední slova Maeve udělala důstojnou tečku na konec. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoci je mi veľmi ľúto, že väčšina tunajších účastníkov zájazdu nedokáže oceniť kvalitu a dospelosť poslednej série, nie je to žiadnym prekvapením. Česko-Slovenský divák nedokáže zanechať vlastné stigmy a dogmy a pozerať sa na niečo v jeho pravej a nefalšovanej forme. Nedospeli sme tam ešte ani zďaleka. Posledná séria je iná, menej humorná, viac zameraná na problémy doby. Kto to nedokáže oceniť a vidí za tým len nejakú propagandu či dokonca úpadok spoločnosti, má samozrejme nárok na takýto názor, no pre mňa je málo predmetný. Dávať za vinu to, že sa zmenil tón seriálu je validný a po pravú to môže niekomu meniť dojem zo šou, no opakovane sa sťažovať a plakať, že vidia LGTBQ+ veci alebo že dokonca pretláčanie BLM (nevidel som tam ani jednu takú vec) je už tak pasé, že už sa nad tým viac nehodno pozastaviť. Už to len môžeme skonštatovať a ísť ďalej. Seriál stále má silné momenty, vtipné situácie a zaujímavé životné cesty a mne to teda stačí. Asi bude fakt najlepšie to tu ukončiť. Hoci koniec dvoch hlavných postáv je bittersweet. ()

Honzox 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím je podle některých zdejších uživatelů čtvrtá série o tolik horší než předchozí. Seriál si nadále drží vysoce nadprůměrnou laťku, absence některých postav je sice znát a u některých dějových linek to celé již ztrácí dech, o to víc je však pochopitelná skutečnost, že je tato série tou poslední. A ačkoliv bych i já osobně řadil čtvrtou řadu jako tu nejslabší, stále jde o vysoce kvalitní dílo, které nadále dokáže nenuceně vyvolat ty správné emoce na správných místech. Důstojné zakončení skvělého seriálu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)
  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)

Reklama

Reklama