Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (135)

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejové linky a osobné osudy, to všetko tu bolo ukončené zdarne, divácky celkom uspokojivo, určite bez podrazov či prílišných useknutí. Ale ničím iným sa pri nakrúcaní tejto štvrtej (a zároveň poslednej) série asi  ani nezaoberali. A tak to stratilo presah, nieto ešte aby v tomto smere veci vygradovali či nebodaj prekvapili. Ale postavy to do sveta seriálov prinieslo úžasné a ja už len kvôli nim sa k tomuto dielku určite ešte niekedy vrátim. Ak dramaticko-komediálny seriál pre súčasnú mládež, tak poprosím aspoň taký nejaký. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je potřeba přežít první tři díly, následně se to zase vrátí do těch starých kolejí a člověk dostane uspokojivé ukončení, ve které jsem upřímně doufal. Tvůrci evidentně chtěli rozjet nové postavy, a to se jim moc nepovedlo. Je to škoda, jelikož tím trpí právě ty staré, které nedostávají tolik prostoru. Kdyby ho měly od samotného začátku, asi by to bylo lepší. Nakonec se to ale dokáže dostat do uspokojivého finále. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávaná čtvrtá a nakonec i finální (původně se mělo končit až následující řadou, kvůli odchodu představitelky Maeve, se ale tvůrci správně rozhodli, že bez ní to nemá smysl) série jednoho z nejlepších seriálových produktů Netflixu je tady, s nímž streamovací gigant v mých očích ztrácí jeden z mála probíhajících seriálů, které jim ještě zůstal.. Poprvé vidíte značku ztrácet, což je způsobeno především nechtěným odchodem některých herců/postav, díky čemuž se ne všechny příběhové linky úplně uzavřou.. Ale samozřejmě největší pozornost pořád zůstává na vztahu Maeve a Otise, kde si tvůrci dávali tak dlouho na čas, až nakonec vzhledem k okolnostem musí až nepřirozeně zrychlovat... Měl jsem to rád pro svojí originalitu, boření tabu témat hravým dospívajícím způsobem, který v té době přinášel nevídanou osvětu do mainstreamové televizní zábavy.. Ale postupem času a především v téhle sérii vybuchuje implementace všech LGBT+ prvků spolu s změnami pohlaví atd. bez jakýchkoli mantinelů, což má v některých bodech až otravný nádech... Tvůrci panikaří, když vidí, co musí v osmi epizodách ukončit, a tak ztrácí půdu i v tom, kde byli nejsilnější. Hned od začátku bylo jasné, že Otis patří k Maeve, a že tímhle směrem se půjde. A s každou sérií se k sobě obě postavy vždycky přibližovaly anebo oddalovaly, podle toho co v životě aktuálně řešily.. Ale tady se z rychlíku musí hned probudit největší láska s ní první rande, první noc atd. A výsledkem tak je, že vlastně ani jeden z těch momentů nedostává punc nějaké události... Není to překvapující, postavy musí dojít načrtnutých vývojů, jen aby se jich co nejvíce dočkalo uspokojivého konce. A i když pro mě je závěr některých postav povedený, nemůžu předstírat, že takhle si to všichni zasloužili.. Proč jen jsem si od začátku myslel, že jde o Otise a Maeve? Chci ten přeslazený konec, ne tohle vztahové melodrama! 75% ()

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

A západní svět se nemůže nabažit nekonečnou masturbací nad černoškou líbající se s asiatkou zabalenou v hadru přes obličej. O ano, ano, prosím ještě víc, ať je na světě o hektolitr víc semene vanoucího ze západu. Chce to ještě mnohem víc veřejné onanie, aby si dorůstající generace vštípila do hlavy, že je normální hulit chulina dvěma černochům s náušnicí a kozačkami, když mám bimbase mezi nohami taky. Pohlaví je, děti, totiž věc názoru, nikoli přírody. A pokud to nechápete, tak jste nemorální fašisti xenofobové rasisti a zlo dnešní doby. ()

djfun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seroš mám fakt dost rád, resp. první 3 série. Né, že by ta čtvrtá byla špatná, ale v mých očích trochu ztratila tu lehkost, vtip a nadsázku. A především: osobně nemám nic proti buznám (uf, to jsem si dovolil označení, co?!:)), transkám, bisexuálům, fluidům, nebinárním a bůhví jakejm ještě "bi" (či nebýt:)) - ať si je každý čím chce, třeba krokodýlem nebo žirafou (A VĚŘTE, ŽE TOHLE NENÍ DNES V BRITSKÝCH ŠKOLÁCH VYJÍMKOU!!!), ale ať mě s tím prosím NIKDO neustále NEOTRAVUJE, ať už v běžném (dnes spíš neběžném) životě, stejně jako v médiích, filmech či seriálech. V prvních 3 sériích měla tato různá stvoření také zastoupení, ale celkem nenásilně a některá i trochu mimoděk, ale tady jich je už jak čoklů, gender a queer omýlání válcuje dřívější stěžejní linky a být "normální" nebo heterák se už pomalu jeví jako zásadní nedostatek! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Keď v 28. minúte Pan Groff obeduje na WC, v držiaku na toaletný papier je kľúč, avšak pri zábere zhora tento kľúč zmizne. (maros336)
  • Na pohřbu hraje píseň „With Or Without You“ od U2. (griph)

Reklama

Reklama