Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Black Mirror veľmi nesledujem, ale tento film ma zaujal. Ide o príjemnú zmenu a konečne som nemal pocit, že moje rozhodnutia menia iba časť deja, ale celý príbeh. Film má viac rôznych koncov a je zaujímavé skúsiť sa k nim dopracovať. Dobrou funkciou je aj cestovanie v čase vďaka ktorému po zlom rozhodnutí netreba opakovať celý film, ale iba jeho časť. Na plné hodnotenie to však nie je. 80 % ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Interaktivní mindfuck, který je nebezpečný pro diváka asi stejnou mírou jako pro hlavní postavu. Stačí totiž málo, abyste se dostali do nekončícího cyklu špatných rozhodnutí, které vás dovedou na konec bez jakéhokoliv emocionálního payoffu. Což je dost blbý. Po technické stránce brilantní, těch problémů a trhlin je v tom ale až příliš na to, abych to mohl jednoznačně označit za povedené. Je to experiment po všech stránkách, někomu vyjde, ostatním ne. ()

Reklama

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Je to první film, který jsem podobného druhu viděl. Pro mě tak první půl hodina opravdu zajímavá. Po hodině, kdy se vracíte v ději (nebo vlastně nevracíte) a ono vám to dává jiné možnosti, tak mě to celkem přestalo bavit, ztratilo to drive a rozhodování bylo již motivováno spíše chutí to už dokončit, než opravdu zjistit, co by kdyby... ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Najväčšia prednosť, ktorou Bandersnatch disponuje, je samozrejme snaha predostrieť ľuďom interaktívny príbeh, ktorý z nich dokáže spraviť niečo viac, než len pasívnych divákov. A v tom zároveň spočíva aj jeho najvýraznejšia slabina. Zahrávanie sa nielen s osudom postáv, ale i trpezlivosťou účastníka pred televíznou obrazovkou, dokáže za určitých okolností z pôvodne zábavného konceptu ľahko skĺznuť k otravnému, ba priam ubíjajúcemu výsledku, ktorý prehluší inak pozitívne pocity. Chápem, že vo svete Black Mirror bolo zrejme nevyhnutné vytvoriť svojskú nadstavbu (kvôli spoilerom nebudem konkretizovať) k už beztak originálnemu poňatiu, no napriek tomu sa nedokážem ubrániť dojmu, že menej mohlo v tomto prípade predsa len znamenať viac. (65%) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, co si o tom myslet. Koncept je určitě zajímavý, ale realizace už méně. Pokud bych se měl ke všem koncům proklikat, tak to asi v půlce vzdám. Je tam prostě spousta slepých uliček a dobrých konců je jenom pár. Některé ale člověka vedou skutečně k zamyšlení. Retro hudba mi trochu připomněla Stranger Things. Snad už to příště natočí normálně. Ani obsazení není moc výrazné. "Jeden z nás musí skočit." ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • V herní společnosti je na zdi pověšen plakát s robotickým psem, který lovil přeživší ženu během nevysvětlené apokalypsy v epizodě Metalhead (2017). Plakát upozorňuje na počítačovou hru s názvem „METL HEDD“ evokujícím epizodu. (hansel97)
  • Colin (Will Poulter) pracuje na hře nazvané „Nohzdyve“. Ta názvem evokuje epizodu Nosedive (2016), ve které se pomocí aplikace hodnotí všechny mezilidské interakce. Ta však s počítačovou hrou zřejmě nemá nic dalšího společného. (hansel97)
  • Na začátku, když se Stefan (Fionn Whitehead) poprvé setkává s Colinem (Will Poulter), tak jakmile si Colin sundá sluchátka, je slyšet, že právě poslouchá skladbu „New Life“ z roku 1981 od Depeche Mode. (Dangerous2)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno