Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

Karp 

všechny recenze uživatele

Snímku bývá občasně vytýkán PP a v té souvislosti nezbývá než poznamenat, že by mu vzhledem k chemii mezi ústřední mileneckou dvojicí slušela především reklama na antikoncepci. Nevadí mi klišé, nevadí mi jednoduchý příběh, ale bezpohlavní naivita rozjásaného mladíka je v romantickém příběhu o nezdolném optimistovi a kreativci, který usiluje o přízeň docela zajímavé slečny do očí bijící a rušivá. Slečna sice dělá, co může, ale i její vášeň je vyloženě úporná a prázdná, dost možná i špatně zahraná. Naši mladí zamilovaní by v reálu mohli společně tak maximálně okopávat brambory a nikoliv milostně tokat. Navíc hlavní záporák a sok v lásce je spíš nevěrohodný idiot než zloduch. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

No tyvole... Lituji, že jsem si během filmu nedělala poznámky, protože podruhý to fakt vidět nechci. Za všechny ultrapříšerný dialogy (a že jich tam je!) cituji tedy pouze ten postkoitální úplně na konci, kdy z Nesvačilový sleze onen velmi nesympatický hrdina : "Ty seš ale překvapivě talentovanej žák. A taky žádostivej." Mlask. "Dneska nepřestanem ... /hraně funí/..... dokud nedostanu jedničku." Jedním ze sponzorů musí být likér Baileys, protože ho tady všichni nadšeně konzumují. Já jsem za posledních dvacet let neviděla nikoho, kdo by to dobrovolně pil a bylo mu víc než dvanáct let. "Terezo... já tě miluju." Tereza rychle položí svůj prst na jeho ústa: "pst!" Tenhle paskvil má na svědomí nějakej magor. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Co se týká scénáře, větší paskvil jsem už dlouho neviděla. Jak již název snímku napovídá, film cílí především na ženy, proto absolutně nechápu, k čemu je tam tolik nahoty, jež dokáže zaujmout spíše mužské publikum. Když k tomu připočtu poněkud zoufalé herecké výkony téměř všech zúčastněných, tak potom mohu pochválit jedině Markétu Irglovou, která se postarala o kvalitní doprovodnou hudbu. (25%) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Probudím se včera bylo na tuzemské poměry velmi slušné. Následující Celebrity s.r.o. už pak krapet děsily. Miluji tě modře mělo docela sympaticky našlápnuto, ale nakonec to stejně úplně nevyšlo. On je kunsthistorik, ona je aranžérka a má odletět s artistickou skupinou za velkou louži. Nejprve spolu cudně laškují, aby ona jemu nakonec podlehla. To, co se děje okolo, buď nedává smysl, nebo není třeba nějak pitvat. Stačí se podívat třeba na rodiče hlavního hrdiny, kteří mají pro vývoj děje nulovou funkci, nebo na umělecké prostředí, které je prakticky jen plné karikatur. Romantika je taková nijaká a jen potvrzuje, že spojení romantická komedie je pro české tvůrce těžkou zkouškou. Potěšila nicméně hudba Markéty Irglové (holt tklivý klavír můžu) a několik olomouckých univerzitních míst. A tak trochu i počet odhalených dívčin. Ač nahota je tady pochopitelně ryze prvoplánová. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nápad asi hezký, naivita z příběhu čiší, D. Nesvačilová a V. Jílek jsou hodně sympatický pár.... Proč to tedy není super česká romantická komedie? Protože celý byť milý příběh, je zanesen do naprosto nepěkného prostředí a totálně debilního okolí... prakticky všechny vedlejší postavy jsou na ránu.... od začátku až do konce... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Jaroslav Papoušek, autor a režisér filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky, napsal krátce před svou smrtí v polovině 90. let romantickou komedii "Jedním slovem tě miluji modře". Nestačil už jí však realizovat. Chvíli si s myšlenkou režírovat tento film pohrával i slavný kameraman Miroslav Ondříček, finance se však nesehnali, scénář pak dlouho ležel ladem. Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu Miluji tě modře, přizval ke spolupráci na scénáři spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby. (Zdroj: Bioscop)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Původní název scénáře "Jedním slovem tě miluji modře" byl zkrácen z toho důvodu, že vtip v názvu ukrytý údajně nikdo nechápal. (Zdroj: Miloslav Šmídmajer) (dwbmb)

Reklama

Reklama