Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (408)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka má naprosto masakrální pohádkovou auru. Už jen ty úvodní atributy jako věštba = každou část ryby dát tomu a tomu a kosti zahrabat, z čehož vzejdou dva princové, dva psi, dvě hříbata a dva meče, které zreziví, když se majiteli něco zlého stane, to je všechno tak ultimátně pohádkové, že pohádkovější už nikdy nic na světě být nemůže. U žádné jiné pohádky si tak brutálně nevybavím vůni jehličí z vánočního stromku a příjemný smrad z dohořelých prskavek.  Dokonce se Třetí princ může pyšnit jednou originální fajnšmekrovinou, kterou jsem nikdy v žádné velké české pohádce nezaregistroval (nechápu, jak jsem si toho nemohl nikdy všimnout) a to - vážně nastavená nota. V té pohádce není jediný vtip, ale i když jde o smrtelně vážnou pohádku, přesto funguje. Celé se to z mého pohledu, bohužel, rozpadá v druhé půlce, protože tam se ukáže, že tak nějak neexistuje žádné konkrétní zlo, prokletí princezny z diamantových skal je postaveno na úplně jalovém základu, vycucaném z prstu. Existovat nějaký skrytý čaroděj, který princeznu zaklel a který by se po splnění třech úkolů zhmotnil, aby ho princ po krátké šermovačce seznámil se žaludečními šťávami, tak by to byla neskutečně nabušená top pohádka. Zabitý potenciál. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tuto pohádku se rovněž vždy rád podívám znovu. I ona totiž patří mezi mých TOP 10 československých pohádek. Libuše Šafránková a Pavel Trávníček si to po letech zopákli a stejně jako v Popelce předvedli solidní výkony (jasně v Popelce byli o fous lepší…). Já byl vždycky okouzlen tím skalním labyrintem a blyštícími se kameny. Navíc Adršpašské skály miluju a každý rok i navštěvuju. Mají své kouzlo, které dokázaly přenést i do této pohádky. A díky tomu nás napříč filmem doprovází i slušná atmosféra. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Je mi až záhadou, proč tato pohádka má tak nízké hodnocení. Kvalitativně se nijak neliší od ostatních, ba co víc, Třetího prince mám raději než některé z nich. Pohádka je zajímavá, napínavá a skvěle herecky obsazená. Nebudu se rouhat a tvrdit, že se rovná třeba Třem oříškům pro Popelku, ale rozhodně se jedná o skvělou podívanou, která by si zasloužila být v červených číslech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, kde máme síce osvedčený pár Trávniček Šafránková, ale skôr než na Popolušku temnejšou atmosférou pripomenie skôr Princa a Večernicu. Ale stále ide o rozprávku, temnota-netemnota. Dva obrazy, traja bratia, dve sestry, tri úlohy a jeden koniec. A aby toho nebolo málo tak aj dva meče, psi alebo kone, ako napovedá obsah k filmu. Nejde o príbeh, ktorý by som si schuti opakoval každý rok, ale nostalgické spomienky na detstvo v hodnotení taktiež zohrali svoju úlohu. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Nikdy se mi nechtělo věřit, že tahle pohádka může být česká. Vždycky na mě působila tak nějak světově a je prostě úplně jiná než ostatní filmy o princích a princeznách... Jako malá jsem se u Třetího prince dokonce docela bála, což rozhodně beru jako plus. Tahle pohádka je prostě úžasná a Libušce to s Trávníčkem prostě sluší :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (22)

  • Původně měla hrát hlavní roli černovláska Zora Jandová, nakonec však dostala jinou roli, také princezny. I ona musela nosit paruku (pro změnu blond). (Rodriguez)
  • Když Jaromír poprvé uvidí princeznu ve skalách, začne ji pronásledovat na koni. V jednom záběru je vidět, jak mu spadnul plášť, v dalším ho má zpátky. Nakonec, když se dostane před hrad princezny, je opět bez pláště. (Terva)
  • Ve scéně, kdy jede princ Jaromír (Pavel Trávníček) s princeznou Milenou (Libuše Šafránková) k ohradě s ovcemi, je v levé části obrazu vidět za stromem muž držící Jaromírova psa, kterého následně za princem nechá běžet. (Bejdule)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama