Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou úsměvného příběhu je osmnáctiletý zednický učeň a dobrovolný hasič Matěj Hůrka, který žije u babičky na malebné vesnici, ze všeho nejvíce miluje přírodu a chtěl by být lesníkem. Kromě toho ovšem prožívá první lásku k hezké Barče Cupalové, která se vrátila k rodičům po delším pobytu ve vzdáleném okresním městě. Matěj je však příliš nesmělý, a tak než se večer na tancovačce rozkouká, přebere mu Barču suverénní frajírek Evžen. A zatímco jeho babička přemýšlí, jak vnukovi, kterého po smrti jeho matky vychovává sama, oznámit, že se bude vdávat za energického důchodce Vokurku, Matěj se potýká se svými vlastními milostnými problémy a dalšími poněkud choulostivými potížemi. Schůze představenstva družstva řeší jeho přestupek proti mravnosti, když se večer koupal v lesním rybníku a "střetl" se tam s děvčaty, která se také koupala, samozřejmě nahá. A zatímco Matěj prochází dalšími mírně lechtivými peripetiemi, začíná si Barča uvědomovat, že skutečný charakter není samolibý frajírek Evžen, ale právě Matěj. Než však budou moci strávit noc v objetí, musí se ještě mnohé stát. Například se objeví zkušená, atraktivní Tereza, která se na krátký čas o Matěje zajímá, uchazeč o funkci předsedy Cupal přijde o naději, když je přistižen ve stohu s půvabnou sekretářkou Zdeničkou, shoří jedna stodola a Matěj se stane hrdinou. (TV Nova)

(více)

Recenze (94)

Emily483 odpad!

všechny recenze uživatele

Varování: Tento film způsobuje nervové tiky v podobě nepřestávajícího kroucení hlavou, náhlého zvedání obočí či nekonečných povzdechů ,,pfff,, a ,,achjo,,...dále nečekané záchvaty smíchu u scén, kde vůbec nebyly zamýšlené, a při delším sledování může navodit pocity zoufalství. Pokud nevěříte, ještě pár poznámek: V hlavních rolích herci/neherci, který byste neuvěřili ani nos mezi očima, na ty strnulé pohyby a skoro nulové emoce se nedá dívat (začínáte mít pocit, že jste vlastně sami oskaroví herci). Dialogy samy o sobě hrozně napsané a ještě špatně podané (vlastně celkem nelogické a většinou dost trapné). A co je nejhorší, scénář/příběh nezajímavý a jen hooodně těžko uvěřitelný (napsalo by to i dítě). A k tomu si přidejte nějaké laciné erotické scény... ehm ..stačí? ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

OMG. To snad nemyslejí vážně? Hlavní hnusák v podání jakéhosi Wiesnera se snaží ztratit věneček, ale ty odporný, zlý a kozatý čuby mu dát nechtěji. Nebo jo? Že mu všechny tak hrozně nadbíhaly. Na téhle hlavní dějové lince se pak odvíjí další linky v podání debilní Ježkový a jejího Vokurky, podvádějící se dva manželské páry a něco jako agitka o dojivosti krav (Šimon Plánička ruléz). Do toho proběhne pár kozatých, koupajících se holek s fakt velkým "roštím" a jedna stodola plná slámy, která pak skončí v plamenech. Všichni tam neustále tancujou, zpívaj tam kapely, které ani neumí zpívat, jak je to falešný a prezentuje se hypermoderní kulturák. Never more... Toporný normalizační agitační film, který chce být děsně vtipný, místo toho je ale děsně trapný. 20% za pekelně ujetou postavu Zdenka Podhůrskýho :-) ()

Reklama

xenopus 

všechny recenze uživatele

Matěji, proč tě holky nechtějí? je taková letní člověčinka, nijak dlouhá, s jasnou zápletkou, s ne nijak složitými postavami a s od začátku zřejmým koncem. Někdy značně impotentní dialogy (i když zcela v duchu doby vzniku) film kazí ještě víc, samozřejmě kromě podivné hudby a podivného hlavního „hrdiny“. Režisér si s dějovou návazností jednotlivých scén příliš hlavu nelámal, a tak ačkoliv sledujete bez problému dějovou linku, hodně obrazů na sebe příliš nenavazuje. Dita Kaplanová byla kost. Role Terezy Vokurkové jen ukázala to, co se dělo už tehdy a co není žádná novinka, jen pořád se to moc nebere v potaz – že dáma, ačkoliv je iniciátorem sexu a je-li chlapcem odmítnuta, stejně v očích ostatních zůstává tou slušnou a dobře vychovanou slečnou, zatímco chlapec je ten nechutný dobytek dychtící jen po sexu. Jinak tu také máme českou vesnici v předtroškovském podání: kradení koláčů na svatbě, vysedávání po hospodách už od odpoledne, praní se na vesnických zábavách, kde hraje dechovka, předhánění rodičů při řečech o věnu a majetku, vesnického prvního samce Evžena, který si o sobě myslí kdovíco, přitom… a tak… Celkově poněkud slabší snímek, ani nevím, co vlastně bylo pointou – a tu vyžaduju bez výjimky, zvlášť když zpracování samotné mě ani zdaleka neuchvátilo… Slabé 2*. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Díky obsazení řady neherců jsou některé scény jedno velké panoptikum. Na hlavní dějovou linku se nabaluje řada postranních příběhů (boj o místo předsedy družstva, nevěry dospělých...), dočkáme se i ekologického poselství a krádeže stavebního materiálu během požáru stodoly. Mnoho scén a dialogů je vtipných už jen svou absurditou, kterou uměla plodit husákovská doba v míře převeliké. Štěstí, že se tomu dnes už můžeme jen smát. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Normalizační sračka o puberťákovi, který má u ženskejch větší úspěch než napovídá název, asi by to mohlo být nevinný sentimentální pokoukání ( na komunistickej film docela odvážný nahatý scény ), ale občasný zmínky o kulacích a padesátých letech v mých očích z tohoto filmu dělaj komunistickou sračku, která dělala ze socialistickýho venkova fajn místo plný legrace, pohody a sluníčka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Bronislav Poloczek vzpomíná, že ho při natáčení šoupli do traktoru a dali mi šesti radliční pluh a měl půl hodiny na to, aby se naučil s tím zacházet. Povedlo se mu skončit i v příkopě. (cariada)
  • Kulturní dům, kde se konal vesnický bál, se nachází v obci Bzová čp. 166. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Film se natáčel např. v Týně nad Vltavou. (rakovnik)

Reklama

Reklama