Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

klerik 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl prvý krát, žral som to úplne seriózne (zrejme kvôli veku :)). Keď som si to pozrel o takmer desať rokov neskôr, žeriem to rovnako... no tentoraz, kvôli tej pohodovej atmosfére, odľahčenosti, zábavnosti, gracióznemu Michaelovi Ironsideovi... a samozrejme kvôli scenáru, ktorý je nehorázne, brutálne, úchylne zábavný... a tupý... Fanúšikovia "skutočného" Highlandera dostávajú záchvaty zúrivosti, ja sa váľam od smiechu... PS len sa mi to zdalo, alebo tam chýba erotická scéna?___po ďalších desiatich rokoch (kedy som už zabudol, že som to videl aj pred desiatimi rokmi :-)) konštatujem, že erotická scéna tam je a dokonca rovno na ulici... A stále tvrdím, že je to remeselne zvládnutá báchorka o chlapíkoch, čo si mečmi stínajú hlavy. A z lepšie natočenými súbojmi než v kultovej jednotke... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jak si úspěšně podělati tak squelle vytvořenou mytologii představenou v 1.filmu? No, přece dvojkou. Ještě že je tu III a další. Vznikl tu tak zajímavý paradox,, kdy v tomto snad jediném př., předělání fantasy do SF, je pro mne něco nepřijatelného. Blbinka na jednou kouknutí...jistě. Ale od pokr. Horala bychom měli chtít víc. Ani ta kukadlová Virginia ´Irulan´ Madsen mi to tenkráte nevytáhla nijak vysoko.:( No, jak jest zmíněno výše...ještě že tu jsou další příspěvky do H universa, které to nenápadně zmizíkují.;-) ()

Reklama

2mig1 

všechny recenze uživatele

z tajemnýho horala se stal jakýsi mimozemšťan a sympatická poetika prvního dílu šla do kelu... dvojka highlandera má pro mě stejně podivnou proměnu oproti prnímu dílu, jako měla dvojka šílenýho maxe.. jedna hvězda za minipřipomínku queenů a náramně vtipnou scénu v letadle, která by však daleko líp zapadla v bláznivý střele.. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvojka se sice v úvodních titulcích hrdě hlásí k Prstenu Nibelungů, jenže zatímco Wágner chtěl svým dílem dosáhnout jednoty (Gesamtkunstwerk), v Renegade version je snad každá scéna vystřižena z jiného filmu a každý herec přehrává jiným způsobem. Do pokusu o prohloubení mytologie nesmrtelných je nacpaná zločinná korporace jako z Robocopa, punkoví zabijáci jakoby vystoupili z Mad Maxe, ovšem scénarista moc koukal na wuxia, takže lítají na lanech, které někdo v závěrečném finiši zapomněl vymazat, a do toho bizardní rychlovka mezi Lambertem a Madsen (Nědělám to každou sobotu). Špatné triky jsou trademarkem béček, bez nich by to nešlo. Za film jednu hvězdičku, tu druhou za Conneryho, jehož komické eskapády jsou sice v rámci filmu úplně zbytečné, ale jeho charisma překoná i jeho šišlání (a ještě si z něho dělá legraci, když herec na jevišti začne nervozitou šišlat taky a nazve ho "shit head"). ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Jak mohl Russell Mullcahy natočit takhle špatné pokračování svého vlastního filmu? Scénář, včetně námětu, popírající události prvního filmu, jsou jeden velký zmar. Akce nudná, efekty slušné. Lambert je hrozný herec, Ironside jako záporák mdlý a zaujme jen Connery a jeho vtipy. Jeho účast v tomhle zbytečném sequelu je mi záhadou. Pro herce Christophera Lamberta turning point v kariéře, po kterém už šel jenom dolu do céčkových projektů. Jedna hvězda za Conneryho. Viděno na AMC. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)
  • Při natáčení scény se vznášedlem nebyly použity žádné speciální efekty. Christopher Lambert měl oblečen postroj, ke kterému byly upevněny dráty. Na celou scénu dohlížel tým zodpovědný za Supermana (1978). (HellFire)
  • Během natáčení se Christopher Lambert a Michael Ironside vzájemně poranili. Lambert ulomil svému kolegovi kus zubu a Ironside zase Lambertovi zranil prst v jednom ze soubojů. (Terva)

Reklama

Reklama