Reklama

Reklama

Highlander 5

  • USA Highlander: The Source (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svět se propadá do chaosu. Highlander Duncan MacLeod prochází ruinami rozpadajícího se města a vzpomíná na dobu než odešla láska jeho života. Přidává se ke skupině nesmrtelných. Znovu se setkává se svým tajemným přítelem Methosem a také smrtelníkem Joe Dawsonem. Společně se vydávají na nebezpečnou výpravu: hledat původ své nesmrtelnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh je strašná splácanina a tahle série se řadí k tomu nejhoršímu, co jsem kdy viděl. Sem tam je v tomhle filmu sem tam docela dobrý nápad, ale celkové provedení ho stejně zabíjí, takže je z toho kulové. Absence Lamberta už je tím posledním hřebíkem do rakve série, která měla opravdu jen dobrý nápad. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Highlander" - Horal. Príbeh o Nesmrteľných, ktorých možno zabiť len sťatím hlavy. Zabitie ďaľších Nesmrteľných im dodáva silu. Nemôžu mať deti a môže zostať len jediný. To bolo hlavnou myšlienkou filmu režiséra Russella Mulcahy z roku 1986. Bola to premyslená akčná fantasy s výborným hereckým obsadením, kde si hlavné úlohy zahrali Christopher Lambert a Sean Connery. Mysteriózna dráma so zaujímavým scenárom, kvalitnou kamerou, réžiou a energickým sountrackom od kapely Queen. Pamätáte si to? Ak ano, tak sa na toto piate pokračovanie radšej ani nepozerajte. S pôvodným snímkom to má spoločné tak akurát názov. "Highlander 5" je nudná, nízkorozpočtová, komiksová zlátanina natočená niekde vo východnej Európe. Béčkový, neúspešný režisér; chudobná produkcia; príšerní herci; podradné filmové triky; lacná kamera; neprehľadné, nezáživné bojové scény;... veľmi slabý film. * ()

Reklama

GILLWANDER odpad!

všechny recenze uživatele

Horší film ako je tento som nevidel poriadnu dobu. Katastrofálne scény, mizerný strih, herecké výkony úbohé až žalostné a dej, ktorý v konečnom dôsledku nedáva žiadny zmysel. Trpel som. Bol som doslova v mukách. Po polhodine som to vzdal. Nevládal som toľko neschopnosti pokope monitorovať. Úbohé. A ešte ako. Jedna hviezdička je pre toto ohavné dielo príliš veľa. 0% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem, nejsem a nikdy nebudu žádný fanoušek ságy o nesmrtelných utínačích hlav s tím, že za nejpodařenější věc týkající se této akční fantasy považuji Who Wants to Live Forever od kapely Queen. Každopádně uznávám, že rok 1986 a Christopher Lambert svým způsobem patří do historie filmového průmyslu. Co však čekat o pátého pokračovaní, které má s původním Connorem MacLeodem společného snad už jenom jeho realitní nesmrtelnost? Možná tak z vody vařící céčkový akčňák parazitující na zavedené značce. A ono ejhle. Highlander 5 je z vody vařící céčkový akčňák, který parazituje na zavedené značce. Ale když už bylo řečeno A, je slušností přidat i B. Zase úplný trapas to nebyl…..hlava vám po zhlédnutí určitě na krku zůstane. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Na pátém dílu Highlandera je už vidět, že autoři vaří z vody, ale taky je na něm znát, že si to autoři uvědomovali. The Source je natočený ve sci-fi podání, k čemuž měla blízko i výborná dvojka, a i když není děj nijak zvláštní, dá se na to alespoň dívat s pocitem, že se nedíváte na několikátý díl seriálu Highlander: Raven. Líbil se mi strážce a závěrečný souboj má taky něco do sebe. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Litvě. (Terva)
  • Scenárista Joel Soisson během práce na filmu vystupoval pod pseudonymem Mark Bradley. (Terva)
  • Adrian Paul se původně odmítl vrátit do dole Duncana MacLeoda, protože byl velmi zklamán předchozím dílem série Highlander: Zúčtování (2000). Kromě toho se vyjádřil, že nevidí důvod k natočení dalšího dílu. Producenti následně kontaktovali Christophera Lamberta, který však požadoval vysoký honorář. Nakonec se producentům podařilo Paula přesvědčit, aby si zahrál hlavní roli. (HellFire)

Související novinky

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Reklama

Reklama