Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete na jednom místě shlédnout přehled snad všech klišé válečných filmů, Ztracený prapor je pro vás jako stvořený! Generálové, kteří posílají muže vstříc jisté smrti, velitel praporu, jenž sice s rozkazy nesouhlasí, ale stejně je v zájmu vlasti plní, drsné hlášky ostřílených vojáků, jež si utahují z nováčků, aby je nakonec přijali mezi sebe, záchrana na poslední chvíli, střleba do vlastních řad, hrdinské proslovy a umrtí a mnohé a mnohé další. Skřípe to a šustí papírem a člověk občas musí zamhouřit oko, ale akce je to více než slušná. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Komorně natočený snímek z prostředí nejmasovějšího vraždění, jaké kdy lidstvo zažilo. Na televizní produkci se jedná o opravdu kvalitní dílko, a to včetně hereckého obsazení (např. Michael Brandon, nám známý jako Dempsey, v roli generála:) nebo kamery. Pravda, konec by mohl být krapítek míň patetický, ale nejedná se o nic, co by se nedalo přejít s mávnutím ruky. 75% ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Kdyby "Ztracený prapor" nedisponoval někdy až obludným americkým patosem, šlo by o jeden z nejlepších válečných filmů týkajících se 1. světové války. Škoda. Přesto jde o velmi dobře zvládnutý kus, který stojí za to vidět. Absence známých hereckých osobností filmu jednoznačně prospěla, protože žádná z postav výrazně nezastiňuje ostatní a přesto jsou všichni výrazní a skvělí. Frontový útok byl oproti náročnosti velmi přehledný. Některé prvky jinde málokdy uvidíte - např. posílání holubů nebo gentelmenství německých oficírů vůči zajatcům, které bylo znakem evropských armád na konci 19. století. Také pohled na novodobý konflikt z hlediska němců, kteří se s američany do té doby na bojišti nesetkali, je bezesporu zajímavý. Zasloužených 75% = 4/5 ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

6/10 - Válečný filmy mam rád a tohle jakožto Lucembursko americkej televizní film mi příjde hodně v pohodě. Nejzajímavější je asi děj a celkovej příběh ze zákopový války. Jinak neni moc o čem mluvit. Neznámí herci přestřelující se na malym kousku lesa. Toť vše. Bez velkolepého amerického zapojování do atmosféry stříká čistá sirovost z bajonetů do nijak zvlášť zajímavejch záběrů. Díky filmu, kterej má být hodina a půl z jedný bitvy Světový války a protáhnul se na dvě díky třem nebo čtyřem reklamám na stanici COOL, si příští sledování filmu v televizi rychle rozmyslim.... ()

Georgee27 

všechny recenze uživatele

Proč by ne. Dobrý film nabitý akcí a dobrou válečnou atmosférou. Mělo by být natočeno více filmů, které se inspirují příběhy z první světové války. Není to žádný film, kde hrají herci zvučných jmen, ale jejich výkony jsou slušné. Když se nebudete zabývat detaily, jestli se ty a ty zbraně nebo uniformy používaly a že je to hrdinsky americké tak budete spokojeni. Užívejte si dobrého filmu z první světové, přece jenom jich moc není. /70%/ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama