Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No já byl spokojen film o 1.světové válce podle skutečné události o velkém hrdinství... Banda gangsterů z NY dobije klíčový bod v lokalitě a musí ho za každou cenu udržet a k tomu pár falešných informací od velení + ostřelování vlastními děly k tomu dodejme akci s plamenomety atd.. atd.. opravdu spokojenost jako nebylo to vyloženě na 5z5 (trošku mi nesedělo jak po dobytí bodu v místě zůstaly skvěle umístěné německé kulomety a naši hrdinové bez munice je nevyužijí + jsou v obležení, ale útoky jsou vždy z jedné a té samé strany..), ale 4 bez debat. Jinak parádní závěr s knoflíky. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Kdyby "Ztracený prapor" nedisponoval někdy až obludným americkým patosem, šlo by o jeden z nejlepších válečných filmů týkajících se 1. světové války. Škoda. Přesto jde o velmi dobře zvládnutý kus, který stojí za to vidět. Absence známých hereckých osobností filmu jednoznačně prospěla, protože žádná z postav výrazně nezastiňuje ostatní a přesto jsou všichni výrazní a skvělí. Frontový útok byl oproti náročnosti velmi přehledný. Některé prvky jinde málokdy uvidíte - např. posílání holubů nebo gentelmenství německých oficírů vůči zajatcům, které bylo znakem evropských armád na konci 19. století. Také pohled na novodobý konflikt z hlediska němců, kteří se s američany do té doby na bojišti nesetkali, je bezesporu zajímavý. Zasloužených 75% = 4/5 ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se těšil, že uvidím dobrej válečnej film z první světový, ale nešlo to... V podstatě se jedná o nízkorozpočtovou obdobu Bratrstva neohrožených (dokonce tam hrají i ti samí herci), akorát že scénář je na hovno, režisér tam asi žádnej ani nebyl, kamera - škoda mluvit a efekty k smíchu; především je tam ale hrozně vidět, jak se na všem šetřilo. Když bylo v jedný scéně vidět, jak před týpkama bouchly petardy od Vietnamců (měly to jako být odražené střely, které je málem zasáhly), tak jsem to vypnul. Update: tak jsem to dokoukal, akční scény jsou fakt legrační, chlapi do sebe střílí, jako by o nic nešlo, žádnej stres, žádnej adrenalin... no a konec je patetická sračka. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Nejde to jinak napsat, než že, obyčejný válečný film z První světové. Masakr a boj v zákopech, kde každý metr stojí stovky životů na obou znepřátelených stranách. Po útoku a opuštění zákopů boj pokračuje v obklíčení v lese. Bohužel divně natočený. Kamera sebou cuká hned doleva, hned doprava - pohled na střílejícího vojáka, rozmazaný tah kamerou, pohled na zastřeleného vojáka. A takhle několikrát dokola. Přesto to na obrazu děsivé války nic nemění. ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Na první světovou válku se ve válečných filmech moc nemyslí to je pravda, je to škoda protože některé filmy jsou opravdu skvělé. Tenhle mezi ně patří, neni to sice žádný trhák u kterého by jste slintaly ale něco do sebe to má. Velmi silný je hlavně konec, ten je vážně výborně zpracovaný, já dávám čtyři hvězdičky ale musím říct, že jsme se dlouho rozmýšlel jestli tři nebo čtyři. Trochu mě ale mrzí nedostatek nějaké hezké vážné hudby, která dá vždycky těm bojům skvělý nádech tady jí ale bylo opravdu pomálu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama