Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

No popravdě, kdyby to nebylo podle pravdivý události dal bych hvězdičky sotva dvě. Je to až obludně oslavnej film americkejch jednotek. Takovejch náborovejch kliše sem neslyšel snad nikde. Ale ono se to fakt stalo. A když k tomu přičtu velmi povedený bojový scény, podání atmosfery zákopový války a celkem dobře zahraný role, vychází mi z toho tak 3,5 hvězdy. ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Po mnoha stránkách obsahu i formy nedotažené a nepříliš konzistetní dílo plné klišé (ta jsou zřejmým výplodem scénáristovým, originální momenty naopak napsala skutečnost - viz holub Cher Ami) a patosu, které má na čele zřetelnou nálepku "dějepis zábavně-akční formou". Jenže je to film televízní a tak přihmouříme oko, vědí! Přesto si myslím, že červenou si to nezaslouží. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jistě, natočit film o neskutečném hrdinství či odvaze a utrpení vojáků první světové války jako vzpomínku a úctu na jejich činy je filmařský krok hodný úcty. Bohužel to nevyšlo, jak by dle mých představ mělo. Hodnotím "pouze" třemi hvězdami, ne pro smysl filmu, který jistě zaslouží plných pět, ale pro mě osobně nevyhovující způsob nasnímání kamerou. Zbytečné přibližování obrazu, rychlé pohyby kamerou (jakoby začátečnické) a to nejenom v akčních scénách působilo poměrně nepřehledně a zmateně. Odporné války, důkaz toho, že člověk se svou hnusnou touhou vládnout a mít moc nad druhými je nenapravitelná zrůda. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Na poměry Tv filmu velkolepá záležitost. I přes nízký rozpočet je výprava na poměrně kvalitní úrovni a kdybych si zde nepřečetl, že se jedná o televizní film, tak by mi to během sledování ani nenapadlo. Je mi jen trochu líto, že film nebyl o dvacet minut delší kvůli prostoru pro postavy, na které film silně trpěl. Jsem vděčný za každý film z první světové války. Tento rozhodně nezklamal. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film dle skutečné události z 1.světové války. Je to prakticky jenom úsek o plnění nesmyslného rozkazu, který dal americký generál svým vojákům. (Mimochodem - nevěděla jsem, že se 1.světové války zúčastnili v Evropě i Američané.) Ačkoliv se uskupení o síle 500 mužů mohlo Němcům vzdát a zkrátit tak své utrpení bez jídla, vody a nakonec i munice, neučinili tak a vzdorovali té hrůze (ostřelovalo je omylem vlastní dělostřelectvo), protože měli špatné informace a vůbec nevěděli, kde se prapor nachází. Film je dobře nafilmován, válečné hrůzy, zranění a smrti až až, ale nakonec zůstalo a přežilo 200 mužů a odešli po kapitulaci Němců s hrdou hlavou jako hrdinové. Za 5 týdnů byl podepsán mír ! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama