Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (282)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z titulů,kolem kterých člověk kroužil kdysi dávno ve videopůjčovně,aby nakonec zjistil,že na něj nikdy nedošlo...teď po letech jsou Vraždy podle Jidáše pořád solidní detektivkou,která se svezla na vlně Sedm,nicméně žádná klasika to pro mě nebude.Velkým mínusem budiž velký počet iritujících a prazvláštních pokusů s kamerou a obrazem...60% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Svižná a velmi přímá oldschoolovka. Thriller, který výrazně evokuje SEVEN a který na to už od začátku šlape bez sebemenšího úvodu, za což chválím. Nenudí, odsýpá a dokonce i pár fajn nápadů v sobě film má. Twist v poslední třetině je fajn, ale o žádný svěží vítr vyloženě nejde - což se dá říct vlastně o celém filmu. Holt taková nevybočující detektivka, u které trochu zamrzí průměrnějšího konce a absence více explicitních scén či násilí a biblické osudovosti. Průměr. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další thriller, který se svezl na tehdy módní vlně geniálního Sedm. Tohle není geniální ani zdaleka. Vlastně je to docela nuda a místy se to dost vleče. Přitom zápletka není hloupá - to rozhodně ne - a na patříčných místech umí tvůrci navodit i napětí, ale když odhalíte hlavní pointu v polovině, v zásadě tím film rázem ztratí na zajímavosti. Christopher Lambert je opravdu poměrně dost dobrý herec. Už nikdy v životě se na to nepodívám, ale na jedno podívání je to dobré. Nic víc, nic míň. 60%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ako už poznamenali iní užívatelia, Judáš je béčkovou verziou kultového Seven. Čo mu chýba na hereckých kvalitách a prepracovanosti scenára, dobieha poriadne nepríjemnou atmosférou, ktorú zvýrazňujú odpudivé vraždy. Až do slabého finále som zvažoval udeliť slabšie 4 hviezdy, ale nakoniec to bude za sa veľmi dobré 3. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film se zřetelně inspiroval slavným "Sedm". Především se snaží zoufale napodobit jeho atmosféru (ve filmu často hustě prší). Tento element se ukázal jako až příliš rušivý, protože na to, aby se mu vyrovnal, nemá na režisérské židli kvalitního režiséra, ale pouze pochybného Russella Mulcahyho, jehož filmografie je značně nevyrovnaná. Stejným neduhem trpí i tento film, který jen snaživě opisuje a občas přijde s vlastním nápadem, anebo si dokonce troufá šokovat naturalistickými scénami. I přes to vykrádání to funguje celkem slušně, a to i díky soustředěnému Lambertovi. 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama