Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (207)

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Realita zde hraje v (ne)prospěch filmového média. Paradox, na kterém se bude v dalších epizodách stavět, nebo naopak podkopávat. Faktografická přesnost jako prostředek odosobněného vyprávění, kterému by, při vší vůli, na poli fikce nikdo neuvěřil. Chci více vztahu k postavám, jinak to z pozice neutrálního „dokumentu“ se štědrým rozpočtem za zády, zásadně promarní příležitost. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masivní výbuch, který znamenal jednu z největších katastrof moderních dějin. Konec dubna 1986. Lidé sledují mohutný světelný mrak, zatímco na jejich kůži přistávají částečky popele. V černobylské jaderné elektrárně „cosi hoří“. Zatím nic netuší, ale následovat budou týdny hrůzy, beznaděje a zoufalství a především lží a propagandy, ve kterých se tomuhle národu nikdo nevyrovná. Prostě jakási sovětská bezohlednost (v tomto případě k masivnímu) neštěstí a snaha se vyhnout národnímu ponížení. Přijde nespočet dusivých záběrů, které navodí nepříjemné pocity. A rozjede se několik zajímavých příběhových linek. Snad se dočkáme i méně odosobněného vyprávění. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej, ale zatiaľ je spracovanie takmer formou dokumentu trochu na škodu, chýba trochu lepšie vykreslenie jednotlivých postáv a ich úlohy počas katastrofy. Množstvo dokumentov, ktoré som o havárii videl bolo rovnako pútavých a tak uvidíme či tvorcovia ponúknu aj sondy do života jednotlivých postáv. Úvod však nemal chybu a všetko, čo sa pokazí treba hodiť na nočnú zmenu. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z té sovětské debility a arogance je mi zle. Postaví si jadernou elektrárnu, aniž by vůbec věděli, na jakém principu funguje, nad tím zůstává rozum stát. A totálně nevzdělaní občané s libostí pohlíží na hořící elektrárnu, ze které tryská uran..však taky jinou zábavu na výběr moc neměli že.. Na seriál jsem se moc těšila a věřím mu.. je totiž zřejmé, že autoři na rozdíl od pomatených soudruhů ví, co dělají. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děs a běs. Mimo jiné jsem z toho měla morální kocovinu, jak to ohodnotit. Dlouho jsem si připomínala, že hodnotím film, a ne tu otřesnou událost. // Jsem pamětník, takže jsem si vybavila, jak to tady soudruzi zlehčovali, čím nás krmili... na Ukrajině padaly z nebe mrtvé vrány a nás se školou poslali do prvomájového průvodu defilovat s mávátkama před Husákem a dalšíma papalášema. // Tento díl byl pro mě nejsilnější a ty příkazy, které tam probíhaly za naprosté ignorace varovných signálů a zdravého rozumu, jsem rozdýchávala ještě druhý den. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)

Reklama

Reklama