Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (207)

Parabot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O gigantickém průs*ru jedné jaderné elektrárny poblíž Pripjaťe bylo už natočeno spoustu dokumentů a doku-rekonstrukcí. Třeba Černobyl - Nultá hodina. Divadelní herci se v papundeklových kulisách snažili divákovi zprostředkovat sérii špatných rozhodnutí, která vedla ke katastrofě. Tohle je ale jiný level. Po prvním dílu této minisérie se zdá, že autoři dbají na historickou přesnost. Ale navíc, cítíte vše prostupující smrtící radioaktivitu vedle kolabujícího establishmentu plného (sebe)klamu. --- Super doplněk: ČERNOBYL - jak Československá televize v roce 1986 informovala o havárii ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem mraky lepších pilotů,ale popravdě jsem ani nic jiného čekat nemohl,než výbuch.To bylo všechno.V ruku ruce se bojím té politické nekorektnosti,za to doufám,že charakteristika postav tento seriál vyškrábe hodně vysoko.Atmosféra zatím cajk,ale pořád na emoce je doufám dostatek času.Viděno s dabingem,přes tu angličtinu jsem se fakt nepřenes. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Realita zde hraje v (ne)prospěch filmového média. Paradox, na kterém se bude v dalších epizodách stavět, nebo naopak podkopávat. Faktografická přesnost jako prostředek odosobněného vyprávění, kterému by, při vší vůli, na poli fikce nikdo neuvěřil. Chci více vztahu k postavám, jinak to z pozice neutrálního „dokumentu“ se štědrým rozpočtem za zády, zásadně promarní příležitost. ()

BaruM 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla, že se jedná o seriál či minisérii o Černobylu, měla jsem trochu obavy, protože o této údálosti je už plno filmů, dokumentů a celkově tvorby. I přesto jsem se rozhodla začít sledovat, a po prvním dílu musím přiznat, že toho nelituji. Dílo nabízí blízký pohled do zákulisí události, a díky tomu je Vám celé dění bližší. Rozhodně se těším na pokračování. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvodní díl, který zobrazil neuvěřitelnou aroganci, lhostejnost a lehkomyslnost vedoucího provozu Datlova, který svým nezodpovědným chováním zapříčinil jednu z největších katastrof v moderní historii. Současně se zde můžeme setkat i s neuvěřitelným chováním sovětských funkcionářů, kteří byli připraveni udělat vše proto, jen aby tato katastrofa pokud možno nevyplula na povrch a aby byla před veřejností co nejdéle utajována. Životy a bezpečnost vlastních lidí byla až na druhém místě. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)

Reklama

Reklama