Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

sheen

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělám opět výjimku a ohodnotím a okomentuji jednotlivý díl seriálu, což nedělám :). Tak mrazivá a hutná atmosféra tady dlouho nebyla. Na tento seriál jsem se opravu ale opravdu těšil a jsem rád, že nezklamal. K naprosté dokonalosti chybí malinko .Kdyby byl seriál točen v ruštině...ale toto je opravdu jen kosmetická vadička na kráse. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojnásobně intenzivnější než první díl. Od první minuty až do poslední jsem měl husinu. Paráda. Po Game of thrones má HBO novýho koně. Hodnocení napovídá jak je to skvělý. I když jsem viděl zatím dvě epizody, tak už teď musím říct, že se jedná v současnosti o nejlepší seriál. Jen tak dál. Na další díl se moc těším. ()

Reklama

Dacsus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnešní tvorcovia horrorov by si mali začať robiť poznámky. Takto totiž vyzerá skutočný horror. Desivé, pod kožu lezúce scény, častokrát takmer mimochodom zachytené, pomaly ale iste budujúce mrazivú atmosféru (napr. na ulici Prypjati scéna, kde kamera spoza staršej pani s jej dcérou sleduje príchod obrnených vozidiel). A samozrejme hudba dokonalo toto všetko podfarbujúca. A napriek tomu že sa to horrorom byť nesnaží, dokumentuje to len reálne udalosti, je to desivejšie ako akýkoľvek z tých jumpscare blábolov, ktoré chrlí Hollywood už zopár dekád. ()

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidává to na síle... Paráda. Cítím filmové vyprávění, výborná výprava, kamera, herecké výkony, reálie... fakt paráda. Kdysi jsem četl Motlibu za Černobyl a při mnohých scénách v seriálu se mi vybavuje právě kniha. Je stále silněji vidět, jak zpočátku strana nedokázala přiznat možnost svého selhání a banalizovala celý problém. Za mě plný počet hvězd a těším se na další díl. A opět pokládám otázku, kdy se tohoto sakra chopí schopný filmař a natočí celovečerák ? ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že jdu proti proudu (zase), ale radiace slábne... Kde byl první díl krutou, téměř hororovou podívanou plnou zmatených, šokovaných postav, tam je druhý díl jednou dlouhou komunistickou schůzí o zamlčování faktů. To, že se Sověti snažili celou černobylskou katastrofu zamést pod koberec (ano, je to strašné a dotyční byli de facto masoví vrazi), ví snad většina lidí, co se o Černobyl kdy alespoň trochu zajímala, takže se v této epizodě nestalo nic moc neočekávatelného. A ačkoli si minisérie i druhým dílem drží slušnou úroveň, padesáti minutám schůzování a třem výborným závěrečným minutám cesty podél černobylského potrubí, prostě pět hvězdiček nedám. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Muži, ktorí boli poslaní do podzemia elektrárne v skutočnosti neboli dobrovoľníci, ako to vykresľuje seriál, ale boli to zamestnanci elektrárne, ktorí boli touto úlohou priamo poverení. Na rozdiel od seriálu nemali masky, ale len respirátory, a ich odmena za vykonanú prácu bola nižšia. Vymyslený je tiež potlesk a privítanie po ich návrate. Podľa jedného z nich, Alexeja Ananenka (Baltasar Breki Samper), to považovali za normálnu prácu, ktorú bolo treba vykonať. (PeterLuk)
  • V čase 33:07 je za servírkou na poličke vidieť zelená fľaša s bielo-červenou etiketou slovenského piva Zlatý Bažant ´73. (argus123)
  • Použité televizní zpravodajství americké NBC a sovětské státní televize jsou autentické, stejně tak hlášení o evakuaci v pripjaťském místním rozhlasu. (Skalda1989)

Reklama

Reklama