Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

elEStet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano je to atmosfericke, ale kedze sa to hra na realitu ale nedodrzuju sa tam naozaj fakty (vid hned PRVY zruteny vrtulnik narazom o zeriav, fyzicka ktora tam nebola, radiacia akosi zabija pri takychto davkach pomaly). Z tohto dovodu je to tak na urovni AKTYX. Keby sa natocil v tejto kvalite atmosfery realny polodokument vratane samotnej veci veducej k vybuchu bolo by to cosi uplne 100%. Toto nie. ()

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidává to na síle... Paráda. Cítím filmové vyprávění, výborná výprava, kamera, herecké výkony, reálie... fakt paráda. Kdysi jsem četl Motlibu za Černobyl a při mnohých scénách v seriálu se mi vybavuje právě kniha. Je stále silněji vidět, jak zpočátku strana nedokázala přiznat možnost svého selhání a banalizovala celý problém. Za mě plný počet hvězd a těším se na další díl. A opět pokládám otázku, kdy se tohoto sakra chopí schopný filmař a natočí celovečerák ? ()

Reklama

Ficka_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drobné nedostatky (fakta vs. fikce) - Dle tvůrců jsou tři dobrovolníci, kteří jdou otevřít ventily rezervních nádrží zaměstnanci elektrárny. Ve skutečnosti jediným zaměstnancem, který se této operace zúčastnil, byl Ananěnko. Bezpalov a Baranov byli vojáci, kteří se (také dobrovolně) k Ananěnkovi přidali. Plus fakt, že Mi8, který (jako Jednička) hned při prvním zásypu spadne poté, co zavadí o lano jeřábu, spadl ve skutečnosti až někdy v říjnu při pokračování zásypu reaktoru. Ale i přes tyto nedostatky musím konstatovat, že takhle dokonale vykreslenou atmosféru jsem už dlouho nezažil. Tvůrci si můžou plácnout přes rameno.. a klidně i dvakrát. ()

sheen

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělám opět výjimku a ohodnotím a okomentuji jednotlivý díl seriálu, což nedělám :). Tak mrazivá a hutná atmosféra tady dlouho nebyla. Na tento seriál jsem se opravu ale opravdu těšil a jsem rád, že nezklamal. K naprosté dokonalosti chybí malinko .Kdyby byl seriál točen v ruštině...ale toto je opravdu jen kosmetická vadička na kráse. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl pokračuje v zavedeném stylu (jak by ne, celý seriál natočil jeden režisér) a po prvním díle přinesl ještě další neradostnou situaci ve městě  Pripjať. Hlavní osoby z předchozího dílu jsou odsunuty na vedlejší kolej a hlavními hrdiny se stávají Legasov, Shcherbina a Khomyuk, jejíž herečtí představitelé své role dokáží zahrát co nejlépe jak to umí. 100 % ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) přijíždí v noci do zóny bílým autobusem Moskvič 412IE-028. Jde o modernizovaný model vyráběný od konce 60. let z roku 1982. (Skalda1989)
  • Natáčení probíhalo v litevské jaderné elektrárně Ignalina, exteriéry Pripjati v litevském hlavním městě Vilniusu, ve čtvrti Fabijoniškės. (Skalda1989)

Reklama

Reklama