Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nástup všech tří hlavních hrdinů konečně dodá reaktoru patřičné grády a okamžitě žene emoce do stratosférických vrstev. Dialogové výměny a přestřelky nemají chybu a závěrečné drcení Gorbyho a spol. možnými (byť podle všeho značně přehnanými) následky jaderného výbuchu jsem viděl asi tak desetkrát... a jako jo! Druhá nejlepší epizoda. 90 % ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jestli je horší ta havárie, anebo ten postoj nedotknutelného,nikdy nechybujícího Sovětského svazu. No teda je to fakt husťárna, jestli to vůbec zvládnu dokoukat. Můžeme děkovat bohu, že vůbec žijeme a že se jim ta hrůza podařila zkrotit do únosných mezí. Radioaktivita z TV přímo sálá. Atmosféra je přímo zžíravá a nabírá na obrátkách. Harris, Skarsgard, Watson, prostě skvělí. Oni jsou tam skvělí všichni. Ta strašná kovová hudba se zařezává pod kůži, jak tupá, zrezivělá žiletka. Tady jádro nahlédne hluboko do vaší duše a chuť na jodové tabletky bude nezměrná. ()

Reklama

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl pokračuje v zavedeném stylu (jak by ne, celý seriál natočil jeden režisér) a po prvním díle přinesl ještě další neradostnou situaci ve městě  Pripjať. Hlavní osoby z předchozího dílu jsou odsunuty na vedlejší kolej a hlavními hrdiny se stávají Legasov, Shcherbina a Khomyuk, jejíž herečtí představitelé své role dokáží zahrát co nejlépe jak to umí. 100 % ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od prvního dílu nás v tom druhém nechali aspoň chvílemi trochu vydechnout. Neberu to jako chybu, ale jako úlitbu sledováním zmoženému divákovi. Skutečná realita ale musela být výrazně děsivější. Třeba jen proto, že nejhorším momentem nařízené evakuace x tisíc lidí jistě nebyl jeden odložený pes. Navzdory nemožnosti zachytit všechnu tu hrůzu jsem rád, že se tohoto tématu někdo zhostil. Velice zajímavé je pro mě například zjištění, že mohl být rozsah katastrofy mnohem ničivější. ()

Mejlaprod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k poměrně slušnému dodržení autenticity mě mrzí havárie vrtulníku jakožto prvního, který se přiblížil k ohnisku nehody.. Ve skutečnosti byla tato havárie až půl roku po výbuchu reaktoru a stál už i ochranný sarkofág. Stroj zavadil rotorem o lana jeřábu, který tam ještě v té době stát ani nemohl. Jinak smekám nad věrným americkým ztvárněním tehdejšího SSSR a castngem. Výborná práce! ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Bílo-modré autobusy, určené k evakuaci, jsou LAZ 695. (Maulincio)
  • V seriálu švédská atomová elektrárna Forsmark zachytí radiaci ještě před evakuací blízkého města Pripjať. Ve skutečnosti to bylo až poté, co již tamní obyvatelé město opustili. (Macik1982)
  • V epizodě je zmíněno, že tři pracovníci, kteří se vydají do tunelů pod elektrárnou, nejpozději do týdne zemřou. Ve skutečnosti však všichni tři přežili. Alexej Ananenko (Baltasar Breki Samper) a Valeri Bezpalov (Philip Barantini) byli v době premiéry seriálu stále naživu. Boris Baranov (Oscar Dyekjær Giese) zemřel v roce 2005 na infarkt. (NiWi)

Reklama

Reklama