Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojnásobně intenzivnější než první díl. Od první minuty až do poslední jsem měl husinu. Paráda. Po Game of thrones má HBO novýho koně. Hodnocení napovídá jak je to skvělý. I když jsem viděl zatím dvě epizody, tak už teď musím říct, že se jedná v současnosti o nejlepší seriál. Jen tak dál. Na další díl se moc těším. ()

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Forma vyprávění je zatím velice poutavá, musím říct, že mě seriály podle skutečných událostí moc nebaví, ale tohle je fajn. Atmosféra tak hustá, že by se dala krájet.. Nikdo nemůže nadávat, že to není real a tak, protože prostě se to stalo. Moc fajn seriál, vystihuje celou dobu moc dobře... Celé komunistické hnutí atd. :) Moc povedené první dva díly, snad to bude pokračovat v tomhle duchu. ()

Reklama

Franche 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrazivější než všechny horory dohromady. Tohle se totiž bohužel opravdu stalo. Nikdy nezapomenu jak mi mamka vyprávěla, jak všichni nadšeně jedli obrovské jahody, kterým se ten rok extrémně dařilo. Až pak jim všem došlo, proč. Kombinace lidské a technické chyby s neuvěřitelnou dávkou hulvátství, ignorace a ujeté ideologie. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A soudružské kurevstvo pokračuje! Není co vytknout! Atmosféra hutnější než uran; herecké výkony přesvědčivější, než soudruzi od KGB při výslechu; vizuál depresivnější, než libovolná schůze komunistické strany a děj napínavější, než sledování ukazatele na dozimetru! Rozhodně má Černobyl nakročeno být jedním z top seriálů, co kdy byly natočené. ... “Do I smell metal?” - “Yeeeeaaaaah!!!” 🤘🎸 a namísto “Vnimaniye, vnimaniye!” by se z tlampačů v Pripjati ozvali Gamma Ray... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemci a niektore zapadne staty vraj mali ohlasene nevychadzat z domu, kym neprejde gro radioaktivneho mraku. Zatial co miliony nasich rodicov a nas deti sme normalne fungovali, zberajuc si svoju radiaciu, davajuc "zaklad" pre kvanta rakovinovych ochoreni a deformacii. A to len kvoli tomu, aby to nevrhlo zle svetlo na jednu mrzku ideologiu. Tvl..to je strasne. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Použité televizní zpravodajství americké NBC a sovětské státní televize jsou autentické, stejně tak hlášení o evakuaci v pripjaťském místním rozhlasu. (Skalda1989)
  • Muži, ktorí boli poslaní do podzemia elektrárne v skutočnosti neboli dobrovoľníci, ako to vykresľuje seriál, ale boli to zamestnanci elektrárne, ktorí boli touto úlohou priamo poverení. Na rozdiel od seriálu nemali masky, ale len respirátory, a ich odmena za vykonanú prácu bola nižšia. Vymyslený je tiež potlesk a privítanie po ich návrate. Podľa jedného z nich, Alexeja Ananenka (Baltasar Breki Samper), to považovali za normálnu prácu, ktorú bolo treba vykonať. (PeterLuk)
  • Bílo-modré autobusy, určené k evakuaci, jsou LAZ 695. (Maulincio)

Reklama

Reklama