Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

Kushina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk by si myslel, že když se zastavilo tavení reaktoru, tak bylo po všem, avšak začalo to těžší a to boj na dlouhou trať. Radioaktivita byla doslova všude, ne pouze v zemi, ale i živých tvorech, vše, ale naprosto vše se muselo zlikvidovat a nejlépe zabít betonem. Vcítit se do pocitů všech, co to měli na starosti bylo až moc přirozené. Do všeho se navíc stále ruská vláda snažila tutlat co nejvíce informací a to mělo za následek oddálení toho, aby byla radiace co nejrychleji potlačena. Na konci tohoto dílu do nás navíc vnikl pocit největší bolesti a to úmrtí dětí a v lepším případě jejich mutací, které radiace způsobila. 95% ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!SPOILERS!! ["Budem potrebovať nový telefón!"] Pred pozretím tejto epizódy som počul ,že je zatiaľ najslabšia.....ako vážne? NAJSLABŠIA? Chernobyl nám ukázal v každom ďaľšom diely vždy niečo nové. Vás by bavilo sa pozerať ako sa proti sebe naťahajú tajomníci SSSR kvôli svojím názorom? Alebo sa v skuse pozerať len na otvorený reaktor? Mňa teda nie. A preto som rád ,že tento diel je iný a rozhodol sa nám ukázať ako táto havária vplívala na civilistov ,radioaktívne zvieratá ,na prírodu a na konci aj na tehotné ženy (smutné 😭) . Pre nevzdelaného človeka bude určite problém aj strielanie psov a ich hromadný hrob (spomínam to sem pretože počítam s tým ,že keď toto čítate tak ste sa v seriáli dostali až sem). Takže aby som to zhrnul: pre niekoho najhroší diel seriálu ,pre mňa nie ,PRE MŇA NIE! Lepšia je snáď už len Epizóda 2 😃 ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda mapující větší časový úsek. Strašně se mi líbí skákání z pasáží, kde se ukazují problémy největších rozměrů (odklízení grafitu ze střechy elektrárny), ale i problémy rozměrů menších (situace s pejsky) a toto všechno dohromady představuje skvělý kontrast, kde se obě situace liší, ale vzešly z stejné události. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád bomba. Ale na plný počet to není díky zbytečně zaplácnutým časem,se střílením psů. Proč tedy neukázali ty ostatní? Kácení stromů,odhrn půdy etc.? To jako není důležité? Nebo jinak,střílení růz.zvířat je snad ta nejdůl.činnost v likvidaci katastrofy? Určitě ne. Chvílemi jsem se až bál,že se to snad změní na seriál o mladíkovi,který po 1.v životě,,něco zastřelil. A že se až do konce,budu museti dívat na ten jeho přiblble prázdný výraz. Tento herec určitě nebude zrovna mým novým favoritem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtý diel sa zameriava na priebeh "upratovacích" prác, čo môže zopár divákov trochu sklamať a budú sa nudiť. Opak je však pravdou, myšlienkové pochody mladíka pri strieľaní rádioaktivitou postihnutých psov dodáva seriálu viac, než len strohé napätie späté s priebehom riešenia situácie. Máme tu ďalšie známe tváre, Keoghana a Faresa Faresa, čo mi pripadá vzhľadom na fakt, že sa objavujú až ku konci seriálu, trochu ako mrhanie ich talentom. Najväčšou devízou tejto epizódy je to, že sa dozvieme, čo v skutočnosti zapríčinilo nehodu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Ze slov Valerije Legasova (Jared Harris) by se mohlo zdát, že STR-1 je pouze upravený Lunochod a čeká někde ve skladu. Ve skutečnosti byli autoři Lunochodu, v čele s Alexanderem Kermurdzhianem, osloveni až po katastrofě, aby vytvořili vozidlo, odolné vůči radiaci a určené speciálně pro odklízení trosek. Během krátkého času vznikly dva kusy STR-1, pracující dva měsíce v záření až 2 SV/h. (mikiqex)
  • Priemerná mzda v ZSSR v roku 1986 bola asi 200 rubľov mesačne, takže 800 rubľov sú asi 4 mesačné platy. (chesterko)
  • „Joker“, STR-1 a další stroje se nyní nacházejí na vrakovišti radioaktivních vozidel Burikivka. (Maulincio)

Reklama

Reklama