Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu si zde zpětně zavzpomínám na epizodu, která mě zas znechutila poněkud jiným způsobem než ty ostatní. Jen proto, aby si jeden rádoby stabilní stát udržel své renomé, nehleděl na životy svých občanů a málem všechny nepřipravil jen o střechy nad hlavou, pod nimiž někteří žili desítky let, ale i o samotný život. Vůdcům tehdejšího SSSR by bylo jedno, kdyby najednou neměli komu vládnout, důležité je, že by měli ten pocit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtý diel sa zameriava na priebeh "upratovacích" prác, čo môže zopár divákov trochu sklamať a budú sa nudiť. Opak je však pravdou, myšlienkové pochody mladíka pri strieľaní rádioaktivitou postihnutých psov dodáva seriálu viac, než len strohé napätie späté s priebehom riešenia situácie. Máme tu ďalšie známe tváre, Keoghana a Faresa Faresa, čo mi pripadá vzhľadom na fakt, že sa objavujú až ku konci seriálu, trochu ako mrhanie ich talentom. Najväčšou devízou tejto epizódy je to, že sa dozvieme, čo v skutočnosti zapríčinilo nehodu. ()

Reklama

kumite 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zdejších chytrolínků (uživatel Heisenberg) by měl při sledování té své "globální onanie" dávat větší pozor a nevymýšlet si ideologické báchorky. Řečeno to bylo takto : ... "Lunochody STR-1. Jsou lehké a když je obalíme olovem, odolají radiaci. Lidi jsme na Měsíc neposlali, ale alespoň nemusíme lidi posílat na střechu. To je nejdůležitější, soudruhu generále. Za žádných okolností tam nesmějí lidé. Jen roboti .... Asi se dá říct, že ten kus střechy je nejnebezpečnější místo na světě." ... ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád bomba. Ale na plný počet to není díky zbytečně zaplácnutým časem,se střílením psů. Proč tedy neukázali ty ostatní? Kácení stromů,odhrn půdy etc.? To jako není důležité? Nebo jinak,střílení růz.zvířat je snad ta nejdůl.činnost v likvidaci katastrofy? Určitě ne. Chvílemi jsem se až bál,že se to snad změní na seriál o mladíkovi,který po 1.v životě,,něco zastřelil. A že se až do konce,budu museti dívat na ten jeho přiblble prázdný výraz. Tento herec určitě nebude zrovna mým novým favoritem. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem z tohohle dílu velké obavy, to vybíjení zvířat, když je máte rádi je hodně nepříjemné. Nedivím se že s tím měl Pavel takový problém. Ale než by se pak někde trápili, je tohle prostě nejlepší volba. Potěšil mě Fares Fares v roli pohodného Bači a dokonce mi na chvíli vykouzlil i úsměv na tváři. Jinak opět nakládačka, jako prase. Boris dal průchod emocím a konečně mu natvrdo došlo, že boj se sovětským aparátem, je prostě marný. Nikdy celou pravdu před světem nepřizná i za cenu otřesných ztrát. Ulana by velmi ráda pravdu světu sdělila, ale je jí jasně vysvětleno, že následky jak pro ni, tak ostatní její blízké by byly fatální. Ďatlov stále zatvrzelý, snad ještě věří, že reaktor je v pořádku. Ten chlap je prostě neuvěřitelnej. Ten měl jít jako první čistit střechu a ne jen na 90 sekund. Každopádně scéna na střeše s bioroboty drsná a osud Ignatěnkové zdrcující. Blížíme se do finále, ale už teď vím, že mi seriál přirostl k srdci natolik, že mi bude chybět. I když jsem původně myslela, že se na to asi nezvládnu dívat. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Robota typu „Joker“ dopravil na střechu elektrárny vrtulník typového označení Mil Mi-6 s typickými pomocnými křídly na trupu. Tyto těžké stroje v Černobylu zasahovaly společně s novějším a těžším typem Mil Mi-26. (Foxhound#1)
  • „Joker“ byl pro potřeby filmu postaven, zatímco u STR-1 si filmaři vystačili s CGI. (mikiqex)

Reklama

Reklama