Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (523)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma The King dosť prekvapil. Čakal som, že dostanem fajn historickú výpravu, zopár bitiek a veľa kecov, ktoré ma budú nudiť. Nuž opak je pravdou. Fajn výpravu aj viac ako zopár bitiek som dostal (došlo aj na moje obľúbené katapulty) a dialógy sa mi tak fajn počúvali (prevažne o vojnovej taktike), že ma The King skoro úplne pohltil. Veľkú zásluhu ma na tom aj pre mňa neznámy Timothée Chalamet a jeho perfektne stvárnenie postavy kráľa, ktorý podedil po otcovi nielen trón, ale aj vojnu. Obľúbený soundtrack: Antiphon. 85% - 4* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Silný historický film, dôsledne neromantický (nezavadzia tu žiadny "strong female character", lebo tu nemá miesto), výživné stredoveké blato a neustále šero, more krvi a počas rytierskych bitiek bodanie do krkov a podpazuší a inde "pomedzi pláty". Vynikajúci herci, poctivo zobrazená bitka pri Agincourte. Pripomenulo mi to historické filmy z prelomu 60. a 70. rokov (Alfréd Veľký, Lev v zime...), keď už sa namiesto gýčovej opulentnosti hľadala skôr presvedčivá dobová špina a nejednoznačnosť postáv. Prvý dojem je, že tomu niečo chýba, ale postupne mi dochádza, že najväčšia sila filmu je práve v tom, že neobsahuje to, čo od neho bežný dnešný divák očakáva. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborný historický film, kterému lze jen těžko něco vyčíst. Silně nekompromisní a který se vám dokáže zarýt pod kůži, ale takovým tím přirozeným a nenuceným způsobem. Výborní herci v čele s Timothée Chalamatem, toho pozoruji už nějaký čas a nejednou všem dokázal, že je výborný herec, ale tady poprvé ukázal, že dokáže uhrát i silně charismatické postavy a dokáže utáhnout celý film. Věřila jsem mu každou větu, každý výraz, každou emoci. Všechny jeho pocity dokázal z TV přenést na mě. Díky bohu za Netflix, který se nebojí investovat do takto originálních a lehce riskantních projektů. P.S. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy viděla film, ve kterém jsem opravdu dokázala vnímat, jak těžké muselo být se hýbat a bojovat s brněním vážicím několik kil. Každý pohyb vojáka a speciálně scény jeden na jednoho působily neuvěřitelně realisticky. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Neskutečný vhled do doby, kostýmy, ta preciznost, umění herců předvést výkony, ta bitva!, ta choreografie bitvy, naprosto úžasné zpracování. Klobouk dolů. Film je perfektně zpracovaná momentka toho, jak se i s moudrým králem dá manipulovat za pomocí lží a intrik. No... a teď trochu hnidopišství, když už chceme být přesní.. Je to všechno trochu zvláštně hozené do nižšího věku, kdy Henry vypadá, že mu sotva dali občanku, ale ve skutečnosti mu bylo 26 let, když ho korunovali, ne 16. Navíc Divouse Percyho zabili ve 39 letech (ve filmu vypadajíc, že vyšel z 18. narozenin, a to pěkně nasratý, asi mu ještě nechtěli nalít korbel píva) při tažení do bitvy, ne v boji jeden na jednoho, ne v 19 šestnáctiletým Henrym. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Po Outlaw King se Netflix pustil do podobného projektu. Myslel jsem si, že lepší historický už nezvládnou. Jak hluboce jsem se mýlil. Naprosto dokonalá filmařina v každém detailu. Ač se ve filmu až tak často nebojovalo, tak mi to vyhovovalo, mohli jsme se více soustředit na vývoj postav, hlavně mladého krále. Chalamet naprosto vynikající výkon. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Jindřich V. zemřel ve 34 letech na úplavici 2 měsíce předtím, než mohl být jmenován francouzským králem. Přesně o tolik ho přežil Karel VI. francouzský. (klukluka)
  • Existuje iba jeden portrét Henryho V., na ktorom má strih vlasov známy ako "bowl haircut". (Carol Pifková)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama