Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

silentname 

všechny recenze uživatele

"I Am Mother" ma nakoniec divácky veľmi príjemne uspokojilo.Táto minimalistická sci-fi dráma skutočne fungovala, mala dobré momentky a veľmi zaujímavé drobné detaily, ktoré to celé posúvajú vyššie. Skvelé na filme je hlavne to, že reálne nevieme, komu veriť a komu nie. Uhol pohľadu na jednotlivé udalosti pôsobí veľmi logicky. Či už zo strany "Matky" alebo Hillary Swank. A keď si už myslíte, že ste všetko pochopili a budeme mať záver, kde len nastanú titulky, tak film pokračuje ešte asi 20 minút. A dostávame otázky na naše základné otázky, ktoré sme si pokladali. A pritom sme si predtým vôbec neuvedomili, že sme tie otázky už od začiatku mali, len sme na to potom trošku vo filme pozabudli. Nenudilo ma to, film má dobré tempo, ten čas plynie relatívne dobre a okrem toho sa neustále toho dosť deje na to, aby som sa nenudil v záplavách dialógov. Napriek tomu, že tu máme len 3 postavy, tak dali do toho absolútne maximum po stránke vizuálov a minimum po stránke dialógov. A to ma teší. Lebo nepotrebujeme slová. Stačí nám to vidieť. Za pozornosť určite stojí, no možno by som si vedel film predstaviť aspoň o pár minút kratší. Občas to trošku nabádalo k tomu sa pozrieť na čas. A možno by bolo tiež fajn, keby som miestami nemal pocit, že film si požičal niečo z iných sérii a vytvoril si z toho svoj vlastný koncept. Ale na druhú stranu je dostatočne originálne na to, aby som to mohol oceniť pozitívne. Takže z toho plynie aj moje záverečné hodnotenie. Hodnotenie: B+ ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Zhruba čtvrté sci-fi z Netflixu, co jsem viděl a musím konstatovat následující zjištění. 1) Nečekejte od Netflixu nějaké významnější bojové scény 2) Do vesmíru jako takového se vůbec nepouští 3) Většinou se jedná o konverzační sci-fi drama 4) Očekávejte, že hlavní postava je něčím uvedena od začátku v omyl, aby se pak na konci vše převrátilo 5) Ve filmu se vždy dotknou nějak rasové multikulti (bílá žena, černý můž; bílá žena, černé dítě; hispánec, běloška; lidstvo, geneticky upravený člověk) se stále stejným poselstvím, že jsme si všichni rovni a že rozmanitost je to nejlepší co nás může potkat. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi ten nápad s vyhlazením lidstva. Matka mi přišla mimořádně empatická a její péče ukázková. Prostřední část se malinko táhne, Swanková je strašně nesympatická a dcera se chová často nelogicky, ale poslední půlhodina to celkem zvedá. I triky vypadají slušně. Učebnicový Asimov ve slabším provedení. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Mno...občas mi přišla logika některých postav/UI celkem nelogická, ale jinak to nebylo až tak špatné podívání. Nevím jestli to bylo z nějakého festivalu, mně to jako klasická festivalovka připadalo. Low budget (ikdyž scéna na pláži mi přišla vcelku dobře renderovaná), komorní scénář, pár herců a borec v obleku robota. Robot je zahraný naprosto dokonale, tady je třeba hodně pochválit. Taky hodně oceňuju detaily, které lidi často ignorují, třeba číslo embrya hned na začátku. Já osobně nemůžu vlastně film nějak extra kritizovat k odpadu, mně se až na závěr líbil. Co mě vadilo byly blbosti jako že nějaká umělá inteligence dokáže tak dobře uhlídat hormonálně rozjebanou puberťačku tak, že není ani zvědavá co je venku. A že se Matka dokonce na noc i vypíná a nechává holku nehlídanou. Chápal bych to v úplné izolaci, ale ne s puberťákem, který může sledovat pořady a přenosy z "minulosti". Bohužel vyšší hodnocení zhatil závěr, který tak nějak shodil celý předchozí film, nemůžu věřit, že SPOILER Matka vyvraždí a dále vraždí veškeré lidstvo bez jakéhokoliv soucitu a najednou se tady nechá pubertální logikou zviklat a nechat buchtu s děckem bez hlídání v nebezpečném komplexu se zásobami schovanými ve skladech bez přípravy. Tohle mi přišlo hodně mimo mísu a spíše jako bezradná snaha jak ukončit slibné drama. Scénárista očividně věděl jak udělat napínavý příběh, ale už nevěděl jak jej uspokojivě ukončit. Jo a vyměnil bych Hilary Swank, silně nepříjemná herečka. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Napad je to fajn. Ale v poslednom obdobi som videl aj serial Raised by Wolves a ta myslienka ma oslovila viac. Navyse sa v tomto pocine objavuje nesympaticka Swank. Fakt ju nemusim. Ked si odpustim tento hejt na nu, tak to aj tak nebolo nejako velmi zaujimave. Zaciatok bol zaujimavy, stred bol mega nudny a na zaver sa to zase kusok rozbehlo, ale ten stred ma unudil a uz ma to vyraznejsie nechytilo. Zaver mi bol prakticky u prdele. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)
  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)

Reklama

Reklama