Reklama

Reklama

Zapomenutý princ

  • Francie Le Prince oublié (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechno v Djibiho životě se točí kolem jeho milované sedmileté dcerky Sofie. Oddaný otec samoživitel nikdy nepřijde pozdě na jejich večerní pohádku. Každou noc, když Sofia usíná, ji bere do „Pohádkolandu“, smyšleného filmového studia, kde se stávají hlavními hrdiny světoznámých dobrodružných filmů, v nichž má Djibi hlavní roli prince Krasoně. O pět let později se ze Sofie pomalu stává puberťačka, příběhy jejího otce jí už tak neberou a Djibi je ve své roli prince vyměněn. Protože se jeho postavení ve skutečném světě i v „Pohádkolandu“ mění, Djibi musí vymyslet, jak v životě své dcery zůstat důležitou postavou. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (25)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se to hrubě nepovedlo. Snaha o pohodový rodinný film, u kterého bychom se pobavili, zasmáli a ještě poučili, nevyšla. Vznikl podivně utahaný, nevtipný korektní film. Pohádková linka mě doslova štvala. Bylo to na pomezí nudy a trapnosti. Ta reálná pak byla slabý průměr, kdy se vlastně ani nic zajímavého nestalo a nebylo jednoduše co vyprávět. Neslané nemastné dvě hvězdy, a pokud chcete doporučení na podobné téma, raději sáhněte po povedeném animáku V hlavě. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané, chcelo to byť poučné, to sa trošku podarilo. Chcelo to byť originálne, to sa trošku podarilo. Chcelo to byť fantasy, to sa fakt len trošku podarilo, lebo tá forma a práca s ňou bola čudnejšia ako by malé deti mohli zniesť. Chcelo to byť dobrodružné, tak to neviem, lebo to bola jedna kulisa za druhou. Chcelo to byť komediálne, tak to určite nie. Chcelo to byť rodinnou zábavou, tak to sa podarilo taktiež len a len trošku. Dal by som tomu dve hviezdy, ale kvôli sympatickému kastingu na čele s Omarom Sy dávam tri hviezdy, ale s odretými ušami. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Le prince“ je rola, ktorá pre Omara Sy sedí a vždy bude sedieť. „Zabudnutý princ“ sa zameriava na vzťah otca a jeho malej dcéry. Ako rastie, tak sa mení jej pohľad na svet a koniec koncom aj vzťah s otcom. Rozprávkový svet, v ktorom jej otec je princom, sa taktiež mení a reflektuje všetky zmeny, ktoré nastanú vo vzťahu otca a dcéry. Spojenie dvoch odlišných prostredí (reálna a rozprávková) je veľmi krehké, nie vždy je presvedčivé. Stabilnou vedľajšou postavou je tu Bérénice Bejo. Samotný príbeh je klasický a obsahuje tie „klišé“ prvky, ktoré očakávate. Uznávam, že ten rozprávkový svet má svoje chybičky. Ale keď sa na to pozriete zhora, tak uvidíte, že celé to vzniklo s čistým srdcom (kvôli tomu tá tretia hviezda). „Rozprávky sú večné“, čo potvrdzuje aj záverečná scéna (spojená práve s touto myšlienkou). Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Už , když jsem viděl trailer tak mě to tehdy nezaujalo a realita je ještě horší nechápu, že něco takového šlo do kin a Wonder Woman 1984 třeba ne . Celé je to o tom, že chlápek vypráví dceři příběhy kde je hrdinou , ale ona dospěje a už ji to nebaví a navíc si najde kluka zápletka , kterou by vytvořil i 15 letý kluk. Odehrává se to zároveň v lidském světě a jako by ve světě těch příběhů bohužel je to zcela nezáživné a prázdné. Vtipné to není vůbec což je škoda jelikož to mohlo aspoň parodovat žánrové klišé v pohádkách, ale zmohlo se to pouze na kovboje s mini ručičkama postavu co vypadá jak Trump a ženskou co drží dveře pak kromě modrého slona si nejspíše už nevybavím nic. Jelikož to má i omezený počet postav (otec, dcera, sousedka, kluk, ) nemá to ani napětí a jede to podle klasické šablony navíc jedna scéna a celý koncept zapomnění zde vykrádá animák V Hlavě. Nejsympatičtější postava je tam ta sousedka ta měla být hlavní postava místo toho černocha na ni se dobře dívá a ty emoce a dialogy jsem jí aspoň věřil bohužel jako jediné. 20 procent za 1 vtip ()

Emily93 

všechny recenze uživatele

Hoci ma film upútal skvostnou myšlienkou, spracovaním v náznakoch poetiky a zároveň nezabúdajúc s dôrazom pre humor, našla by som poľahky jeho vrtošivé úskalia. Omar Sy ma stále viac presviedča výkonmi, aj vďaka nemu sa dostalo Zabudnutému princovi dôstojného dôvtipu. Neraz mi srdce búšilo, skákalo od sĺz k smiechu, inokedy som sa prichytila dumajúc nad tými neduhmi. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Dvě z postaviček v zemi „Zapomění“ jsou Donald a Melanie Trumpovi, ztvárněni panenkami, ale obličeje jsou nezaměnitelné. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama