Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.), Kenneth Bianchi (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Moje informácie o Ted Bundym pozostávali z dvoch odsekov wikipédie, aj to zbežne. Moje povedomie o ňom končilo pri mene. Joe Berlinger mi v necelých 4 hodinách prehľadne a zároveň strhujúco vysvetlil a ukázal, kým tento navonok príjemne pôsobiaci muž bol a prečo sa o ňom hovorí dodnes. Je až neuveriteľné, koľko materiálu mali tvorcovia k dispozícii. Celý portrét dotvára aj vykreslenie spoločnosti v danej dobe a pár pálčivých zamyslení. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že ani ja som si nenechala ujsť túto limitovanú sériu o Tedovi Bundym. Podľa názvu série som očakávala niečo trošku iné. Ruka hore kto očakával, že takmer celý dokument bude rozprávať detaily z miest činu.. Napriek mojím nenaplneným očakávaniam, som bola naozaj veľmi spokojná. Veľmi dobre spracovaný dokument a veľmi dobre zvolená hudba, ktorá dodávala tú správnu atmosféru. Ted Bundy mi samozrejme nie je cudzí ale naozaj ma prekvapila, a možno aj zaskočila, jeho arogancia a egocentrickosť, no i humor a charizma. Nie je pre mňa prekvapením, že ženy mali pre neho slabosť, so mnou by to mal asi tiež veľmi ľahké a bol by to rýchly proces. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bundy pro mě nikdy nebyl tak fascinující pojem jako třeba Dahmer, Gein nebo Chikatilo, ale je fakt, že takhle přehledně a souhrně seřazené za sebou je to poměrně chytlavá kriminálka s prvky černého humoru a momenty tak neuvěřitelnými, že nepsat to život sám asi bych scénáristu káral za přílišnou debilitu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná archivářská i investigativní práce, která není tak žánrotvorná a převratná jako první série Making a Murderer, spíš vychází z bádání a životní práce druhých. Ale to neumenšuje detailnost a vhled do Bundyho života i do dobového kontextu jeho působení, soudu a nakonec pobytu ve floridské cele smrti. Ted Bundy je magnetizující osobnost, potenciální úspěšný politik, ze kterého se souhrou psychologických faktorů stal nejobávanější sériový vrah. Pro příznivce psycho-detektivky Mindhunter je tohle povinnost, i proto, že Bundy byl jedním z podstatných faktorů tehdy vznikající kriminalistické disciplíny. Mrazivé, nepříjemné a pardon my words... toxické. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Předchozí Making a Murderer mě navnadilo na tuhle minisérii, kterou jsem měl v hledáčku už delší dobu. A rozhodně nejsem zklamán, Ted Bundy je hodně zajímavá postava a tvůrcům se povedlo ho zachytit v několika velmi zajímavých polohách. Informativně to není kdovíjak obsáhlé, ale od 4dílné minisérie asi víc chtít nelze. Líbilo se mi, že se tvůrci zaměřili i na problematiku informovanosti o zločincích v jednotlivých státech, ten posun za 40 let je neuvěřitelný. (Netflix, orig.) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama