Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Velmi unikátní přístup, kdy si scenárista vlastního fenoménu přetaví základ v něco úplně jiného. Nemám s tím problém, protože podobný reboot mi rozhodně dává větší smysl, než opakování téhož. Nemluvě o tom, že Mike P. Nelson vše režíruje s až obdivuhodnou jistotou a má oporu v tom, že scénář vždy ve vhodný moment trošku uhne, aby dlouho nepřešlapoval na místě a překvapil dalším vývojem. Body získává i sympatické obsazení, jemuž dominuje naprosto skvělá Charlotte Vega. Ale i kdyby člověk neakceptoval tu razantní otočku, měnící podstatu série, pořád zůstane famózní finální dvouminutovka během závěrečných titulků, která v rámci žánru patří k těm nejstylovějším tečkám vůbec. Tohle za těch 109 minut prostě stálo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Wrong Trun s roku 2003 je celkom dobrý horor, ostaté pokračovanie sú mizerné a toto ... vlastne ani nie je pokračovanie a zo sériou ma spoločný snáď len názov. Netuším prečo sa to volá rovnako, ale ma to rovnaký názov a cele je to dosť podobné kostrou príbehu prvému filmu. Akurát tu je to v detailoch dosť iné a odlišné. Bavili ma strašidelné kostýmy a zopár zaujímavých úmrtí, ale ako celok ma to moc nebavilo. Postavy a ich herci sú taký mizerní, že asi tak po hodine mi už bolo všetko úplne jedno a vlastne som im prial nech na nich spadne nejaký strom, alebo nech ich kusne do krku agresívna veverička. Ako celok nevyvážené, zopár lepších scén strieda tie slabé. Sklamanie. 40% - 2* ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na klasickou vybíjenou. Kdy skupinka mladých lidí se vydá na Americký venkov toho nejhoršího možného vidláckého typu a okamžitě vznikají problémy. Z počátku jsem byl dílem dosti zklamaný neboť sociální a genderová korektnost již proniká všude a není úniku. Takže nám je opět vnucen další šťastný zamilovaný gay pár a rovnocenně jsou zde zastoupeny všechny rasy. V první polovině jsem to proto viděl zcela jasně na dvě hvězdy, neboť již způsob jakým byl zabit první člověk mi přišel zcela nesmyslný a vůbec se skupina chovala zcela nelogicky. Brzy jsem však byl vyveden ze svého omylu, neboť se film prokázal býti mnohem lepším a komplikovanějším, než se na první pohled zdálo. A hlavně to celé bylo úplně jiné než ostatní díla s názvem Wrong Turn. Hlavně tedy díky o poznání originálnějšímu námětu. Na konci jsem mírně váhal mezi 3 a 4 hvězdami, ale finální titulková scéna mi v tom udělala zcela jasno. 79% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Názvové prepojenie so sériu Pach krve je úplne mimo. Nie je to žiadny reštart. S pôvodnou sériou má spoločné len lesné prostredie a boj o život. Čo sa týka filmu samotného, tak na jedno plus Vám do očí flákne dve mínus. Ak sme v minulosti u hororových vyvražďovačiek nadávali na tuposť obetí, tak v dnešnej dobe budeme nadávať na totálnu nesympatickosť obetí. Je to banda otravných, hipsterských, namysleno uvedomelých existencií, ktorým tú smrť a utrpenie jednoducho prajete. Samozrejme musí tu byť LGBT páreček, pretože bez toho dnes už proste nič natočiť nejde. Kvóty je treba plniť. Je tu fajn kmeňová zápletka, ale nie je nijako zásadne rozvinutá. Miestami to bolo tak blbé, až to bolo dobré. Nič krajšie o tom povedať nedokážem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jen diletant nebo naprostý idiot mohl čekat pokračování nebo remake s podobnou zápletkou. Už při začátku natáčení tvůrci jasně oznámili, že se bude jednat o reboot který nebude absolutně nijak navazovat na původní (stupidní) sérii. Díky vynechání idiotských mutantů sem se na lesní vykosovák docela i těšil a jsem příjemně překvapenej. Když nechám bejt ten roztomile genderově vyváženej casting (už chyběly jen dvě lesby a transgender asiat/ka/to) začne se hned poměrně svižně. První smrt má šťávu, atmosféra houstne a to hlavně při dopadení všech ujetou starou komunitou. Soud nemá chybu, stejně tak tresty, opravdu mi bylo místy fakt zle, třeba při útěku temnotou, to měl člověk chuť naběhnout tam s plamenometem a upálit je všechny do jednoho. Za poměrně dlouhou stopáž film nenudí ani chvilku, škoda jen, že režisér neměl větší koule nebo látku vůbec nepřevzal zkušenější řemeslník. První velká chyba jsou některé nezobrazené smrti a napadají mě hned tři scény, které by film vyšperkovali. Za prvně přimáčknutí hošana kládou o strom, to měl režisér okamžitě ukázat ten efekt nárazu, nezobrazení dodělaní šípem tý buchty v jámě to byla zatraceně velká druhá chyba a třetí je první rána při popravě. Nechci znít jako nedomrdlý úchyl, ale když točím takovýhle film, musím mít sakra koule ukázat to všechno pořádně od podlahy. Tyhle tři pasáže výsledku film citelně ubírají na jeho překvapivé kvalitě. Stejně tak bych určitě víc zabral na drajvu při útěku z Unie a natahovaný konec mohl být opět svižnější a nějak už moc nechápu, že uteču od úchylů kteří si jen tak hala bala vraždí v horách a nenajedu tam s FBI, neřeším to a prostě si žiju dál jako by nic, bleh. Moje pomsta by byla brutální i kdybych si měl zaplatit vrtulník a z vrchu je sám vypálit. Má to mouchy, má to nedostatky které by zahojil lepší režisér ale i tak je reboot ohromné překvapení plné lahůdkových a znepokojivých scén. Úplný konec potěšil, škoda těch nedodělků, přemýšlel bych z fleku o 4*. 60%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)
  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)
  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama