Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

"originální" sérii vůbec neznám a neviděl sem ani minutu z žádného dílu.Tudíž mě nějaká návaznost,nebo cokoliv jiného úplně míjí a je to evidentně jedině dobře.Tenhle Wrong Turn je totiž v rámci žánru víc než fajn.Slušně vypadá,má spád i atmosféru a jediné co zamrzí je to,že prakticky všechny smrti se odehrají mimo záběr.Osobně mám rád tyhle horůrky,kde by se měl divák bát o hlavní jakože hrdiny,ale tvůrci z nich udělají/obsadí tak nesympatická hovádka,že se tak neděje a může se tak v klidu fandit proti straně.Hojně kritizovaná snaha a jakýsi přesah (morální,společenský) mi tu nijak nevadila a vlastně mi nepřišla nijak výrazná...70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záhada kolem souvislosti tohoto díla jest rozluštěna: s Pachem krve, a dalšími čtyřmi pokračováními, má tato hororová série společného scenáristu. Jistě si to každý zjistil, no, těch záhad už bylo veskrze dost, tak se podívejme, co zajímavého tvůrci v lese, mechu a kapradí připravili zbloudilým mladým turistům tentokrát. Tak v letošním jubileu je přivítá náruč kultu zvaného Nadace, který se už kdysi dávno vzdal vymožeností moderní doby, preferuje lov a sběr lesních plodů a vypadá celkem "normálně" (lebky jsou slušivé) a spokojeně. Tedy ve srovnání s předchozí partou zdegenerovaných skřetů kanibalů. Tvůrci učinili odklon, máme zde něco na způsob tohoto, načež Charlotte Vega vede svoje ovečky vstříc jisté smrti herecky i fyzicky schopně. A to jí na pomoc ještě přiskotačí Matthew Modine, aby nejen zachránil ji coby svoji filmovou dceru, ale také zbytky svojí herecké kariéry, a z opačného spektra na nás nesmiřitelným okem vůdce kultu pohlédne charismatický Bill Sage. Na režisérovi Mike P. Nelsonovi se dá ocenit jeho vývoj. Není to totiž vůbec špatný režisér, sice má své rezervy, občas by potřeboval popostrčit, aby některé explicitní záběry byly ještě lahůdkovější, ovšem celkově je jeho přístup poměrně chvalitebný. A patrný vývoj provází tento film od počátku. Nejdříve příjemná konfrontace s rozloženými pastmi po lesních cestách-necestách, kmen stromu drtí obličej jednoho z výletníků a pak odchyt lidské zvěře, následný soud, kde na obhajobu není brán zřetel atd. Prostě celková změna k lepšímu. A pak finální zúčtování. A hlavně vypiplaný a působivý dojezd. Série má ještě šanci na přežití i dožití, přece jen ale oficiální text tvrdí něco jiného - nejedná se o pokračování a jakékoliv navázání čehokoliv, co se pyšní názvem Pach krve. No, hlavně jde o to, že les je zase jednou nebezpečným místem a hororoví tvůrci jeho prostředí umí řádně využít. Kvalitní (neoficiální) návrat série. 8/10 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Špatně jsem poctivě zatáčel už šestkrát, ale celá série velmi rychle zamířila do naprosté temnoty té nejhlubší filmové propasti. Tedy do prdele. Tenhle nový přírůstek je však úplně jiná liga a vlastně i úplně jiný film a spojení s tím původním mi tak docela uniká, byť vtipný, ale nenápadný odkaz na kanibalské incestní vidláky jsem zaznamenal. Jako marketingový tah to ale svůj účinek asi mít bude, o tom žádná. Jsem toho zářným příkladem, protože to byl právě známý název, co mě k tomu přitáhlo. A jsem za to rád. Kanibaly tu nahrazuje poněkud agresivnější forma amišů a brutalita není řekněme toliko vyjádřená formou točeného obsahu dutiny břišní, sic se několika setkání s anatomií zblízka nevyhneme. Chování k porážce určených, prostředí a takové to, co pohyblivým obrázkům dodává souvislosti, čti příběh, je pak až překvapivě chytlavé a všemi zúčastněnými minimálně s chutí zahrané. Co ale potěšilo nejvíc, je smíření se tvůrců s tím, že nepouští do světa intelektuálně náročnou podívanou s přidanou hodnotou, ale pohodovou hororovou zábavu, kde si ale zase nemusíte pořád klepat na čelo. Inu, prostě dobře vyvážené pokoukání, snad až na ty časové údaje stran změny osobností a růstu plnovousů:-) Ale i díky neuvěřitelnému fuckt kulervoucímu závěru pak střílím jasné čtyři šípy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Wrong Turn, většina lidí si samozřejmě hned vybaví dnes již profláknutou sérii o zdegenerovaných kanibalských buranech s Three Fingerem v čele. A i já sám jsem si myslel, že jde o další pokračování, zvláště když se scénáře chopil sám Alan B. McElroy. Šlo však především o chytrý tvůrčí tah, protože tento film má jen stejný název, ovšem jeho příběh se vydal úplně jinou cestou a s původním Pachem krve nemá společného vůbec nic.  Těm co se líbil takový Slunovrat, budou však nejspíš spokojení.   I zde máme podivnou komunitu lidí, kteří mají zvláštní zvyky a rituály – jenž se těm z „normálního světa“ moc zamlouvat nebudou. Na jejich obranu je však potřeba říci, že nezvaní hosté byli několikrát varováni a les plný varovných či smrtících pastí je toho důkazem. A je úplně jedno, jestli se do ní chytí zvěř či nezvaný vetřelec. Alespoň tedy pro lidi z Nadace. Psychologická stránka příběhu byla sice zajímavá, ale první polovina filmu se na můj vkus dost vlekla. Postavy mi zrovna dvakrát sympatické nebyly, ale herci podali jakžtakž slušné výkony, to je potřeba říci na jejich obranu.   Můj zájem vzrostl ve chvíli, kdy padla první past a počet obětí začal narůstat. Speciální efekty ušli, objevilo se i nějaké to gore, ale kdo očekává pořádnou porci brutality, ten nakonec odejde zklamán. Tento film byl totiž ve svém finálním výsledku o něčem jiném. Nešlo jen o další tuctový buranský slasher, nebo xté pokračování již tolikrát viděného. Řada emočních zvratů a několik překvapivých obratů v ději, mi rovněž zvedlo náladu, jen s tím závěrem jsem měl poněkud problém. Z logického hlediska mi to nepřišlo zrovna košer, ale tak to jen můj problém.60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi si to rozdávali v lesoch mešťania s redneckmi, dnes hipsterskí liberáli spoločne s konzervatívnymi redneckmi idú proti kultu. Okrem hlavnej hrdinky sú všetky postavy mladíkov vchádzajúcich do teritória tak nesympatickí, že im okamžite prajete čo najhnusnejšiu smrť. Našťastie McElroy s Nelsonom vám tento pôžitok poskytnú. Ako najväčšie negatívum vidím fakt, že dej v istom momente skočí nečakane vpred a tým pádom som príliš neveril postavám ich, aspoň čiastočný, prerod. V tomto prípade by to elegantne vyriešil formát minisérie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)
  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama