Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kudla v kapse se mi otevírá vždycky, když se nějakej rutinér ujme látky, která by bez potíží mohla attackovat filmový topky za uplynulej rok. Togo je totiž svým pojetím zcela obyčejná pohádka pro celou rodinu, ve který z příběhu o zuřící epidemii a strhujícím bojem s časem i neúprosnou aljašskou přírodou nevidíme krom hezkýho vizuálního pozlátka skoro nic. Standardní Disney scénář nikdy nevybočí z klišé a neukáže byť trošku utrpení. Celý to podbarvuje rutinní soundtrack od Ishama bez špetky originality, přitom to v poslední scéně rozjede Richter jenom proto, aby tekly slzy. To finále i díky hudbě působí jak z jinýho filmu. Ale nechápejte mě špatně, ono je to koukatelný a v podstatě v rámci možností a rozpočtu i pěkný drama. Dafoe je výbornej a pes není digitální! Jen potenciál prostě nebyl využitej. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola neskutocna nadhera sledovat,krasna,silna,dojemna a smutna dobrodruzna drama podla skutocnej udalosti,pri ktorej som si aj poplakal,to sa jednoducho nedalo bez slz dopozerat,Willem Dafoe bol vyborny,Togo bol fantasticky,mat takeho psa,tak to je radost zit a cele sa to odohravalo v prekrasnej zamrznutej prirode,urcite odporucam tento film kazdemu,len si pripravte vreckovky...:-) ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Togo je pes a ne ledajaký, pes hrdina, na kterém v jistou dobu záleželo....no nechte se překvapit. Je to film spíše rodinný i když pro trošku větší děti. Willem Dafoe mi tady přesto příliš nesedí, naopak Julianne Nicholson hraje moc hezky. Samotný příběh chytí za srdce, místy mrazí, místy je vtipný a i ta delší stopáž se dá zvládnout. Konec bych malinko zkrátila, ale stejně máme štěstí, že můžeme mít kolem sebe takové věrné němé duše jako byl nejen Togo nebo Hačikó, už proto filmy s psí tématikou miluju. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh pekný, posolstvo taktiež, vizuál brutálny, no napriek tomu ma tento film nejako extra nenadchol. Možno to bude tým, že nie som milovník psov. Možno mi to prišlo celé prehnané - obzvlášť tá scéna, kde ide Leo so záprahom naprieč jazerom, kde ako riadená explózia lietajú kryhy všade naokolo, alebo keď sa ocitnú na okraji útesu a v poslednom centimetri Leo hrdinsky zachráni situáciu... Takéto extrémy ja tak veľmi nemusím, hoci chápem úmysel zvýšenia dramatizácie. Ale inak OK, aljašské scenérie boli úchvatné, a napokon všetko dobre dopadlo :) 2* ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Klasicky psi dobrodruzny pribeh s nadhernymi sceneriami a tradicne slusnym Dafoe-om, ktory uz natocil mnozstvo netradicnych, experimentalnych, ci alternativnych filmov. To mu sluzi ku cti a tymto sa v mnohom odlisuje. Vo vedlajsich rolach sa na kratko ukaze par znamych mien v lubivych kostymoch. Pribeh, hoci podla skutocnej udalosti, je jednoducho priamociary, nijak neprekvapi a je to taky "zvieratkovsky standard". Pocitoval som dlhsiu stopaz a obcas efekty nie su uplne bezchybne, ale i tak to kamera trosku naivnym okom filmara vyvazuje. Priemer, ktory zahraje pri srdiecku. ;) I celu rodinu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)
  • Většina psů uváděných v tomto filmu pochází z chovatelské stanice The Snowy Owl Sled Dog Tours Inc. se sídlem v Canmore. (PamPero 1)
  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama