Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Disney se vytasil s velice nadprůměrným snímkem z atraktivního prostředí, který jsem dlouho nesmyslně přehlížel a stavěl na vedlejší kolej. Filmy se psy jsou vždy nějak speciální, protože po emocionální stránce mě dokážou zasáhnout daleko efektivněji než ostatní žánrové přírůstky. Vůbec jsem do dnešního dne tento reálný příběh o historicky nejstatečnějším zvířeti neslyšel, sám to nechápu. Zasazení na Aljašku neokoukané, hlavní pes výborný, hlavně palec nahoru, že se tvůrci nerozhodli pro CGI zpracování, to by mě mrzelo. Líbila se mi hudba, zasněžené a nevlídné exteriéry. Jasně, když se divák dočká nějaké akčnější sekvence, tak tu digitálnost z pozice sledujícího ihned zaznamenáte (například scéna na zamrzlém jezeře), ale film na tom nebyl vystavěn. Willem Dafoe perfektní, věřil jsem mu všechno, šlo vidět, že si s tím psem vybudoval pouto i během samotného natáčení. Závěr nenechal žádné oko suché. Hačikó za mě asi drtivější podívaná, na druhou stranu se pořád jedná o kvalitní počin se vším všudy. Za mě 7,5/10 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Parádní příběh, kterej má ovšem pár zásadních chujovin. Asi nejvíc se mi na filmu líbil retrospektivní příběh mladýho Toga, to sem se párkrát fakt zasmál a i dojal. Docela sem fandil i současnýmu příběhu. Do tý doby, než týpek najel na moře z ledových ker. Jo, cesta tam ještě docela dobrý, i když bylo extrémně moc vidět, že je to nekvalitní práce trikařů. No, ale cesta zpátky po ropzraskaným moři, to už sem si říkal, že je rejža snad na houbách. Chybělo mi tam víc vyjatých a dojemných okamžiků. Ale celkově sem, hlavně díky štěněti TOGO spokojenej. Haf. :o) ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kdo miluje filmy se psí tématikou, tak ten si tady pošmákne. Togo nabízí dva příběhy v jednom - v prvním jde o záchranu malého aljašského města před epidemií a v druhém o vztah Leonharda (skvělý Dafoe) a jednoho speciálního tažného huskyho Toga. A obojí je založené na skutečném příběhu, kde sice nejde o záchranu planety, ale mnohé řekne o lidském odhodlání a našem vztahu k psím chlupáčům. Co na filmu obdivuju nejvíc, to je práce s psími "herci". I bez CGI dokáží vyjádřit myšlenky a emoce, tomu tleskám (navíc jak malý, tak velký Togo jsou nádherní psi). Akční sekvence jsou skvěle natočené, stejně tak rodinné momenty mezi Leonhardem a jeho úžasnou manželkou. Film se nás snaží trochu emocionálně ždímat, když se máme bát, jeslti Togo cestu fyzicky zvládne, ale naštěstí to nepřekročí do slzavého vydírání. (A přiznejme si, ačkoli Togův tým uběhl největší kus cesty, dodání séra pomohla řada dalších psů, z nichž část to určitě fyzicky odnesla.) Trochu škoda, že film šel rovnou na Disney+, v kinech by mu to slušelo taky. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Achjo. Další opravdu povedené dílo z pracovny toho zlovolného korporátu, už jen proto by se mi nechtělo dát plný počet, jenže já prostě nemůžu jinak. Jsem cílovka a i přes ohromná klišé, kterých se Disňák asi ani nedokáže nebo snad nechce vyvarovat, jde o strhující podívanou s perfektními flashbacky do štěněčích let, či spíše měsíců. Další psí citová vydíračka, ale velmi dobře zakomponovaná do reálného heroického příběhu, s výborným Dafoem, s výbornými čtyřnohými hrdiny. Jako dobrodružný rodinný film vynikající záležitost (a tak ho budu hodnotit), ale na faktu, že si Togo zasloužil o něco syrovější a mrazivější zpracování mimo dosah Mickyho, se tu shodneme ve velkém. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola neskutocna nadhera sledovat,krasna,silna,dojemna a smutna dobrodruzna drama podla skutocnej udalosti,pri ktorej som si aj poplakal,to sa jednoducho nedalo bez slz dopozerat,Willem Dafoe bol vyborny,Togo bol fantasticky,mat takeho psa,tak to je radost zit a cele sa to odohravalo v prekrasnej zamrznutej prirode,urcite odporucam tento film kazdemu,len si pripravte vreckovky...:-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)
  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Toga predstavovalo viacero psov, kanadská dvojica Hugo a Mackey, ďalšími „dublérmi” sa stali americké psi Riptide (Mississippi), Sage (Georgia) a Diesel (New England), ktorý zvládol najviac scén. Všetky zmienené psy si vybral tréner Thomas Gunderson. (classic)

Reklama

Reklama