Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZATÍM CO ZBYTEK AMERIKY OSLAVOVAL BALTA, MUSHEROVÉ Z CELÉHO SVĚTA SE PRALI, ABY ZÍSKALI JEDNO Z TOGOVÝCH ŠTĚŇAT…“ ///    Příběh psího spřežení a jeho „šéfa“ Toga. Co vod toho čekat? Říkám si, že Willem Dafoe se fakt stal slavným, když si zahrál v Disneyovce… pak jsem připravenej na velký citový vydírání pejskem… Prostě takový dobrodrůžo pro celou famílii o největším zvířecím hrdinovi v dějinách.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Jsem „musher“.  /// Thx za titule „JustMeeKatie“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, zda byl film, na rozdíl od proběhlé skutečnosti, něčím zajímavým nad ostatní podobné snímky, a nevím. Ale na rozdíl od jiných podobných bavil, obsahoval napětí, dokázal si s divákem vytvořit pouto (jsem pejskař) a měl skvělý námět lidského i psího hrdinství, byť se příběh zdá neuvěřitelný. Ale skutečně se stal. A to je na něm to nejcennější. Takže i když z řady zvířecích dobrodrůž možná filmově nevybočuje, jeho síla, že se nejedná o fikci, ve vás zanechá minimálně tunu obdivu, čeho jsme schopni za pomoci 'nejlepšího přítele' při vzájemné důvěře dosáhnout. GO Togo! ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na to, že to točilo to strašné kýčařské studio Disney to ještě nedopadlo tak strašně...i tak jde ale o rutinní filmový výrobek plný klišé, bez překvapení a s předem známým dějem...v dobrodružném ranku chybí pořádně drama a irituje ta vypočítavá na city útočící hudba...a nezachrání to ani charismatický Dafoe... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takto kazdy ma miesto na tejto planete, osobne vsak psickar nie som /hlavne kvoli psej koprofagii/. Psi boli fajn, na zasnezenu nadheru mama ale National Geographic a dobrodruzna vyprava o tom dodani sera z A do B bola az prilis digitalna. Asi ako u rymejku Bodu Zlomu, tam bolo tiez kopa scen ciste CGI : 60 % ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Achjo. Další opravdu povedené dílo z pracovny toho zlovolného korporátu, už jen proto by se mi nechtělo dát plný počet, jenže já prostě nemůžu jinak. Jsem cílovka a i přes ohromná klišé, kterých se Disňák asi ani nedokáže nebo snad nechce vyvarovat, jde o strhující podívanou s perfektními flashbacky do štěněčích let, či spíše měsíců. Další psí citová vydíračka, ale velmi dobře zakomponovaná do reálného heroického příběhu, s výborným Dafoem, s výbornými čtyřnohými hrdiny. Jako dobrodružný rodinný film vynikající záležitost (a tak ho budu hodnotit), ale na faktu, že si Togo zasloužil o něco syrovější a mrazivější zpracování mimo dosah Mickyho, se tu shodneme ve velkém. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Toga predstavovalo viacero psov, kanadská dvojica Hugo a Mackey, ďalšími „dublérmi” sa stali americké psi Riptide (Mississippi), Sage (Georgia) a Diesel (New England), ktorý zvládol najviac scén. Všetky zmienené psy si vybral tréner Thomas Gunderson. (classic)
  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama