Reklama

Reklama

Prací automat

  • USA The Laundromat (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vdova (Meryl Streep) prošetřuje pojistný podvod a odhaluje, jak dva právníci z Panamy zneužívají světový finanční systém. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (109)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sázka na nejistotu je úplně jiná liga, i když vlastně pojednává o velmi podobných věcech. Tohle je spíš taškařice, což ovšem také není ke škodě. Pěkně to utíká, i přes množství postav se v tom člověk neztrácí, chápe ty zmrdské machinace a kroutí hlavou nad vším svinstvem, co ho jenom ve světě je. 70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Taková drobná investigativní sonda do životů a praktik zbohatlických sviní, které v tom, jak se říká, umí chodit. Támhle úplatek, támhle podpora správného kandidáta, potřesení rukou a ohnutí zákona tím výhodnějším směrem. Pak už je na levárny, zlodějiny a podvody vše připraveno a škubání může začít. Vše ve filmu je popsáno víceméně komediální veselou formou i pro ty nejméně bystré, ale já měl skoro celou dobu kamennou tvář, neboť je mi jasné, že přesně takhle to funguje, je to naprosto reálný odraz dnešní společnosti a tomu se zkrátka smát nedá. Nezbývá, než si povzdechnout, protože s tímto jedinec nemá šanci nic udělat. Tedy film víceméně k tomu, aby vás nasral. Snad to alespoň někomu otevřelo oči, tedy dobré jako výukové video. Lehčí nadprůměr. 70% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud vás aspoň trochu zajímá makroekonomie, pokroucenost a špína finančního světa, tak vás faktické informace v tomto filmu nepřekvapí, ani neobohatí. Byť se to v konečném důsledku týká všech a jsme toho součástí, proč se tím vlastně zabývat? Na světě se děje spousta ohavností, nespravedlností a spousta lidí a zvířat trpí. Není v mých silách věnovat jim své emoce. Natož dalšímu příběhu o hamižnosti a podvodničení, který je i přes přítomnost hereckých hvězd velmi nezáživný. Tři roky práce na vývoji tohoto filmu? A výsledkem je podivný mišmaš, jehož pointou je co? Amerika je největší šmejd, zastavit se to nedá, bez někoho jako John Doe na nic nepřijdeme? Peníze dělají peníze a podvody dělají ještě víc peněz? Oh, díky! To jsem nevěděl... . Obsahem zcela bezcenný film. Ale nemuselo to tak být. Šlo to prodat stejně poutavě, jako se to povedlo třeba v případě hypoteční bubliny, nebo zákulisí brexitu. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Názorná studie, jak si inteligentní a všeho schopní grázlové mažou kapsy na úkor obyčejných lidí. Vše zabalené do hezkého, barevného a srozumitelného fimového hávu se ynikajícím obsazením. Bohužel díky formě zpracování příběhu zůstal poněkud upozadněn obsah, který nepřinesl žádnou zajímavou pointu. Prostě zábava s podtechtem. Za mne 65%. ()

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

Já vážně nevím, co mám v souvislosti s touto podívanou komentovat. Pro mě se totiž jedná o naprosto ryzí Odpad!, jinými slovy o totálně nesledovatelný snímek, ve kterém chtěl Steven Soderbergh odlehčující formou poukázat na svět finančních machinací, ale minimálně pro mě to zpracoval tak strašně nestravitelným a doslova ubíjejícím způsobem, že já prostě nemohu jinak, než dát to nejnižší možné hodnocení. Tohle prostě byla absolutní katastrofa ve všech směrech, miliarda nevýrazných a nezajímavých postav, lavinovitě žvatlajících naprosté sračky, které tedy měli onen svět přiblížit a vysvětlit co nejjednodušším způsobem, ale opak se stal realitou, jelikož to byl jeden velký, chaotický bordel, kde se skákalo z místa na místo, z figurky na figurku, ale ono nejde ani tak o to, že by to bylo nepochopitelné, ale spíš o to, že způsobem, jakým to je zpracované, tak normální divák nemůže během sledování toho filmu najít jeden jediný důvod, proč by to měl vlastně chtít vůbec pochopit. A když k tomu pak ještě navíc připočtu ty dovysvětlující monology do kamery a vlastně to celkové zoufalé pojetí, musím už jen konstatovat, že jsem si prošel hodinu a půl trvajícím utrpením, které vážně nemám za potřebí. Odpad!, Odpad!, Odpad!! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Obsazení Meryl Streep do jedné z hlavních rolí bylo důležitým faktorem pro celkové financování filmu. (jezurka42)
  • Steven Soderbergh byl ze spolupráce s Meryl Streep tak nadšený, že ji nabídnul roli v dalším jeho filmu Let Them All Talk (2020). Herečka souhlasila a film natočili za pouhých 13 dní. (jezurka42)

Související novinky

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

25.07.2019

Nový snímek Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (Tobruk, Mazaný Filip) bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl zařazen do hlavní soutěže. Film s mezinárodním… (více)

Reklama

Reklama