Reklama

Reklama

Prací automat

  • USA The Laundromat (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vdova (Meryl Streep) prošetřuje pojistný podvod a odhaluje, jak dva právníci z Panamy zneužívají světový finanční systém. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (109)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čo to sakra bolo? Asi nejaký pokus o čiernohumornú satiru na tému financií a poistných podvodov rôznych spoločností, ktorých pôvodu sa nedopátrate. Lenže to vôbec nemá nejaký funkčný príbeh. Neustále tam len do kamery kecajú nejaké postavy a pointou je, že tí hore vyjebávajú s tými dole. Čiže nič čo by sme všetci nevedeli. Jeden bod dávam za hviezdne herecké obsadenie, ale väčšina buď nemá čo hrať alebo sa divne pitvorí ako Gary Oldman. Výsledkom je ďalší nepodarok z Netflixu. 1/10. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má obrovské herecké obsadenie a jednoduché posolstvo: 1 % ľudí si vždy dokáže nájsť spôsob, ako sa vyhnúť plateniu spravodlivého podielu. Únik Panama Papers odhalil, aké veľké množstvo bohatých ľudí ukrývalo svoje peniaze v daňovom prístrešku v Paname. Film Stevena Soderbergha ide hlbšie, ako to urobili a ako rôznymi spôsobmi sa vyhnúť akémukoľvek stíhaniu. 6/10 ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to barevné. Je to "umělé". Je to na motivy skutečné události, a mnoha dalších...Myslím si, že Soderbergh vytvořit tento film takovým způsobem, aby mu porozumělo co nejvíce diváků. Protože se jedná o situaci, která může potkat právě takovou "obyčejnou" paní, jako v tomto snímku. A těch je na světě mnoho :) Prostřihy, kdy Oldman (i když už je starší, je to stále fešák ;) ) a Banderas vysvětlují, co ty jejich postavy vlastně dělají - dávají více pochopení k činům, které dané role dělají...Sem tam jsem se ztratila - ale brzy jsem se zase chytla. Některé postavy mi byly dost nepříjemné, ale všechno to "zachránil" závěr Meryl Streep/ hlavní postava/ ředitelka :) To bylo fajn - protože sdělila realitu takovou, jaká je :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moja antiekonomická myseľ bohužiaľ nepobrala všetko, čo chceli Burns so Soderberghom povedať a tak bol film pre mňa prekvapivo najpochopiteľnejší v momentoch, keď bol doslovný. Rámcovo sa samozrejme Prací automat pochopiť dá aj laickou mysľou, ale keď už presahovali tie schránkové firmy počet cez 240 000, tak to bolo príliš. Avšak film treba rozhodne vidieť z hľadiska jeho informačnej hodnoty, zistíte, prečo existujú daňové raje a zase nepochopíte, ako je možné, že v USA nemusia tí najbohatší platiť dane. Zmysel línie v Číne smerom k ústrednej zápletke mi unikol, i keď rozumiem, že tam spojitosť bude. Soderbergh príliš neexperimentuje, princíp búrania štvrtej steny sme videli už v Stávke na neistotu, vzhľadom na komplikovanosť zápletky mi ale inovatívnejšie formálne prvky nechýbali. 70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Taková drobná investigativní sonda do životů a praktik zbohatlických sviní, které v tom, jak se říká, umí chodit. Támhle úplatek, támhle podpora správného kandidáta, potřesení rukou a ohnutí zákona tím výhodnějším směrem. Pak už je na levárny, zlodějiny a podvody vše připraveno a škubání může začít. Vše ve filmu je popsáno víceméně komediální veselou formou i pro ty nejméně bystré, ale já měl skoro celou dobu kamennou tvář, neboť je mi jasné, že přesně takhle to funguje, je to naprosto reálný odraz dnešní společnosti a tomu se zkrátka smát nedá. Nezbývá, než si povzdechnout, protože s tímto jedinec nemá šanci nic udělat. Tedy film víceméně k tomu, aby vás nasral. Snad to alespoň někomu otevřelo oči, tedy dobré jako výukové video. Lehčí nadprůměr. 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Scenárista Scott Z. Burns vedl několik rozhovorů s Jurgenem Mossackem a Ramonem Fonsecou, zakladateli společnosti Mossack Fonseca a zároveň s dvěma z nejvýznamnějších postav v kauze tzv. „Panamských dokumentů“. (jezurka42)
  • Obsazení Meryl Streep do jedné z hlavních rolí bylo důležitým faktorem pro celkové financování filmu. (jezurka42)

Související novinky

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

25.07.2019

Nový snímek Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (Tobruk, Mazaný Filip) bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl zařazen do hlavní soutěže. Film s mezinárodním… (více)

Reklama

Reklama