Reklama

Reklama

Prací automat

  • USA The Laundromat (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vdova (Meryl Streep) prošetřuje pojistný podvod a odhaluje, jak dva právníci z Panamy zneužívají světový finanční systém. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (109)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Názorná studie, jak si inteligentní a všeho schopní grázlové mažou kapsy na úkor obyčejných lidí. Vše zabalené do hezkého, barevného a srozumitelného fimového hávu se ynikajícím obsazením. Bohužel díky formě zpracování příběhu zůstal poněkud upozadněn obsah, který nepřinesl žádnou zajímavou pointu. Prostě zábava s podtechtem. Za mne 65%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Síce ďaleko doslovnejšie než Scorseseho Vlk či Big Short alebo neprávom pozabudnutý skvost Margin Call, zároveň ale vo svojej výpovedi rovnako tak dôslednejšie. Pretože tentokrát to nie je iba "o nás všetkých", ale aj o nevyhnutnosti stávajúceho systému (a nevyhnutných dierach v ňom). Strašnejší (a nevyhnutnejší) je už asi len vesmír...? ()

Reklama

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Spíše než zajímavé dílo se jedná o kolekci relativně náhodných scének, které sice propojuje velké téma přání špinavých peněz a Panama papers, nicméně pokud není člověk věci znalý, tak mu to nic moc nedá. Za mě velké zklamání. Navíc má film problém vybrat si zda je karikaturou nebo seriózním vysvětlujícím filmem. Mícháním dobrého dojmu nedosahuje a to i přes výborný casting. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film so slabšou príbuznosťou Stávka na neistotu, ktorý sa snaží objasniť rôzne praktiky firiem a špekulantov neplatiť dane. S. Soderbergh však nevyužíva tak skvele svoju hereckú garnitúru, ako to robil A. McKay už v spomínanom filme. (A ani ten príbeh nie je tak sofistikovaný, čo je určite chyba.) A. Banderas len šaškuje a ku podivu ani G. Oldman nepôsobí presvedčivo. Kolegov zachraňuje M. Streep, to ona drží film nad vodou. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

No jo no, takhle to ve světě funguje, a bohužel s tím nikdo nic neudělá, protože prachy. Pod tou rádoby hořcehumornou slupkou je to sice těžce depresivní, ale jinak to moc nefunguje. Příliš rozhárané, aby zaujalo, příliš školometské, aby bavilo, a příliš roztěkané a zahleděné do sebe, aby dokázalo vyvolat to správné mrazení. Ani Streepová si s tím tentokrát nedokázala příliš poradit a rozpadla se v nesourodou hromádkou dobře rozehraných etud. A ten křečovitý apel v závěru byl už spíš komický trapný než úderný.  Zpětně mám pocit, že by se mi mnohem víc líbilo sledovat příběh Davida Schwimmer a Roberta Patricka, než tento Sodenbergův eintopf. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Scenárista Scott Z. Burns vedl několik rozhovorů s Jurgenem Mossackem a Ramonem Fonsecou, zakladateli společnosti Mossack Fonseca a zároveň s dvěma z nejvýznamnějších postav v kauze tzv. „Panamských dokumentů“. (jezurka42)
  • Obsazení Meryl Streep do jedné z hlavních rolí bylo důležitým faktorem pro celkové financování filmu. (jezurka42)

Související novinky

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

25.07.2019

Nový snímek Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (Tobruk, Mazaný Filip) bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl zařazen do hlavní soutěže. Film s mezinárodním… (více)

Reklama

Reklama