Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Činorodý šéf údržbářů zemědělských strojů Vavřinec má neustále vše pod kontrolou. Umí zaměstnat všechny kolem sebe, velmi rád se plete i do záležitostí ostatních členů svojí početné rodiny. A především vkládá velké naděje do perspektivní dcery Štěpánky. Touží z ní mít vysokoškolačku. Jenže všechno se zkomplikuje, když se dívka zamiluje do Tomáše ze sousední vesnice. K posledním Vavřincovým výstřelkům patří i příprava svatby, o které netuší, že už není potřeba. (TV Nova)

(více)

Recenze (74)

cariada 

všechny recenze uživatele

Vesnickou komedie v čele s bravurním J. Bláhou ,kterou tv nova vytáhla z archivu ted jí celkem často reprízuje. Závání dost podprůměrností ,ale díky J.Bláhovi či V.Brdoskému. se to drží v príjemné rovině. Takhle se žilo na vesnici,kdy to tam ještě žilo ne jako dnes ,kdy je to spíš jen víkendová záležitost pro luftáky. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečnou taškařici posouvají někam dál herecké výkony většiny představitelů. Zvláště Josef Bláha v titulní roli, Vlastimil Brodský si úlohu dědečka také poměrně užil a Dagmar Veškrnová jako Štěpánka je také dobrá. Pokud si chcete odpočinout, tak právě tuto vyloženě odpočinkovou záležitost vám doporučuji. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá česká komedie o rodinných vztazích na vesnici a JZD. Je z toho malinko cítit politická agitka tehdejší doby, ale to je u takových filmů téměř běžné, a když to člověk přehlédne, nejednou se dosti zasměje. Zvláště rozmluvy Josefa Bláhy a Vlastimila Brodského jsou dokonalé. Oddychovka. 60% ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Velký výkon p. Bláhy, tradičně suverénní příběh a postavy p. Dietla; pí Veškrnovou dle mého názoru v tomto snímku vidíme nejpůvabnější - mladou, štíhlou a v roli nikoli přihlouplé. Vedle toho však i dost poklesků: podivný nejstarší pár tehdy mladého p. Brodského a báby Tutovky; trochu moc přetažená zápletka; nevěrohodná prosperita venkova plného mladých lidí. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hrůůůůza. Bláha měl patrně pocit, že emancipace žen nepokračuje tak rychle, jak by si přál. A tak si řekl, že jim půjde naproti, že se začne přibližovat ženským, aby to neměly tak daleko. A tady mu to vyšlo náramně, byla z něj tchýně jak vyšitá. Ovšem body nestrhávám za námět, ale za děj, zpracování, dialogy, zkrátka za všechno. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (15)

  • Filmári si miestny komparz z Chlumca vyberali jednoducho. Stačilo ráno dôjsť do krčmy, povedať, že človek bude k dispozícii a večer si došiel pre 150 korún. Vedenie družstva sa ale hnevalo, že ľudia chceli miesto práce na poli radšej hrať v komparze. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama