Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Dinsberg 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Loučení s životní epochou postav i jejích představitelů. Že je to uslazené a dojímavé. Mělo by být. Filmové postavy spolu strávili tři strastiplné válečné roky, jejich představitelé pak 11 sezón, během kterých se jim osudy řádně provázaly. Zvlášť chytrý scenáristický tah vidím rozjezd derniéry Hawkeyeho za dveřmi blázince. I největší optimista a cynik byl válkou nakonec těžce poznamenán. Taková životní etapa skupiny lidí, kteří ač k sobě přiděleni, si na sebe nejen zvykli, ale velmi se respektovali. O to dojemnější bylo jejich vzájemné rozloučení. ()

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti původnímu filmu z roku 1970, tento nový, díky zachování většiny postav v zastoupení, jak je máme rádi ze seriálu, působí mnohem lépe (což se odráží i na hodnocení). A to navzdory (pokud jste předchozí opičí souvětí přežili a čtete dál) skutečnosti, že de facto neobsahuje nic z toho přátelsky nahořklého seriálového humoru. Pocit z tábora je velice autentický (vztaženo k seriálu). Tvůrci se však zřejmě rozhodli, že je na čase mnohem explicitněji vyjádřit názor, že válka je vůl, než jak to snad poněkud vágně mohlo vyznít z frivolnosti seriálových epizod. Takže jsou všichni patetičtí, udušení trvajícím stresem a steskem po domově, frustrovaní válečnými zážitky. A ovšem nevtipní. Viděl jsem zkrácenou dvouhodinovou televizní verzi, přesto jsem se těšil, až bude konec. ()

Reklama

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

je mi líto, ale jen pro to, že jsem miloval seriál ( obzvláště jeho první polovinu ) nehodlám propadat stejnému sentimentu, jako většina herců a dle hodnocení i recenzentů. Na seriálu jsem si asi nejvíce cenil absurdního humoru, kterého je v tomto slzotvorném kanálku opravdu velice málo. V podstatě tenhle filmeček koresponduje se směrem, který tenhle seriál nabral v posledních sezónách a který se mi chvilkami dokonce hnusil. tři hvězdy jsou vlastně vyznamenání.... ()

Spevo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mňa M*A*S*H číslo jedna, dôvody prečo, som už v stručnosti napísal k seriálu. A čo sa týka tohoto záverečného filmu, dávam o jednu hviezdičku menej ako som plánoval. V prvom rade chýba vtip, čo už pomerne dosť chýbal aj v záverečných sezónach. Predstavoval som si veľkolepejšie zakončenie tohoto kultu, tohoto seriálu s ktorým som prežíval postavy, ich radosti, starosti, všemožné situácie, humor... (hlavne v prvej polovici seriálu) tak, ako u žiadneho iného seriálu. Ale inak to bolo celkom dôstojné zakončenie. Tak ako to "zabolelo" pri odchode niektorých postáv (Henry, Frank, Radar...) tak to trochu zabolelo aj pri tomto filme keď už nadobro skončil, aj napriek miernom poklese na úrovni. 85% ()

Skytavka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak v diskusi, tak zde v komentářích čtu o tom, jak jsme si na tento seriál zkrátka jen "navykli" (ať už jde o humor, nebo asi seriál samotný). No, já si rozhodně nepřipadám jako že jsem si na něj nějak "navykla" (chápu to ve smyslu "tolerance všeho, co tam stojí za prd"). Nemluvím samozřejmě o tom, že pokaždé, když se u nás rozhrčí počítač, otevírá se první Mash :) M.A.S.H. byla jednoznačně láska na první pohled! Nevzpomínám si už kdy a kde, je to dávno, ale tohle vím jistě. Celý seriál se může pochlubit velkou náloží smutku i úžasného humoru zároveň(největší údiv u mě vždy budou mít nesestřelitelné scénáře, které provázely každý díl, ať už je napsal kdokoli a jak bravurně to dokázal skombinovat! Mnozí soudobí scénáristi si nemůžou čichnout ani k jednomu z nich). Co čekat v posledním díle, který tento seriálový kolos uzavírá? (No tak lidi, hergot- je to o válce :D) Samozřejmě více smutku. Seriál se loučí se svými fanoušky. Muselo to stát za to. Ano, asi to šlo lépe, ale to je právě to, na co jsme si během celého seriálu navykli. Rozhýčkal nás svou dokonalostí a tak člověk prostě chyby hledá. Možná to na mě bylo smutné víc, než bylo zapotřebí, ale dokonalosti se hvězdičky neberou :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (28)

  • Film, který je vlastně posledním dílem seriálu, nebyl natočen jako poslední. Jako poslední se natáčela epizoda Jak jde čas. (HappySmile)
  • Během stěhování je vidět, jak Radar (Gary Burghoff) pomáhá odnést kufr z budovy. Důvodem je opětovné použití záběrů z epizody Stěhování (1976), Radar totiž ze seriálu zmizel během 8. série. (sator)

Reklama

Reklama