Reklama

Reklama

Všichni svatí mafie

  • USA The Many Saints of Newark (více)
Trailer 1

Všichni svatí mafie je dlouho očekávaný filmový prequel k oceňovanému dramatickému seriálu HBO Rodina Sopránů. Mladý Anthony Soprano vyrůstá v jedné z nejbouřlivějších epoch v dějinách Newarku a dospívá v muže právě ve chvíli, kdy povstávají soupeřící gangsteři a zpochybňují nadvládu mocné zločinecké rodiny DiMeových nad rasově rozděleným městem. V této proměnlivé době se ocitá i jeho zbožňovaný strýc Dickie Moltisanti, jenž se snaží skloubit své profesní i soukromé povinnosti. Díky jeho vlivu se z vnímavého mladíka stane všemocný mafiánský boss, kterého svět později pozná jako Tonyho Soprana. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (62)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Spojenie so Sopranovcami tomuto filmu dosť pomáha. Jedná sa o fajn mafiánsky film, ktorý má čaro najmä vďaka už spomínanému seriálu, takže postavy poznáme a už ich iba spoznávame zamlada. Mladý Gandolfini sa pomerne vydaril, ale Junior bol ako vystrihnutý z originálu. A to som originál nevidel už hádam aj 10 rokov. Hneď mi ho však táto postava pripomenula a všetko sa to vrátilo. Uncle Dickie bol tiež fajn, a jednoducho pre fanúšika seriálu povinnosť,  tí, čo ho ešte nevideli rýchlo doňho. 7,2/10. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Tak trochu podfuk na očakávania fanúšikov seriálu. Postava Tonyho, od ktorej sa očakávalo, že bude hlavnou tu je za vedľajšiu a namiesto nej sa hlbšieho rozpracovania dočkala postava strýčka Dickieho, ktorá v seriáli absentuje. Dá sa to prežiť, pretože je to postava zaujímavá a dobre zahraná. Viac priestoru mohli dostať rodičia (Bernthal a Farmiga) a strýko Junior (Stoll). Scenár je čistý fanservis, mixujúci scény, ktoré "vypľňajú medzery" s novou zápletkou šumiacou do stratena (vojna s černošským gangom). Zamrzí aj rozhodnutie upustiť od realistického, rodinného zafarbenia, tak typického pre Sopranovcov. Film má bližšie ku scorseseovkám, ale tie mali vždy oveľa lepšie scenáre a osobitejší režijný rukopis. 3* ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Sopranos jsou jedním z těch,dnes už klasických seriálů,který sem nikdy neviděl,takže posoudit jak moc tohle funguje jako prequel nedokážu.Jako samostatní gangsterka každopádně fungují tak napůl a kdyby byli Všichni svatí mafie o půl hodinky kratší,vlastně by se nic nestalo.Prostředí je fajn,ale ničím neohromí a to samé se dá říct i o obsazení (snad s výjimkou namaskované Very Farmigy,kterou jsem původně nepoznal).Úplně mi v roli neseděl ani mladý Tony Soprano,ale až dodatečně jsem zjistil,že ho ztvárnil syn Jamese Gandolfiniho,takže jeho obsazení dává celkem smysl...60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sklamanie roka? Určite. Prequel seriálových Sopranos nefunguje ani ako prequel a ani ako samostatná gangsterka. Na to sú ústredné postavy mdlé a príbeh fádny. Z hercov akotak funguje jedine Ray Liotta. Línia s pár černochmi tu je asi len kvôli súčasným kvótam. Mafiánsku atmosféru to nemá ani sekundu. Pritom na filme vidno prachy na každom zábere a s výpravou, ktorá mala navodiť šesťdesiatky, si fakt pohrali. Najhoršie dopadli mladšie verzie postáv známych zo seriálu, ktoré tu pôsobia jak paródia zo SNL. Ale našťastie tieto postavy sú na vedľajšej koľaji a znalosť seriálu nie je vôbec dôležitá. Výsledkom je asi tá najnudnejšia gangsterka o vzostupe a páde jedného mafiána akú som videl. Pokiaľ chcete vidieť jak má vyzerať poriadny mafiánsky flák z tohto obdobia a súperení špageťákov a negrov, tak si pozrite skvelý seriál Godfather of Harlem. 4/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jedno ze zklamání roku ?? !Film je prequelem ke kultovnímu seriálu Soprano Brothers, který jsem bohužel neviděl, ale doufal jsem, že film dokáže obstát samostatně a jelikož gangsterky rád mám, tak jsem zde očekával adepta na Gangsterku roku ( ono té konkurence moc nebylo, ale s výsledným dojmem moc spokojen nejsem).Alan Taylor, který má na kontě Thora a posledního Terminátora, tak by se i jeden těšil na akčnější podívanou ve stylu Gangster Squad. leč natočil spíš něco ve stylu Irishmana a to mi úplně nevoní.Prostředí 60. let New Jersey je super, kostýmy, móda, krásné ženy a gangsterký kabát to bezpochyby má, ale to je tak všechno. Jedna krátká přestřelka za celý film je opravdu nemilé, kor když je k dispozici Punisher- ten je trestuhodně nevyužitý. Není tu žádný pořádný záporák, žádná pořádná touha po moci, žádná válka v ulicích, nedostatek mrtvých, tempo je pomalejší, zkrátka tomu chybí drajv a působí to spíš jako úvodní epizoda k seriálu, kde se mají začít dít velké věci. Kdo viděl seriál, bude nadávat ještě víc anebo naopak bude spokojen, já se i přes ty nedostatky vyloženě nenudil, je to látka, při které nebudu trpět ani kdyby tam jen banda chlapů v klouboucích pili whisky a kouřili doutníky, ale rozhodně je to promrhaný potenciál. Řemeslně, herecky ( Ray Liotta!) i technicky slušné, ale snadno zapomenutelné.Michela De Rossi je, ale ukrutná kočka !Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 4/5.6/10. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Duna se znovu odsouvá

Duna se znovu odsouvá

26.06.2021

Očekávané sci-fi studia Warner Bros., s nímž by mohl režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Sicario) pomýšlet i na Oscary, se opět odsouvá. Tentokrát naštěstí jen o tři týdny, a to z důvodu, aby film… (více)

Reklama

Reklama