Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

darkreider 

všechny recenze uživatele

Toto je klasika a musím povedať, že niektoré problémy muž vs. žena som zažil tiež - nuž, asi vedeli o čom hovoria :) Od polovice (5. séria) sa zmenil dabing väčšiny postáv a najtvrdšiu ranu dostal Al! Vďaka tomu je druhá polovica o pár tried nižšie. Zmeniť dabing zabehnutému seriálu je to najväčšie zlo. A ešte takto! ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Zdaleka se nejedná jen o "klasickou rodinnou zábavu". Seriál nabízí přehlídku skvěle, s nadsázkou a humorem, vykreslených důvěrně známých vztahů: 1) manželský, potažmo muž-žena (Tim - Jill, se zdůrazněnou lehkou úsměvnou mužskou ješitností), 2) pracovní (Tim - "flanelový" Al), 3) otcovský+mateřský/rodinný (Tim+Jill - jejich kluci, s opět perfektně odvedenými rozdílými přístupy, ukazujíc jak ohromně důležité jsou obě tak protichůdné role rodičů v rodině), 4) sousedský (Taylorovi - Wilson), 5) vztahy k vlastním profesím a věcem (Tim - jeho auto, které staví, případně celá jeho sbírka nářadí souvisejíc s jeho pro něj paradoxně ne/vhodnou profesí, kde neustále uplatňuje svou ne/šikovnost) a dalších a dalších... A z tohoto těžící lítají tam vtipy jako perly jeden za druhým, přičemž nikdy se nejedná jen o bezduchou legraci, ale vždy za tou inteligentní zábavností, podobně jako v MASHi, se skrývají jistá drobá poselství poukazující nejen třeba na různé úrovně jakési vyspělosti či moudrosti postav, přičemž právě proto jsou tak důvěryhodné. Výběr hlavních představitelů byl taky bezesporu bezchybný (v čele s pro tuto roli jako stvořeným Timem Allenem) stejně jako jejich herecké výkony, úroveň kvality/zábavnosti/smyslupnosti taky v podstatě nikdy neklesla, někdy skoro bych řekl s rostoucími dětmi se dokonce i také zvyšovala, a tak jednoduše není tomuto vpravdě povedenému sitcomu takřka co vytknout. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

To je zas ten Tim Allen. Takovej pomalejší, vlažný, rozsypaný humor pro amerického diváka, ale pořád se u toho člověk pobaví. Navíc tam je ten divný soused za plotem a fousaté Timovo druhé housle. Akorát mi stále neleze do hlavy, jak to, že v seriálech podobného ražení se křestní jméno hlavní postavy kryje s křestním jménem jejího herce :P ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návraty k dětským seriálovým láskám nebývají lehké, protože televizní revoluce posunula laťku hodně vysoko a bohužel ne všechny se přes ni dokáží přehoupnout. Po kompletní první sérii však můžu v klidu říct, že Kutila Tima se to netýká. Ten 90´ felling je i díky tomu, kam se společnost za ty roky posunula (ano, přesně tam), neskutečně odzbrojující. Ono je vůbec hrozně osvěžující vidět seriál, kde se tolik postav nebere vůbec vážně, i když mají svoje problémy a chyby. Zpočátku to stojí především na macho humoru, kutilském neumětelství a parodování role otce. Postupem času začne divák zbožňovat originální nápad s neustále filozofujícím sousedem Wilsonem a hlavně se ke slovu dostane kočkování mezi Timem a Alem v nejpřepálenější kutilské show, které v závěru série vrcholí takovým způsobem, že je těžké se udržet v křesle. Nesmím zapomenout na Pamelu, tři povedené synátory a těžce cool znělku. V pozdějších sériích nepřestává Tim překvapovat svou nešikovností, nejdelší running joke historie v podobě schovaného Wilsona také přináší nové nápady, ale právě ona zacyklenost, kdy postavy nedostanou prostor k vývoji, seriál sráží do vod old schoolu, který sice pobaví, jenže na nejvyšší příčky to už dávno nestačí. 1. - 4 . série: 85%, 5. - 8 . série: 75%. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o jeden z klasických rodinných seriálů...když už nic jiného, tak mu je nutno ku cti přiznat, jak vedle Kroku za krokem rozesmíval řadu českých domovů...Bezvadný komik Tim Allen doplňován příjemně vymyšlenými charaktery vedlejších postav, které jsou zahrány víc než mile...Rád jsem podléhal kouzlu tohoto zábavného díla... ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • Poslední americký sitcom, který vyšel na videokazetách. (HellFire)
  • Nářadí Binford, jež sponzoruje Timovu Chvilku pro kutily, nese své jméno po kamarádovi jednoho z produkčních seriálu. (HellFire)
  • Během natáčení svého pořadu Tim občas požádá do zákulisí Klause, aby pustil hudbu. Klaus Landsberg pracoval na seriálu v oddělení, které mělo na starost zvukové efekty. (HellFire)

Reklama

Reklama