Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tim Allen je tady fenomenální. Je zábavnej v každym dílu a jeho scény s Alem 'flanelem' Borlendem nemají obdoby. Utahování si buď právě z jeho flanelových košilí nebo jeho tlusté mámy je už téměr kultovní. Celé to ale stojí na Timovi. Pokud není před kamerou, je to jen další z mnoha nezábavných sitcomů. Jeho snaha všechno vylepšovat a jeho hloupost jsou k popukání. Trošku mi to kazí morální poučení na konci skoro každého dílu. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Pro mne je Kutil kultovní. Užíval jsem si všechny řady a jediné zakolísání bylo jen po výrazné změně dabingu, kterou jsem zprvu těžce překousával, ale nakonec si to sedlo. A proč se mi tak líbí? Protože chování, dialogy a přemýšlení hlavních postaviček opravdu často velice připomínalo skutečnost, samozřejmě patřičně okořeněnou groteskním humorem (ale vždyť je to přece sitcom!). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predstaviteľ titulnej úlohy Tim Allen je celkom v pohode chlapík. Taký nenápadný sympaťák. Pozrel som si už aj zopár nenáročných, celovečerných filmov, v ktorých stvárnil hlavnú postavu. Taktiež boli fajn. Škoda, že sa v tomto televíznom sitkome obklopil tak protivnou partiou hercou. Mladíci, čo stvárnili jeho troch synov, Brada, Randyho a Marka, sú úplne herecké drevá a Patricia Richardson ako jeho dominantne tolerantná maželka Jill tiež nie je žiadna sláva. Na slabé tri hviezdičky to ťahá trocha záhadný, večne za plotom schovaný, sused Wilson a Timov nesmelý kolega Al Borland. *** ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem tenhle seriál miloval... teď ve třiceti už je to sentimentální podívaná na to, jak to vlastně zase až tak vtipný není. Al Borland je stále charismatický kutil a Tim Allen je spíš dobrý herec než kutil.. Ale pořád je to desetkrát lepší, než ty seriály s Jennie Garth nebo malýma Olsenkama... ()

Grogan 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový průměrný sitcom, kde hlavní postava je místy neskutečně vtipná a během jediné minuty dovede být zase neskutečně otravná. Poměrně slušně je doplňována pomocníkem Alem a jeho třemi syny (z nich nejlepší je ironický Jonathan Taylor Thomas). Na druhou stranu, postava Jill mi přijde značně unylá a oproti spoustě jiných mi nejtrapnější přijde postava souseda Wilsona, jednak to věčné zakrývání ksichtu mě vyloženě sralo (já vím, vtip, ale mě vtipnost tohohle fóru úplně uniká) a nepamatuju si skoro žádnou situaci, kdy by měl nějakou vtipnou scénu či hlášku, jen ze sebe neustále sype nějaké přemoudřelé řeči ohledně kdejaké kraviny. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • V seriálu je nejstarším bratrem Brad, o 13 měsíců než Randy. Ve skutečnosti je představitel Randyho o měsíc a den starší než Brad. (Kulmon)
  • Plná jména kluků jsou Bradley Michael Taylor, Randall William Taylor a Marcus Jason Taylor. (Kulmon)
  • Seriál stojí na základech standu-pů Tima Allena z přelomu 80. a 90. let 20. století (Dirtiest Dozen, All Man are Pigs a Rewires America), jejichž společným tématem byli chlapi (kteří jsou ženami často viděni jen jako nechutná individua) a chlapské věci – chlapské projevy všeho druhu, nářadí, vylepšování věcí, síla a výkon (hlavně větší výkon) a logicky střet chlapského světa s tím ženským. V seriálu se všechna tato témata objevují také, jen v učesanější formě. (Luxocculta)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno