Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Davej 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, perfektní Tim Allen a jeho náražky na flanelovou košili Ela. No a pak samozřejmě "zdravíčko sousede" v podání pana nikdynejsemvidět Wilsona. Dobrou roli v celkovém velice pozitivním přijetí téhle show určitě sehrál i velmi povedený český dabing, kde prim hráli Postranecký, Zawadská a Saic. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Pre kutilov ako stvorené ale samozrejme, že práve pre nich ani nie ako pre celú rodinku, ktorá sa chce dobre pobaviť na šarapatkách majstra Tima v podaní výborného Tima Allena, len škoda že časom to už pripadá moc stereotypne až zašlo, niekedy veľa škodí, hlavne keď sa to až moc v podobnom zmysle opakuje. ()

Reklama

Raimok 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že se mi v dětství tento seriál líbil. Ale když jsem si ho pustil asi po 20 letech, zjistil jsem, že to jeden z nejlepších sitcomů, co jsem kdy viděl. Tim Allen je génius. Je tam dokonalé snad všechno – narážky na Ala (i samotný Al), Wilsonovy rady, které Tim vždycky překroutí, Jill i výjimečně vtipné děti, což nebývá zvykem. 91 % ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jde o moralitku, nesjíždí do hlubin ubohosti jako Krok za krokem, ale zachovává si nadhled i ve chvílích ponaučení. Tim Allen je jako Kutil Tim naprosto bezchybný, jeho rodina sice poměrně nudná, nejde však o karikatury jako v Ženatém se závazky. Dvě významné vedlejší postavičky jsou tak dokonale dotažené a vyšperkované, že na sebe strhávají minimálně stejnou pozornost, jako samotný Kutil Tim – samozřejmě myslím skrytého souseda Wilsona a zesměšňovaného, ale schopného parťáka Ala Borlanda. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Tohle je vysněný život každého chlapa milující manželka, 3 kluci, v garáži si stavíte svoje fáro, navštěvujete své oblíbené sportovní týmy, pracujete s nejlepší asistentem Alem Borlandem a za souseda máte nejchytřejšího člověka na Světě, který vždycky přispěchá s užitečnou radou, když jste v koncích. Jen těch nehod se zbavit :). Kutil Tim patří k mým nejoblíbenějším seriálům, ale nastavenou laťku Tim Allen nedokázal udržet až do konce, poslední série je trošku zklamáním. I přesto jasných 5. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • Seriál stojí na základech standu-pů Tima Allena z přelomu 80. a 90. let 20. století (Dirtiest Dozen, All Man are Pigs a Rewires America), jejichž společným tématem byli chlapi (kteří jsou ženami často viděni jen jako nechutná individua) a chlapské věci – chlapské projevy všeho druhu, nářadí, vylepšování věcí, síla a výkon (hlavně větší výkon) a logicky střet chlapského světa s tím ženským. V seriálu se všechna tato témata objevují také, jen v učesanější formě. (Luxocculta)
  • Al se původně měl jmenovat Glenn. (Kulmon)
  • Wilson se celým jménem jmenuje Wilson W. Wilson mladší. Prostřední W. taky znamená Wilson. (Kulmon)

Reklama

Reklama