Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (103)

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

nie, nebol to film za *****..ale to hodnotenie hejterov človeka nadvihne..tak reku, přiložíme polínko..:) Magnuseka nemusím, jeho výkon u Shokyho a Morthyho som takmer nepostrehol, nieto ho nominoval na čechiše gróse kace..nehodnotím však Magnuseka, ale film..a ten plynul - bez nudy, znechutenia, nevrlosti, žinantnosti..proste klasicky český neakčný ľudový pohoďák, ktorý neurazil..pripomenul mi Babí léto, ktoré kultúrna obec čsfd vyzdvihla nad osemdesiatky..výšiny Létu neupieram, ale príbehy starcov neboli príliš mimo príbehu Vlastíka a Standu..obyčajnosť ľudí, ktorí žijú medzi nami a blížia sa k "letu cez komín"..ja osobne som som spokojný a predstavitelia hlavných úloh asi tiež..:) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je úkaz. Dokáže dát dohromady projekty, na které si profíci netroufají. Nebojí se témat, která v hlavním proudu chybí. A nezapomíná na herce na sklonku kariéry. Je neuvěřitelné, jak jsou ty magnuskoviny film od filmu lepší, pořád to není úplně ono, ale nikdo jiný nemá koule na to, aby dal dohromady takovou partičku. ()

Reklama

Nečák 

všechny recenze uživatele

Sorry, hodím do toho místním pozérům trochu vidle. Díky místním pseudorecenzím jsem nečekal moc a dostal hodně. Ostatně jako dost často. Na druhou stranu chápu, že honit si sám ve čtyřiceti péro pořád ve svým dětským pokojíčku je nuda, takže čumění na filmy a psaní o nich moudra je solidní zpestření. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo, Tomáš Magnusek. To je samostatný žánr. Těžko určit typ jedince, který tento žánr preferuje. Asi jsou to hlavně senioři, ale i já sám mu dávám občas šanci. Sleduji ten jeho urputný boj a snahu natočit alespoň jeden dobrý film. Jeho filmy jsou prostě jiné. Dává v nich prostor menšinám, seniorům, nejednou v nich hrály herecké hvězdy na něž se málem už skoro zapomnělo a které ostatní tvůrci již raději obchází obloukem. Jeho filmy jsou plné PP, ale kupodivu u něj jsem to ochoten překusovat, protože je mi jasné, že jinak by na tento typ filmů asi nesehnal peníze. Herecké výkony většinou zvláštně oscilují a dost často je tam velký kontrast mezi  herectvím herců - veteránů a komparzu, který je často v křeči při říkání i jediné věty. A vzhledem ke stáří některých herců i to jejich samotné hraní je někdy na hraně... Filmů s podobným námětem jako je tento už byla natočena hromada. Oprostěme se od opravdu leckdy ochotnických hereckých výkonů, jednoduchého humoru a místy šíleného scénáře. Sama osa příběhu o partě důchodců, přátel, kteří si chtějí ještě jednou naposledy vyrazit a splnit si své sny dříve než z nich budou ležáci nebo dokonce jen rozemletý popel v urnách byla docela ok. Během cesty samozřejmě vzpomínají na mládí, dávné veselé historky i křivdy. Bohužel zde zase Magnusek sráží myšlenku zpracováním. Ač se flasbacky odehrávají zřejmě mezi šedesátými a sedmdesátými lety, nepoznáte to. Herci mají soudobé účesy a ani oblečení nebylo ani náznakem dobové. Kdyby tam alespoň hodil nějaký vintage filtr... Flashbacky byly většinou děsivé a hned ten první ze skokanského můstku bych dokonce nedoporučil slabým povahám. Potěšila účast pana Freje, toho jsem měl jako herce vždy rád. Kdyby film skončil po rozhovoru Freje s Krampolem, mohlo to mít větší grády. Takhle to celé podivně vyšumělo kamsi do trapna, obzvláště ten kinedryl mne dostal...  Takže Magnusku, zase ne. Ale abych nebyl pes, nějakou tu hvězdičku dám, protože tady alespoň vidím zuřivou neutuchající snahu točit o opomíjených tématech, byť za ideou to zpracování těžce pokulhává... Takže za dvě přání. * * ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Samsung asi dost zaplatil. Telefon, televize, za je hodně okatá. Až úsměvně. Homo vztah je naprosto zbytečný, až je to možná výsměch toho jak je to dnes všude, těžko říct. Na černochy se naštěstí nedostalo. Pobavila urna tour, poznámka o bordelu mě fakt dostala, mockrát jsem se pobavil. Fittipaldi super. Herecká hitparáda, proti tomu se nedá moc namítat. Někteří herci by ještě rozhodně měli hrát, protože mají hodně co nabídnout. Film mě velmi potěšil, byť trapnost se občas standardně objevila. Ale jinak tenhle zvláštní druh humoru opravdu můžu. Zdejší takto nízké hodnocení nechápu, možná to prostě jen není film pro každého, za mě palec nahoru s doporučením. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Premiérové uvedení na televizní stanici Prima sledovalo 705 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Scény v bazénu se natáčely v Dobrušce. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama