Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá kamera výborne zaznamenávajúca exteriéry zaujme, avšak pozornosť dostáva najmä ústredná dvojica vyšetrovateľov, Mulder-Scully, v podaní D. Duchovneho a G. Anderson. Pre znalého diváka najkultovejšie vyznieva Cigarette Smoking Man, čo dodáva udalostiam tajuplnú atmosféru. Už prvý prípad vynára viac otázok, ako odpovedí a necháva vyniknúť Mulderovu otovrenú myseľ v súboji s racionalitou Scullyovej. Na plný počet to nie je, ale ako úvod do seriálu rozhodne vydarená epizóda. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě to sice není zcela úplně ono, ale již z pilotní epizody je jasně cítit, že tady začíná něco velkého... Ani zdaleka nejde o nějaký výjimečně dobrý díl, ale i tak je to kvalitní práce, která nastartovala celý fenomén Akt X. A to navzdory tomu, že oproti pozdějším částem či sériím to vypadá hodně chudě, nemá to nijak zajímavou režii a hudba je jak z nějakého béčka z osmdesátek - což nemyslím nikterak urážlivě, jen prostě moc nesedí s pozdějším hudebním podkresem. Ovšem to nejdůležitější tedy kvalitní scénář, chemie ústřední dvojice a především atmosféra jsou již plně přítomny. Začátek hledání pravdy, která se možná skrývá tam někde venku... A možná také ne. ()

Reklama

m4ynard 

všechny recenze uživatele

Aké je to jednoduché prísť na riešenie. Majstrovsky zistili na minimálnych podkladoch, čo sa deje. Sakra dobrá intuícia. A ešte mi prišlo vtipné, že vždy keď museli ísť niečo skontrolovať, alebo hľadať, tak bola tma. :) Inak veľmi atmosferický pilot. Včera (2009) som pozeral prvú pilotnú časť. Čiže som si zopakoval jedinú časť čo som doteraz videl. Pämatal som si len, že tuším Markíza vysielala (už teraz viem, že začínala vysielať) Akty X a išla práve táto časť. Odhadujem, že som mal tak 7-8 rokov a potom sa mi snívalo, že som mal 2 znamenia na ruke, zobudil som sa a šiel som spať od strachu k rodičom. Odvtedy som agentov Muldera a Scullyouvú nevidel. Až doteraz. ()

Mr.Jokker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní pilot, spooky malder jede na jiné vlně a věnuje se x files nevysvětlilnym případům, dostává novou kolegyni skajly aby na něho dohlidla. Malder hned v prvním díle 100% prokáže existenci Ufos ale bohužel je tu ten fakin goverment co všechny důkazy zničí a malder tak zase vypadá jako blázen. Scally napíše absolutní Bull do konečné zprávy i když jasně viděla že se to prostě nedá vysvětlit je to non beliver. Fakt dobrá rozjezdova epizoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľký začiatok najlepšieho možného seriálu čo som mal možnosť vidieť a ani nehovoriac ako o samostatnom pilotnom diely, neskutočný začiatok. Herci David Duchovny a Gillian Anderson sú vo svojich úlohách agentov FBI Foxa Muldera a Diany Scully famózny a hneď od prvého momentu dokážu vierohodne upútať ako by sa pre tieto úlohy narodili. Odporúčam zakúpiť DVD vydanie tohto seriálu s výborným CZ dabingom. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Pitva podivné mrtvoly Raye Soamese nalezené v rakvi začíná v 10:56. Jedná se o odkaz na narozeniny Chrise Cartera, který se narodil 13. 10. 1956. (Kubaaa97)
  • Stejná řeč, kterou měla Scullyová (Gillian Anderson) na Akademii FBI ve scéně vystřižené z této epizody, byla téměř doslovně použita později v epizodě Nespavost (1994). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama